Ungaria a BLOCAT o rezoluție a Consiliului Uniunii Europene prin care țările membre UE ar fi fost presate să facă pe plac lobby-ului LGBT

Politica
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Reprezentanții Ungariei și-au folosit dreptul de veto pentru a bloca o rezoluție propusă de Guvernul Olandei la Consiliul Uniunii Europene de săptămâna trecută, prin care i s-ar fi cerut Comisiei Europene să ia măsuri împotriva “homofobiei”, pentru promovarea măsurilor pentru  a asigura accesul persoanelor LGBT la căsătorii și adopții de copii, precum și pentru colectarea datelor despre tratamentul persoanelor LGBT de la cetățeni.

loading...

Rezoluția a strâns acordul majorității țărilor membre, cu excepția Ungariei. Dacă inițial, Letonia, Lituania și Polonia s-au opus și ele, între timp, acestea și-au retras obiecțiile.
Ungaria și-a folosit dreptul de veto în aceeași zi în care a blocat și întelegerea cu Turcia pe tema crizei migranților.


Guvernul Viktor Orban a precizat că “Ungaria nu este în măsură să fie de acord cu lista de acțiuni propuse pentru a avansa egalitatea în drepturi pentru persoanele LGBTI”.

Olanda deține președinția Uniunii Europene.


Sursa:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *