Unde au fost serviciile secrete în timpul jefuirii Ţării?

Conspiratii Masonerie Politica Simboluri
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

După evenimentele din dec.’89 românii au început, să se organizeze conform noilor orientări. Sigur, nu am rămas nici un moment fără servicii de securitate, de informaţii externe, informaţii ale armatei, poliţiei ş.a.m.d.. Totodată am avut Procuratură, judecătorii, Parlament etc. Toate aceste instituţii enumerate de mine au fost şi sunt plătite cu bani grei, fiecare salariat primea şi primeşte de 7-12 ori salariul mediu pe economie. Cu toate acestea, rezultatele muncii lor ,sunt egale cu zero. Cum poate fi altfel percepută munca de culegere de informaţii, de anchetare şi judecare a infracţiunilor de corupţie, decât ca tolerantă. O spun cu toată răspunderea. Munca lor a fost inexistentă, dacă nu cumva au ţinut de „şase” celor care furau.
Nu îmi pot explica cum a putut fi furată toată industria şi retrocedată de trei ori suprafaţa de pământ a ţării, fără ca aceste organe, bine remunerate, să nu vadă nimic. Unde au fost, cu ce s-au ocupat, de ce nu au văzut, dacă au văzut, de ce nu au sesizat organele de cercetare penală, dacă au sesizat şi nu s-au luat măsuri, de ce nu au informat opinia publică, ori alte organe ce trebuiau să le controleze pe cele informate? Cum puteau fi mânuiţi saci întregi cu bani, fără ca organele de securitate să le vadă? Este posibil ca o parte din bani să fi fost transportaţi sub oblăduirea lor.

loading...

Mă îngrozesc când văd câţi hoţi la vedere erau şi sunt. Presa la început timidă, apoi din ce în ce mai virulentă a demascat aceste furturi şi acte de corupţie. Nimeni nu a vrut să ia în seamă aceste semnale. Abia acum, după 25 de ani, a început să se facă oarece cercetări penale, hora tinde să se lărgească, din ce în ce mai mulţi „dansatori” intră în ea.


Nu trebuie tolerată inactivitatea serviciilor de informaţii, ori a celor de anchetă penală, undeva s-a fraternizat cu infractorii. Undeva pe firul acestor samavolnicii, hoţii au fost complici cu paznicii, numai aşa se explică fenomenul atât de extins al corupţiei la nivelul cel mai înalt al ţării. Suntem abia la începutul anchetelor, mulţi vor mai fi demascaţi, dar nu de procurorii, ci de complicii lor.

Procuratura, spre mirarea tuturor, nu are dovezi concrete împotriva cuiva, ci numai ceva stenograme, ca rezultat al interceptărilor şi multă presiune asupra suspecţilor, prin reţinerea, apoi arestarea şi depunerea în arestul de la poliţie. Trecerea bruscă din mediul ultraelegant în care trăiau la mediul din arest cu WC-ul turcesc în colţul camerei ,e mai mult decât e necesar pentru a determina pe presupusul vinovat să „dea pe goarnă” tot ce ştie şi ceva în plus.
Discuţii între anchetator şi învinuit pot fi de genul: „ spune tot ce şti, cutare te-a dat în primire, acum doarme pe perna lui şi cine ştie, poate îţi „vizitează” nevasta. Treaba ta, dacă îţi place la noi stai cât vrei, eu nu mă grăbesc, aştept până te decizi să vorbeşti, cum „dai în gât” pe cineva şi spui tot ce ai făcut, eu fac cerere la instanţă să anuleze mandatul de arestare şi să stai sub control judiciar, ori în arest la domiciliu, indiferent în care din situaţii vei fi, dormi pe perna ta, lângă amantă,iubită, soţie, ce ai tu acolo”. Şi uite aşa, prin presiunea psihică asupra învinuiţilor, se conturează dosarul penal. În acest caz, unde este munca procurorilor şi a serviciilor?


Mă aşteptam ca anchetatorii să aibă dovezi imbatabile, cu atât mai mult, cu cât faptele sunt petrecute cu mulţi ani în urmă. Lipsa dovezilor arată superficialitatea cu care au fost tratate aceste probleme.

Cred că se impune, deoarece anchetele se apropie de fostul şef al statului, ca şefii, DNA şi Procuraturii Generale să DEMISIONEZE, pentru a nu se creea suspiciunea că ar putea influienţa anchetele în favoarea celui ce ia numit în respectivele funcţii.
Un asemenea gest ar fi unul de sănătate morală a instituţiilor statului. Sunt convins că nu vor proceda aşa, pentru că, probabil, nici ei nu sunt departe de anumite bănuieli.

Faptul că statul nostru, noi toţi, am plătit nişte oameni din: serviciile secrete, procuraturii, poliţie,cu salarii uriaşe pentru a ne apăra de hoţi, iar ei pur şi simplu ne-au luat banii, ne-au păcălit şi-au râs de noi, în timp ce noi strângeam cureaua, ei străngeau averi uriaşe; mă determină să cer o anchetă minuţioasă asupra acestor lucruri.

Bine, dar cine va face parte din comisia de anchetă, mai putem avea încredere în oamenii din Parlament, în cei din CSM, ori Inspecţia juridică? Dumnezeu să mă ierte, poate mai sunt oameni cinstiţi printre ei, poate chiar toţi cei care nu sunt atinşi de DNA sunt cinstiţi, dar cine garantează acest lucru? Deocamdată observ că rândurile, parlamentarilor, procurorilor, judecătorilor ale preşedinţilor de consilii judeţene, ale primarilor, consilierilor, prefecţilor, oamenilor de afaceri, ale foştilor miniştrii, se răresc pe zi ce trece.

În această situaţie mai pot avea încredere în cineva? Cei rămaşi, probabil că nu le-a venit rândul, ori sunt cinstiţi? Care să fie adevărul? Un lucru e clar, trebuie demarat proiectul public-privat de construire a noilor penitenciare, bine ar fi ca aveste construcţii să fie făcute din banii viitorilor „oaspeţi” şi nu din banii poporului.

În curând vom avea în Penitenciare o Uniune a Scriitorilor şi un guvern din umbră. La mai mare!

 

Sursa: http://carstea-ionel.blogspot.ro

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

14 thoughts on “Unde au fost serviciile secrete în timpul jefuirii Ţării?

  1. Raspunsul este unul cat se poate de simplu: ” serviciile” nu si-au facut in niciun fel datoria! Iar pentru ca ” au stat in banca lor” si nu i-au deranjat cu nimic pe cei care au devalizat tara, au fost si sunt recompensati cu salarii si pensii uriase ( fata de amarasteanul de rand). Tradatorii astia, tot timpul au fost impotriva poporului si nu in slujba lui. Poate ca va veni si pentru ei ziua judecatii.

  2. A trecut un an de cind am citit rindurile de mai sus ,care bineinteles erau asemenea gindurilor mele ce ma framintau de multa vreme,dar cu regret trebuie sa-o spun din nou ca inca nu avem o vointa politica totala ca sa fie trasi la raspundere toti (de la opinca pina la vladica) .

  3. Interesant . In prima patre afirmi ca serviciile secrete nu si au facut datoria fata de tara. Apoi vii cu solutia:dna si procuratura generala sa si dea demisia. K. Ce nu intelegi tu este faptul ca pt noi ROMANII manipularea sa incheiat. Sunteti ieftini si demni de dispret. Viitorul este al celor integri,cinstiti si corecti. Romania va fi salvata acum si pentru totdeauna.

  4. Romania dupa dec 1989 a fost condusa la toate nivelurile de oameni cu aceiasi mentalitate(dobindita in dictatura comunista) numai cu masti diferite.”Porcaria”a fost bine orchestrata de “regizorul” Ion Iliescu pentru a pacali poporul conform noii situatii(lectii invatate la Moscova.Seniorul Corneliu Coposu ne spunea la 1 Dec. 1990 la Alba Iulia(dupa ce a fost huiduit la tribuna) ca PCR continua sa conduca din subteran.Atit timp cit marea majoritate a populatiei nu va avea o mentalitate bazata pe principiile moralei crestine-democratice situatia nu se va schimba in esenta.Nu am vrut sa-l cred pe Brucan(nu am fost de partea lor) dar se vede ca a avut dreptate.In concluzie pina nu avem in inima cu adevarat pe Dumnezeu, o sa ne tot punem intrebari la care nu vom gasi raspunsuri.

  5. Dacă autorul articolului citea legile ce reglementează activitatea acestor servicii afla că ele oferă numai informații decidenților politici și organelor de stat cu atribuții în rezolvarea problemelor semnalate. Serviciile de informații nu adună mijloace de probă, nu desfășoară anchete penale, nu face arestări. Din punctul meu de vedere, treburile trebuie să rămână așa fiindcă altfel s-ar călca pe picioare cu poliția, cu procuratura și ar crea condiții pentru abuzuri (și fără aceste competențe Udrea și acoliții ei țipă ca din gură de șarpe de abuzurile la care este supusă).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *