VIDEO/ Președinții României și Poloniei, UMILIȚI în Washington D.C: MAE de la Varșovia, furibund după ce Casa Albă nu a acceptat o întâlnire cu Andrzej Duda, Klaus Iohannis NICI MĂCAR NU A CERUT/ Polonia: „Am renunțat să mai facem politică de negri cu America”

Politica
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

32BF08A100000578-3519583-Surrounded_by_world_leaders_President_Barack_Obama_gave_the_peac-a-61_1459537369354

loading...

Un scandal diplomatic a izbucnit între Polonia și Statele Unite ale Americii după ce președinte Barack Obama ar fi refuzat o întâlnire la Casa Albă cu președintele polonez Andrzej Duda, aflat în Washington D.C la Summitul Securităţii Nucleare.

La același summit participă și președintele României, Klaus Iohannis.


Varșovia a reacționat dur după ce Casa Albă ar fi refuzat o întâlnire cu Duda.

Ministrul de Externe al Poloniei, Witold Waszczykowski, a făcut declarații dure la adresa SUA și a lui Barack Obama, după ce președintele Andrzej Duda nu a fost primit la Casa Albă.


Surse diplomatice românești au precizat pentru FLUX 24 că Palatul Cotroceni nu a solicitat o primire oficială a președintelui Klaus Iohannis la Casa Albă.

32BF08A100000578-3519583-President_Barack_Obama-a-62_1459537369356The Nuclear Security Summit in gematria simpla rezulta 322

 

Președintele va merge la recepția dată de președintele Barack Obama pentru toți invitații, dar nu a fost solicitată o primire oficială, așa cum a dorit Varșovia, au precizat  sursele citate.

De asemenea, partea română a REFUZAT să precizeze ce întâlniri bilaterale cu alți lideri de state are programate președintele Iohannis în D.C de vreme ce mai mulți lideri se află la Summitul Securităţii Nucleare.

„Am renunțat să mai facem politică de negri cu America”, a declarat ministrul de Externe, într-un interviu acordat televiziunii publice.

Witold Waszczykowski a reaționat la întrebarea moderatorului de la TVP Info, care l-a chestionat: de ce președintele Poloniei,  Andrzej Duda, nu a fost primit de președintele Obama în timpul vizitei sale în Statele Unite.

“Nu mai facem politică de negri”, a spus oficialul polonez, explicând că Polonia nu se mai afla într-o poziție de servitute față de SUA.

Sursa:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *