UNGURII RIDICA TONUL IN PARLAMENT: ”NICIODATĂ NU O SĂ FIM SLUGI PE PĂMÂNTUL NOSTRU”

Politica
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

După atacurile de la congresul de sămbătă la adresa Centenarului Marii Unirii și criticile privind inexistența statului de drept în România, udemeriștii ridică tot mai mult tonul. Într-o declarație parlamentară, deputatul Kulcsár-Terza József afirmă că promisiunile incluse în Proclamația de la Alba Iulia, din 1918, nu au fost niciodată respectate și anunță că maghiarii nu au de gînd să ajungă vreodată slugi pe pămîntul lor natal.

”Oare trăim într-un stat de drept? Oare trăim în democraţie? Oare trăim într-o ţară europeană? Nu, nu trăim într-un stat de drept, noi nu trăim în democraţie, noi nu trăim într-o ţară europeană” acuză deputatul UDMR.
”Într-un stat de drept, toţi cetăţenii sunt egali. Într-o democraţie, cetăţenii au dreptul la exprimarea liberă de opinii, la folosirea liberă a simbolurilor comunitare şi a limbii materne. Comunitatea maghiară din România nu cere mai mult decât ceea ce se cuvine tuturor naţiunilor europene.
Ca cetăţeni ai României, solicităm să avem aceleaşi drepturi în Transilvania şi în Ţinutul Secuiesc, aşa cum au maramureşenii, moldovenii, bănăţenii, oltenii sau cei din Muntenia. Nu este corect că, în timp ce în celelalte regiuni istorice este permisă folosirea liberă a simbolurilor proprii, acelaşi lucru în Ţinutul Secuiesc este interzis şi pedepsit prin forţa legii(…)
Prin Proclamaţia de la Alba Iulia, din 1 Decembrie 1918, când a luat fiinţă România modernă, au fost făcute nişte promisiuni care niciodată nu au fost respectate. Noi nu cerem altceva decât să se respecte acele promisiuni. Ţinutul Secuiesc a existat, există şi va exista. Niciodată nu o să fim slugi pe pământul nostru natal” avertizează udemeristul, în final. (B.T.I.)

 


Sursa: inpolitics.ro

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

6 thoughts on “UNGURII RIDICA TONUL IN PARLAMENT: ”NICIODATĂ NU O SĂ FIM SLUGI PE PĂMÂNTUL NOSTRU”

 1. Să zicem că da, și la mine în Argeș există O stemă, există și în alte județe. Deosebirea este că atunci când stema Argeșului este expusă ( vorbim de un steag pe care e stema ) alături găsim doar doua steaguri: al României și al UE. La ei mai găsim un steag : al Ungariei. Și putem să ne considerăm fericiți dacă e așa deoarece , de cele mai multe ori steagul României nici nu e pus. Această situație, sunt sigură că nu a fost acceptată prin acordul de la Alba Iulia.

 2. UDMR -istii vor ca romanii sa se supunar randuielilor lor, deci, noi majoritatii sa fie slugile lor, astia traiesc in mentalitatea evului medium cand un popor minoritar stapanea mai multe popoare si teritorii cucerite cu forta armelor.

  Istoria abunda in asemenea exemple

  1. Intotdeauna au avut drepturi cel putin cit noi romanii, si acum au si mai multe decit romanii ardeleni.
   Dar se stia si asteptam sa apara acest atac.
   Ce fac ai nostri din guvern?
   Au ajuns bataia de jois a ungurului , hunului Keleman Hunor si taticul lui V. Orban? Nu au “viziune” politicienii romanii de lauda acest hun Hunor la V Orban dupa ce inghistisera Lic eul din Tirgu Mures.
   Au construit caramida peste caramida inclusiv acel FUEN la Bruselles de unde se vaita acum..Tintutul secuiesc nu a existat niciodata, niciodata decit ca o garnizolana de secui=turco-albanezi -stabiliti la granita habsburga , in acelasi mod ca si teutonii- care au plecat goniti de habsburgi caci incepusera sa foloseasca piata si nu doar lemnul si pamintul la construirea asezarilor lor- voiau sa se naturalizeze aici- habsurgii i-au gonit caci le luau osul lor; apoi secuii-(amintitiva de Gheorghe Doja care e era secui tras pe roata de grofii unguri, nu de romani), nu au mai fost primiti de habsburgi caci nu sint unguri- sint doar maghairizati ca niste unelte -niste cai troieni plantati printre romani..
   .Ma asteptam sa vad poza asta ca si la sirbi acea Bosnie–in inima medieval crestina a Hertogovinei lor.
   Acum acesti mizerabili se pling ca sint slugi pe pamintul lor? Care pamint al lor? Cel adus pe copitele cailor de catre urmasii lui Atilla care s-au stabilit in Panonia caci Imperiul roman era slabit…si puteau sa ii invinga?
   Ei nu sint formati in tara noastra, niciodata nu au fost indiferent de tradatorii de tara care au scris Declaratia de la Budapesta din 1989, si indiferent de semnatura acelui rege Mihai- provenit din camatari semiti din zona Lubeckului si care s-au imbogatit si si-au cumparat blazonul de Szigmaringen- Hohenzolern(cei din deal!) ;acei turco-albanezi -secuii – nu au loc de formare pe pamintul romanesc. Cititi-l pe Nicolae Iorga despre regele cel “roman” si pe Radu Theodoru despre Urmasii lui Atilla.

   Cititi cronicarii si istoria si veti afla ca ungurul vrea mereu cite o bucatica din tarile din jur; nu doar Transilvania dar vor si din Ukraina, si din Cehia si Slovacia…

   Ungurii sa stie ca pe aici nu se trece!

   “No hai!” spunea Avram Iancul pe care tot ei l-au omorit…Ungurul..sa stie ca pe aici nu se trece!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *