Vin vremuri grele pentru Economia Mondială sau sunt Programate să Vină? Soros îşi reduce expunerea în acţiuni americane cu 37% și investeşte în aur. Aurul a urcat cu 16% în primele trei luni ale anului, cel mai puternic avans din 1986.

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

 Soros îşi reduce expunerea în acţiuni americane și investeşte în aur

loading...

Miliardarul George Soros a redus investiţiile companiei sale în acţiuni americane cu mai mult de o treime în primul trimestru şi a achiziţionat o participaţie de 264 milioane de dolari în cel mai mare producător de aur al lumii Barrick Gold, scrie Bloomberg citat de Ziarul Financiar.


Valoarea deţinerilor Soros Fund Management a scăzut cu 37% până la 3,5 miliarde de dolari la sfârşitul trimestrului trecut. Soros a cumpărat 1,7% din Barrick. De asemenea, Soros a dezvăluit că deţine opţiuni call pe 1,05 milioane de acţiuni din SPDR Gold Trust, un ETF care urmăreşte preţul aurului.

Soros a avertizat cu privire la riscurile generate de încetinirea economiei Chinei. În ianuarie, miliardarul a declarat că o aterizare dură în China este “practic inevitabilă”, adăugând că un astfel de eveniment ar spori presiunile deflaţioniste la nivel mondial, ar trage acţiunile în jos şi ar da un impuls obligaţiunile guvernamentale americane.


Fostul strateg şef a lui Soros, miliardarul Stan Druckenmiller, este de asemenea optimist cu privire la aur pe fondul experimentului bancherilor centrali cu “ideea absurdă a ratelor negative ale dobânzii”.

Aurul cu livrare imediată a urcat cu 16% în primele trei luni ale anului, cel mai puternic avans din 1986.

Acţiunile Barrick cu sediul în Toronto au înregistrat mai mult de o dublare în acest an în condiţiile în care compania îşi accelerează eforturile de reducere de costuri şi de diminuare a datoriilor.

 

(Fluierul)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
CHINA FĂRĂ CASH – prima țară din lume care testează introducerea unei MONEDE DIGITALE la nivel național

Foto: https://futurism.com/wp-content/uploads/2017/06/Peoples_Bank_of_China_Headquarter_Beijing-600×315.jpg Banca centrală din China a dezvoltat propria criptomonedă (NT monedă digitală – ex.

Încremenirea şi tăcerea de după Ghiţă

Serialul Ghiţă este mai palpitant decît gaura lui Dragnea sau „House of Cards”. Ba la

Olanda este duşmanul de moarte al României, nein Constanţa, nein Schengen

Un lucru trebuie înţeles clar fără divagaţii inutile pe teme de Europă civilizată. Oricâte puşcării

Ritual satanist in Muntii Apuseni. Masonii din Romania, aduc jertfelnic de sange

Masonii (sau Casa Regala) din Romania, aduc periodic jertfelnic de sange  Sa le luam pe rand:

Închide