Veste ingrozitoare! Seful NATO obliga Romania sa se pregateasca de razboi!

Politica
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

NATO a dat anuntul marti prin secretarul sau general, Jens Stoltenbergm, ii cere Romaniei sa creasca cheltuielile ale armatei Romanie, pentru a avea mai multi bani bugetari pentru aparare.
Romania a urcat pana la 2% bugetul armatei Romanie: „Eu recomand României să-și crească cheltuielile bugetare pentru apărare și să-și continue această creștere de anul trecut pentru anii care vor veni. Această măsură este deosebit de importantă pentru țările noastre, având în vedere că trebuie să răspundă unor provocări de apărare într-o lume în schimbare, în care avem cereri crescânde pentru securitate și apărare”, a declarat Stoltenberg, in conferinta de presa comuna alaturi de premierul Dacian Ciolos, in sediul NATO.
Toate recomandarile acestea mergeau spre o directie si nu erau nici atat transate.

loading...

„România este un membru foarte apreciat al alianţei noastre care contribuie în mod activ la misiunile NATO din Afganistan şi Kosovo şi la securitatea Mării Negre şi îşi oferă susţinerea pentru Moldova, Georgia şi Ucraina ajutându-le să-şi construiască capacităţile de apărare. România este de asemenea o gazdă pentru echipamente active ale NATO cum ar fi Divizia multinaţională din sud-est care a devenit activă în decembrie şi astfel consolidează apărarea alianţei noastre. Anul trecut am vizitat unitatea NATO de la Bucureşti, una din cele şase mici baze pe care le desfăşurăm în Europa Centrală şi de Est. Această bază va asigura că trupele NATO se vor desfăşura rapid în România dacă este nevoie. România este gazdă de asemenea pentru o parte importantă din sistemul de apărare antirachetă la Deveselu”, a declarat Jens Stoltenberg.


 

Sursa:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

1 thought on “Veste ingrozitoare! Seful NATO obliga Romania sa se pregateasca de razboi!

  1. Atata timp cat se vorbeste de razboi, va fi pace. Problema este cand diplomatii vorbesc de razboi. E semn de crunta incompetenta si impotenta politica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *