Un milion de de Euro anual de la stat pentru o institutie care poartă numele regelui Mihai. Ați înnebunit fraților?

Capitalism Monarhie
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Iata inca o dovada ca atat PSD cat si toate celalalte partide din Romania lucreaza in slujba Casei Regale de 28 de ani, iar la carma banilor se afla de 28 de ani verisorul regelui Mihai, Mugur Isarescu. Deci cine distruge tara din spatele cortinei fara ca prostimea sa isi dea seama?

loading...

 

Proiectul de lege al PSD care propune înfiinţarea instituţiei pentru promovarea valorilor naţionale „Regele Mihai I“, care va avea alocată anual suma de 860.000 de euro, a fost adoptat tacit, miercuri, de Camera Deputaţilor. Senatul e for decizional.


PSD a depus la jumătatea lunii mai proiect de lege privind înfiinţarea instituţiei pentru promovarea valorilor naţionale „Regele Mihai I“, instituţie care ar urma să fie organizată şi să funcţioneze ca autoritate administrativă autonomă, cu personalitate juridică, sub control parlamentar, având sediul în Palatul Elisabeta. Iniţiativa semnată de 30 de aleşi ai PSD, dar şi de patru ai ALDE, a fost adoptată luni pe articole, dar nu a apucat să fie votată în plen, ea fiind adoptată tacit miercuri.

Anual ar urma să  se aloce din bugetul de stat, prin bugetul Senatului, „o sumă în lei, echivalentă cu 860.000 euro pentru acoperirea unor chetuieli curente şi de capitală“, pentru funcţionarea instituţiei. Tot în proiectul de lege este subliniat faptul că numărul maxim de posturi salarizate este de 20, între aceştia fiind şi directorul instituţiei care este numit şi revocat din funcţie de către Parlament, în şedinţă comună, la propunerea Custodelui Coroanei României, cu votul majorităţii parlamentarilor prezenţi. Încadrarea personalului ar urma să se facă pe bază de concurs sau examen, iar salarizarea să fie realizată conform prevederilor legale privind salarizarea în sectorul bugetar. Ce va face mai exact noua instituţie În proiectul de lege sunt enumerate mai obiecte de activitate ale Instituţiei „Rege Mihai I“, acestea fiind: a) promovarea tradiţiilor, obiceiurilor şi simbolurilor naţionale, a persoanelor şi realizărilor de valoare din domeniul ştiinţific, cultural, educaţional, sportiv şi economic; b) promovarea unor evenimente cu semnificaţie istorică şi a unor programe de dezvoltare pe termen mediu şi lung; c) dezvoltarea socio-culturale, sportive şi educaţionale pe plan local, regional, naţional şi internaţional; d) recunoaşterea meritelor şi susţinerii elevilor, studenţilor şi cadrelor didactice, pentru a atinge excelenţa; e) promovarea, cu avizul Ministerului Afacerilor Externe, a imaginii României, investiţiilor şi turismului, artei, ştiinţei, educaţiei şi a monumentelor istorice faţă de personalităţi, investitori şi instituţii din străinătate. Practic, instituţia va primi anual 860.000 de euro pentru activităţi pe care le fac deja alte instituţii, cum sunt Institutul Cultural Român,  Ministerul Educaţiei, Ministerul Turismului sau Ministerul Afacerilor Externe.


Citeste mai mult: adev.ro/phgyas

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *