UDMR, VICTORIE la CCR: Limba maghiară, obligatorie în spitale și centre sociale

Capitalism
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

 


CCR a decis că este constituțională legea inițiată de UDMR prin care se dă dreptul de folosire a limbii materne în în instituţiile medicale şi în cele care prestează servicii sociale, acolo unde populaţia minoritară depăşeşte 20%. 

loading...

Actul normativ instituie obligativitatea folosirii limbii materne în spitalele şi centrele de asistenţă socială din localităţile unde populaţia minoritară depăşeşte 20%, dar include şi un nou prag alternativ, de cel puţin 5.000 de persoane. Proiectul a fost contestat la CCR de către PNL, PMP şi USR.

”UDMR salută decizia CCR, de a respinge în unanimitate contestaţia depusă de PNL, PMP şi USR. Unul din mesajele transmise prin acest răspuns se referă la faptul că proiectul nostru de act normativ garantează egalitate în faţa legii, nu este discriminatoriu, iar obiecţiile partidelor de opoziţie sunt ireale”, a declarat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, miercuri, după decizia CCR.

 

Sursa: dcnews.ro


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

3 thoughts on “UDMR, VICTORIE la CCR: Limba maghiară, obligatorie în spitale și centre sociale

    1. se da dreptul de a vorbi si maghiara idiotilor asta a zis legea nu e se vorbeste obligatiriu nazistilor ce intoxicati Romania cu minciuni. voi sunteti platiti de soros sa intoxicati si sa denigrati Romania cu minciuni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *