Venezuela va trece pe lista teroriştilor mai mulţi oficiali americani, printre care şi George W. Bush (insa Romania ii trece pe lista aliatilor)

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Scandalul diplomatic dintre Venezuela şi Statele Unite se amplifică. Mai mulţi oficiali americani, printre care fostul preşedinte George W. Bush, fostul vicepreşedinte Dick Cheney şi fostul şef al CIA, George Tenet, ar urma să fie incluşi de autorităţile de la Caracas pe lista teroriştilor. Liderul Venezuelei a făcut anunţul, dar nu a dat şi o explicaţie. În paralel, mai mulţi cetăţeni americani au fost arestaţi, acuzaţi că ar fi încercat să organizeze o lovitură de stat.

loading...
Preşedintele Nicolas Maduro a anunţat că Venezuela va adăuga actuali şi foşti oficiali americani pe lista teroriştilor. Liderul de la Caracas nu a explicat însă cum a ajuns la o asemenea hotărâre.

„În fruntea listei cu terorişti vor fi George W. Bush, Dick Cheney, fostul şef al CIA George Tenet şi congresmanii Bob Menendez, Marco Rubio, Ileana Ros-Lehtinen, Mario Diaz Balart. Lor li se va interzice intrarea în Venezuela, pentru că sunt terorişti”, a declarat Nicolas Maduro, preşedintele Venezuelei.

Acesta a anunţat şi arestarea mai multor cetăţeni americani care ar fi încercat să recruteze oameni pentru o lovitură de stat.


„Am capturat cetăţeni ai SUA implicaţi în activităţi ascunse, spionaj, care au încercat să câştige încrederea oamenilor din oraşele de coastă ale Venezuelei”, a mai spus Nicolas Maduro.

O sursă din administraţia americană a respins acuzaţiile. Potrivit Reuters, SUA resping acuzaţiile continue potrivit cărora Statele Unite sunt implicate în eforturile de a destabiliza guvernul din Venezuela.

Venezuela a mers şi mai departe cu măsurile contra Statelor Unite. Nicolas Maduro a ordonat ministrului de Externe să anunţe ambasada americană din Caracas să-şi reducă semnificativ numărul de diplomaţi.


Totodată, cetăţenii americani care vor dori să intre pe teritoriul statului sud-american vor trebui să obţină viză contra unei sume de bani.

Relaţiile diplomatice între Caracas şi Washington sunt tensionate din 2002, când liderul de atunci, Hugo Chavez, a fost înlăturat de la putere pentru scurt timp. Venezuela a acuzat atunci Departamentul de Stat de la Washington că a organizat lovitura de stat.

 

 

Sursa:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
Doamne, da prosti sunt romanii.

"Doamne, da prosti sunt romanii... acum "își pun speranțele" in ăștia, de care nu a

Şeful SRI Hellvig, fost şef al Fundației SOROS filiala Cluj, a ținut un discurs Agresiv pro-Soroşist la Timişoara. Ode închinate ideologului progresist neomarxist Karl Popper mentorul lui George Soros şi al progresismului globalist

Cerem parlamentului să intervină de urgență... 1. Hellvig şeful SRI: "▪ Mediul universitar a jucat

DOCUMENT- Răsturnare de situație în istorie: regele Mihai a ABDICAT de bună voie, în 1947

Un document care prezintă discuțiile dintre regele Mihai și premierul comunist Petru Groza ar putea

Revoluţia Română: De ce-l considera Ceauşescu trădător pe generalul Stănculescu?

  În 25 decembrie 1989, la Târgovişte, în timpul procesului cuplului Ceauşescu a fost rostită

Închide