Sute de persoane au luat parte la marșul de protest împotriva legiferării parteneriatelor civile (VIDEO)

Politica
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Câteva sute de persoane au protestat duminică, 3 martie 2019, în București, împotriva adoptării Legii Parteneriatului Civil de către Parlamentul României, propusă de parlamentari USR și ALDE, care ar presupune o variantă de asociere juridică similară căsătoriei, dar deschisă și pentru persoane de același sex.

loading...

La ora 15:00 a început în Capitală, pe traseul Piața Victoriei – Palatul Parlamentului, marșul de protest organizat de Frăția Ortodoxă „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință” și revendicat și de Platforma Naționaliștilor Creștini” într-un comunicat de presă citat vineri de ActiveNews.


În cadrul mitingului, liderul „Frăției Ortodoxe”, Dan Grăjdeanu, a atras atenția că legalizarea parteneriatelor civile ar fi doar un prim pas către evoluții treptate în vederea acordării de drepturi familiale cuplurilor de același sex, enumerând țările în care s-a început cu parteneriatul civil și s-a continuat apoi prin căsătoria unisex și acordarea dreptului de a adopta copiii proveniți din familii firești.

Scriitorul Paul Ghițiu a precizat că legalizarea parteneriatelor civile este dorită în special de mediile LGBT și că este un demers care nu reflectă dorința întregii societăți, ci doar a minorităților sexuale. După spusele lui, prin subminarea instituției căsătoriei „se încearcă dărâmarea ultimei redute a normalității, care este familia firească, întemeiată între un bărbat și o femeie”


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *