Vin vremuri grele. Soros pariază pe scăderea burselor

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Vin vremuri grele. Soros pariază pe scăderea burselor

loading...

Miliardarul american George Soros a câștigat o avere din speculații financiare și bursiere, fiind într-atât de puternic, încât poate influent piețele să se miște într-o direcție sau alta. Așa că toți economiștii sunt cu ochii pe deciziile sale de investiții.

Acum, se pare că legendarul miliardar George Soros nu vede perspectiva pieței bursiere americane într-o lumină prea roz, scrie Business Insider. Această concluzie rezută din analiza celui mai recent formular 13-F depus a autoritățile americane. Formularul 13-F presupune declararea trimestrială a managerilor de investiții instituționali care gestionează active de peste 100 milioane de dolari. Sub incidența acestei cerințe intră băncile, companiile de asigurări, companiile de investiții, fundațiile, fondurile de pensii, dar și fondurile de hedging, așa cum este cazul vehiculului de investiții a lui Soros.


Așadar, cea mai recentă declarație depusă de fondul de investiții al miliardarului, indică o creștere cu 605% a sumei investite pe poziții short pe Indicele S&P 500 (prin vânzare de opțiuni pe 11,29 milioane acțiuni SPDR S&P 500 ETF), ajungând la 2,2 miliarde dolari.

În formularul 13-F depus acum trei luni, fondul de hedging al lui Soros a avut opțiuni pe 1,6 milioane de acțiuni, în valoare de 299.264 dolari, la momentul respectiv.


Chiar dacă Soros are încă dețineri pe perioade lungi de timp, fondul său de management a crescut ponderea pozițiilor short pe S&P 500 de la 2,96% la 16,65%. Pentru aceste poziții, Soros deține o opțiune care îi va aduce profit în cazul în care prețurile de pe bursă scad.

De fapt, cel mai îngrijorător în situația asta nu este neapărat procentul pozițiilor cu opțiune care să-l protejeze de scădere, ci creșterea vertiginoasă a acestor dețineri în doar trei luni, dovadă a faptului că Soros este destul de îngrijorat în legătură cu evoluția pieței și în legătură cu evoluția indicelui S&P 500 în lunile care urmează.
Sursa:http://www.money.ro
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
SOV : SRI a creat USR . Credeți că retardul ăla putea face un partid?

Sorin Ovidiu Vîntu a afirmat miercuri seară într-un interviu acordat lui Radu Banciu la B1

Jerusalem Post: “Cum poate fi prieten al Israelului, președintele României, Klaus Werner Iohannis, care 23 de ani a fost președintele Forumului Democrat al Germanilor, organizație care pretinde că este succesoarea legală a unei foste organizații naziste?”

Iată întreg articolul din Jerusalem Post, în care practic Iohannis e indicat ca fiind un

SUA isi va spori efectivul militar de la Mihail Kogalniceanu

SUA isi va spori efectivul militar de la Mihail KogalniceanuSituatia tensionata din regiune, creata de

De ce nu au loc patapievicii, pleșii și boii de Eminescu?

Au început iar să o dea de gard cu Eminescu. Nu le ajunge că l-au

Închide