Ucraina îndreaptă armele împotriva României

Ceausescu Conspiratii Design Eminescu Masonerie Politica Simboluri Spiritualitate
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

 

Ucraina

loading...

Jurnaliştii români din Cernăuţi condamnă declaraţiile militarilor ucraineni privind înfiinţarea unui battalion ce va opri o ipotetică intervenţie militară a României în Ucraina. Prin asemenea declaraţii, dar şi prin intermediul zvonurilor că minoritatea română din regiunea Cernăuţi pregăteşte acţiuni de protest, se urmăreşte tensionarea relaţiilor interetnice din regiune.

Presa rusă a titrat masiv o ştire apărută pe un site ucrainean din oraşul Ivano-Frankovsk. Este vorba despre înfiinţarea unei brigăzi militare pentru apărarea în faţa unor posibile pretenţii teritoriale din partea României.


Politologul român din Cernăuţi Marin Gherman a declarat pentru Adevărul că ştirea este una autentică. Conferinţa de presă a avut loc pe 21 septembrie, iar primul portal de ştiri care a publicat informaţia a fost site-ul ucrainean styknews.info. Iniţial, Marin Gherman a pus la îndoială că reprezentanţii Ministerului Apărării ucrainean ar fi putut să facă declaraţii care ar tensiona relaţiile dintre România şi Ucraina. Înregistrarea de la conferinţă care confirmă autenticitatea informaţiei a apărut pe internet a doua zi, 22 septembrie. Ştirea realizată de televiziunea ucraineană confirmă faptul că Ucraina înfiinţează o nouă brigadă „pentru apărarea în faţa unor ipotetice pretenţii teritoriale asupra Bucovinei din partea României“.
REACŢIA LIPSĂ
Marin Gherman declară că informaţia a scandalizat locuitorii din Bucovina. „Nu este normal când România ratifică Acordul de Asociere la UE al Ucrainei, iar Kievul se pregăteşte de războaie ipotetice. În acest sens Ministerul de Externe al României ar trebui să reacţioneze”, consideră Marian Gherman. România a fost primul stat membru al UE care a ratificat, la 3 iulie 2014, Acordurile de Asociere între Uniunea Europeană şi Ucraina, Republica Moldova şi Georgia.

Jurnalistul român din Cernăuţi Vitalie Zâgrea consideră că ideea privind formarea unui batalion care să se opună unor ipotetice pretenţii teritoriale din partea României este contraproductivă şi creează tensiuni între cele două state. „Nu e momentul să se formeze un asemenea batalion întrucât prim-ministrul şi Ministrul de Externe al României, care au vizitat Kievul în ultimele două luni, s-au pronunţat deschis că România este ţara care susţine Ucraina. Până ieri România era considerată de Ucraina cel mai mare duşman, acum România este unul dintre cel mai buni prieteni. Rusia era cel mai mare prieten, acum este duşman”.


ZVONURI ÎN CERNĂUŢI
Vitalie Zâgrea consideră că există forţe care îşi propun ca în Bucovina să apară tensiuni interetnice. Dovada sunt zvonurile din ultimele zile, că românii vor picheta în ziua de 22 septembrie administraţia din Cernăuţi , manifestându-şi nemulţumirea de faptul că nu li se respectă drepturile. „A fost o informaţie falsă. Se încearcă pe diferite căi să se pună accentul pe faptul că românii din regiunea Cernăuţi nu sunt mulţumiţi de viaţa pe care o duc aici. Cineva din umbră face toate acestea”, crede Vitalie Zâgrea.

OBIECTIVUL BIRGĂZII
„Obiectivul principal al brigăzii este apărarea în faţa unor ipotetice pretenţii teritoriale asupra Bucovinei din partea României“, a declarat colonelul ucrainean, citat de Agerpres. Acesta a declarat, de asemenea, că există încă un teritoriu unde ar putea fi nevoie de combatanţi care să ştie să lupte foarte bine în munţi.

Organizaţia „Experts for Security and Global Affairs” (ESGA) au menţionat că ştirea a apărut iniţial pe site-ul unei publicaţii locale (Styknews.info), la care ulterior a făcut trimitere şi postul local de televiziune al regiunii Ivano-Frankivsk). Imediat a fost preluată de presa rusă. Faptul că ITAR-TASS a fost prima agenţie de ştiri rusă care a publicat această ştire a alimentat ipoteza că ar fi vorba de o dezinformare.

Ucraina va înfiinţa o nouă brigadă „în Bucovina pentru apărarea în faţa unor posibile pretenţii ale României asupra acestei regiuni“, au anunţat luni, la Ivano-Frankovsk, colonelul Viktor Kevljuk, şeful Departamentului de organizare-mobilizare din cadrul comandamentului operativ „Zapad“, şi viitorul comandant al brigăzii, colonelul Vasil Zubanici.

sursa: onlinereport.rohttp://www.nasul.tv/

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

2 thoughts on “Ucraina îndreaptă armele împotriva României

  1. Intoxicare rusească , cine pune botul este un prost ! Chiar dacă ar infiinta-o , este nevoie contra rușilor , Ucraina vrea sa intre in NATO ,pentru a se apară de Rusia. Eu aș face o armata de etnici ruși și i-as interpune rușilor .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *