Un “compliment” de la liderul american, aflat la Bruxelles Trump: “Germanii sunt răi, foarte răi”

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
 

Președintele american Donald Trump a criticat Germania și vânzările sale de mașini către SUA în cursul unei întâlniri joi cu liderii UE, relatează Der Spiegel, citat de AFP.

loading...

“Germanii sunt răi, foarte răi”, a afirmat Trump în cadrul întâlnirii sale cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, și cu alți responsabili ai UE la Bruxelles, conform publicației.

“Priviți milioanele de mașini pe care le vând în SUA. Oribil. Vom opri asta”, a spus liderul de la Casa Albă, potrivit “participanților la întâlnire”.

Jean-Claude Juncker a intervenit, conform aceleiași surse, pentru a apăra Germania, asigurând că toți beneficiază de relațiile de liber-schimb.

În luna martie a acestui an, după o întâlnire cu cancelarul Angela Merkel, Donald Trump a acuzat Germania că “datorează sume mari de bani Alianţei Nord-Atlantice şi Statelor Unite”.

Joi, la summit-ul NATO de la Bruxelles, Trump le-a cerut din nou membrilor NATO să crească cheltuielile pentru apărare, acuzând că state din blocul militar nu plătesc atât cât ar trebui. Liderul american nu a oferit însă și asigurările sperate privind angajamentul american în apărarea Europei.

“Membrii NATO trebuie în sfârșit să își plătească partea și să-și îndeplinească obligațiile financiare. Este nedrept față de contribuabilii americani”, a spus președintele SUA.

Trump şi Merkel urmează să se întâlnească vineri, la summitul G7 de la Taormina, în Italia.

 


Sursa: cotidianul.ro

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
DOSARUL TRANSGAZ OMORAT LA DNA – Dupa trei ani de „ancheta”, DNA a inchis cauza privind posibile fapte de coruptie comise la compania Transgaz, unde director este fratele Laurei Kovesi, Sergiu Lascu. Parchetul anticoruptie a dispus clasarea in cazul infractiunilor de abuz in serviciu si fals. Pentru fapte care nu sunt de competenta DNA, s-a hotarat declinarea si disjungerea dosarului. Culmea, cauza a fost trimisa in orasul lui „tata Lascu”, la Parchetul Judecatoriei Medias

Ceea ce era de asteptat sa se intample, s-a intamplat! Unul dintre cele mai sensibile

Renuntarea la GLUTEN pune capat unei suferinte de 11 ani

Georgian Popescu - Renuntarea la GLUTEN pune capat unei suferinte de 11 ani Buna ziua

Cei mai bine plătiți români trăiesc într-o bulă. Viața celor 20% într-o țară încă săracă

Deși sentimentul general este că România e mult în urma țărilor dezvoltate, și exemple sunt

MAGINILE FOAMETEI în Venezuela | Se vânează câini şi pisici, se fură şi se omoară pentru mâncare Video

Venezuelenii au ajuns să vâneze câini, pisici şi porumbei, să fure făină, pui şi chiar

Închide