Ultima oră – Teodor Meleșcanu, Ministrul de Externe: „Ne-am oferit să primim aproape 2.000 de refugiaţi din Grecia şi Italia”

Capitalism
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

 

 
Realitatea Tv: România s-a oferit să găzduiască aproape două mii de refugiaţi aflaţi acum în Grecia şi Italia. Dezvăluirea a fost făcută de ministrul român de Externe, într-un interviu la Realitatea Tv, care a precizat că ţara noastră a primit deja 700 de refugiaţi.

REPORTER: Se manifestă solidaritatea şi prin disponibilitatea României de a primi refugiați, de a respecta cota Comisiei Europene?

loading...

REPORTER: Aţi menţionat mai devreme coaliţia anti-Daesh. Din informaţiile statului român, există informaţii despre români care să lupte fie în grupările anti-ISIS din Irak sau Siria, fie de partea grupării teroriste?


TEODOR MELEŞCANU: Este, într-adevăr, o problemă preocupantă, dat fiind că există un număr foarte mare de cetăţeni europeni, luptători străini, în cadrul Daesh. Am avut doar două cazuri intens mediatizate, despre un tânăr radicalizat şi un domn mai în vârstă care au avut anumite încercări de a pregăti anumite acţiuni. Nu avem la ora actuală cunoştinţe despre niciun român care luptă în cadrul forţelor Statului Islamic sau pe lângă alte grupări din Siria.

REPORTER: Se manifestă solidaritatea şi prin disponibilitatea României de a primi refugiați, de a respecta cota Comisiei Europene?


TEODOR MELEŞCANU: Da, din acest punct de vedere… Sunt două categorii distincte. Primii sunt refugiați din motive politice, cauze de război, dar există și o migrație economică mai ales din țările cu regimuri eșuate, cu condiții de viață foarte grele. România și-a exprimat solidaritatea, deși am mers pe ideea că nu este normal să avem cote fixe. În același timp, ne-am manifestat disponibilitatea de a primi un anumit număr de refugiați.

Recent, am făcut o ofertă pentru 1942 de refugiați din Grecia și din Italia pe care îi putem reloca în România. Avem deja pe teritoriul nostru cam 700 astfel de refugiați.

Pe lângă aceste lucruri, vreau să vă spun că România participă masiv la operațiunile din Marea Mediterană pentru oprirea afluxului de refugiați și salvarea celor care se încumetă la asemenea acțiuni. La nivelul UE, și prin instituția Frontex, și prin operațiunile din Marea Mediterană, România a fost unul dintre contributorii cei mai importanți. Această contribuție a noastră ne situează pe locul doi între țările care nu sunt direct vizate de către migrație.

Nota noastra: Dupa cum vedeti, Guvernul roman s-a oferit, nu i s-a cerut in mod imperativ!!! In timp ce tarile din grupul de la Visegrad (Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria) se opun cu curaj islamizarii tarii lor, Romania face exact invers. Dovada slugarniciei supreme a celor care ne conduc!

 

Citește mai mult: Realitatea Tv

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

2 thoughts on “Ultima oră – Teodor Meleșcanu, Ministrul de Externe: „Ne-am oferit să primim aproape 2.000 de refugiaţi din Grecia şi Italia”

  1. Bine ca de cei din tara care au nevoie de ajutor nu va pasa, dar sa primim 2000 de lepre care o sa stea pe banii nostri si nu vor muncii ne permitem sa aducem. In ritmu asta mai bine turnati benzina pe tara si sa ii dati foc decat sa stam sa fierbem pana in momentu’ ala. Magari ordinari. Las’ ca tot venim peste voi in parlament si va rupem genunchi voua si la tot neamu vostru de hoti needucati.

  2. ba expiratule, pe noi ne.ai intrebat…mars in cristosii ma tii cu refugiatii tai cu tot..nu vrem arabi si negri in tara. …cine iti da dreptul tie ma bosorogule sa iei o asemenea decizie…?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *