Vremurile din urma: Germania adoptă proiectul de lege privind ”al treilea gen”

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Guvernul german a adoptat miercuri un text care legalizează un ”al treilea gen” pe certificatele de naştere, făcând din ţară un precursor în Europa în recunoaşterea persoanelor intersexuale, relatează AFP, potrivit news.ro .

loading...

Alături de ”feminin” sau ”masculin” se va putea menţiona ”divers” în cazul persoanelor vizate, potrivit acestui text de lege care este urmează să fie supus aprobării Camerei Deputaţilor.


 

”Nimeni nu trebuie să fie discriminat din cauza identităţii sale sexuale”, a declarat ministrul Justiţiei Katarina Barley (SPD), apreciind că această modernizare a stării civile ar fi trebuit să aibă loc de mult timp.

Guvernul de mare coaliţie între conservatorii lui Angela Merkel şi social-democraţi pune astfel în aplicare o hotărâre a Curţii Constituţionale din 2017.


Cea mai înaltă jurisdicţie germană le-a dat termen deputaţilor până la ”sfârşitul lui 2018” să legalizeze prin vot un ”al treilea sex”.

Până în prezent, în Germania era posibil, din 2013, să nu se completeze spaţiul referitor la sex şi să fie lăsat gol, iar cei vizaţi puteau, ulterior, în cursul vieţii, fie să aleagă sexul masculin sau feminin, fie să păstreze goală menţiunea cu privire la sex.

Alte ţări din Europa s-au angajat, de asemenea, pe calea unei recunoaşteri a unui al treilea sex, precum Olanda şi Austria.

 

În Franţa, orice persoană trebuie să fie alocată în cinci zile după naştere unuia dintre cele două sexe – masculin sau feminin. Curtea de Casaţie a respins anul trecut recunoaşterea unui ”sex neutru”, respingând cererea unei persoane născute fără penis şi fără vagin.

Potrivit statisticilor ONU, între 0.05 şi 1,7% din populaţia mondială este intersexuală.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
CONTRA NOSTRA.Transfer istoric de suveranitate pregătit de UE: Frontierele naționale vor fi apărate de o nouă forță de poliție a Comisiei Europene

Comisia Europeană pregatește cel mai mare transfer de suveranitate de la înființarea blocului comunitar: o

Liviu Pleșoianu: ”Judecați pentru TRĂDARE!” Laura Codruța KOVESI, Florian Coldea, George Maior, toți trei ar trebui judecați pentru TRĂDARE sau, după caz, ÎNALTĂ TRĂDARE!

Laura Codruța KOVESI nu trebuie doar revocată, Florian Coldea nu trebuia doar trecut în rezervă,

INMORMANTARE LA DNA – Parchetul lui Kovesi incaseaza achitari pe banda rulanta in dosarele de abuz in serviciu. Ultima lovitura a venit din partea Tribunalului Alba, care a dispus achitarea a 27 de inculpati pe motiv ca fapta nu este prevazuta de legea penala si in baza deciziei CCR care a constatat neconstitutional abuzul in serviciu. Pe langa achitarile pe abuz in serviciu, in acelasi dosar DNA a incasat patru achitari si pentru pretinse infractiuni de spalare de bani (Minuta)

  E jale mare la parchetul condus de doctorita Laura Kovesi (foto). DNA incaseaza achitari

Declarație BOMBĂ: Sebastian Ghiță ar fi fugit cu ‘cheia’ softurilor serviciilor

Cornel Ivanciuc, unul dintre jurnaliștii inițiați în zona serviciilor, a susținut că Sebastian Ghiță ar

Închide