SUA ne ameninta: ”ori gaze de sist si Rosia Montana, ori va izolam, sau va paste razboiul”

Politica
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

SUA santajeaza Romania: ”Ori lasati americanii sa extraga gaze de sist pentru a le vinde Europei dependente de gazul rusesc, ori va vom izola ca pe vremea lui Ceausescu si va lasam prada razboiului”

loading...

Politologul american evreu George Friedman este unul dintre acei analisti pe care ii asculta liderii politici si militari de la Washington. Director al Stratfor, una din cele mai apreciate agentii de analiza din SUA, George Friedman, evreu nascut in Budapesta, ne avertizeaza pe noi, romanii :


”Americanii vin aici sa faca bani. Sunt multe feluri de a face bani si un mod sigur de a-i pierde: sa nu cunosti situatia, adica impredictibilitatea.
In ultimii ani, investitorii americani s-au saturat de Romania. exemplul care imi vine in minte e Rosia Montana. A devenit un simbol in comunitatea de investitori a ceea ce se poate intampla in Romania. Cred ca guvernul a inteles asta si faptul ca principalele voastre resurse sunt cele energetice si minerale. Trebuie sa va targuiti, dar odata incheiat targul, sa va tineti de el.”

“Daca un guvern incheie un contract, toate guvernele de dupa el trebuie sa il respecte. Daca nu, viabilitatea Romaniei ca tara independenta e amenintata. Romania are nevoie de investitori straini, nu are resursele sa se dezvolte singura. Capacitatea europenilor de a investi e limitata, chinezii au bani, dar isi aduc propria forta de munca, rusii au bani, dar nu au expertiza, americanii le au pe toate. Problema e acum domnia legii – un contract sa ramana un contract, sa nu se schimbe. Asa ca nu faceti targuri proaste, ca sa nu trebuiasca sa le schimbati.
In 6 luni – un an, investitorii vor incepe sa vina. Companiile americane urmaresc acum cu atentie Romania. Stim de o companie care vrea sa investeasca in energie si are nevoie de informatii. Din pacate, la voi aceste informatii sunt secrete, or nu poti aduce investitii cu informatii tinute in secret.
Gazele de sist sunt o arma care poate fi folosita pentru a evita razboiul. Rusia controleaza Europa prin gaze. Aveti nevoie de resurse alternative iar Romania e cea mai bogata in astfel de resurse. De aceea americanii sunt atat de interesati de resursele voastre.
Romania trebuie sa decida daca va permite exploatarea gazelor de sist. Ar fi minunat daca nu am avea nevoie de ele, dar data fiind pozitia strategica a Romaniei, exploatarea gazelor de sist e o problema strategica nationala. Gazul de sist limiteaza influenta ruseasca. Oricat de mult ar putea afecta mediul el ofera o solutie geopolitica. In situatia actuala a Romaniei, ar fi iresponsabil sa nu luati in considerarea exploatarea gazelor de sist.
Decizia trebuie luata acum”, ne atentioneaza analistul american “fiindca acum rusii taie energia Europei. Totul presupune un risc. Gazele de sist ar putea polua mediul, dar Rusia… Nimic din ce am construit nu a ramas fara consecinte asupra mediului. Romania vrea sa fie sigura ca restul Europei are suficient gaz ca sa nu poata fi santajata de rusi, altfel Romania va fi izolata, asa cum a fost in timpul Razboiului Rece. Riscul ecologic e real, riscul geopolitic e si mai real. Pericolul ca Romania sa se intoarca la perioada cand era izolata de toata lumea, ca in timpul lui Ceausescu, trebuie luat in considerare.”


 

 

sursa: http://www.infocivic.ro/, http://stirileprotv.ro

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

4 thoughts on “SUA ne ameninta: ”ori gaze de sist si Rosia Montana, ori va izolam, sau va paste razboiul”

  1. Analistul american este PLATIT cu BANI GREI de companiile care SUNT GONITE din ce in ce mai multe tari, sa NU mai sunt acceptate…va sperie si va manipuleaza pentruca stie ca sunt multi IGNORANTI in Romania…”Izolarea” de care vorbeste este BOGUS…deh se supara Chevronel, pe Romania si ???? Ce izolare cand Romania este in COMUNITATEA EUROPEANA ? Cat mai inghititi rahaturile astora ?????? Americanii sunt interesati sa PROFITE si sa BAGE BANI cu ghiotura in buzunarele lor, asta este INTERESUL LOR…America NU poate izola nici o TARA din LUME, in special o tara membra UE….desteptati-va romani si dati-le cu TIFLA< cum au facut ATATEA TARI din Comunitatea Europeana….indrazneste America sa IZOLEZE GERMANIA? sau ANGLIA ? Nu vedeti cum isi bat joc de voi companiile astea ? Miscarea anti fracturari creste pe zi ce trece si insasi americani IN AMERICA hotarasc sa NU accepte fracturari in comunitatilor lor , si ? Ii izoleaza careva in propria lor tara ? DESTEPTATI-VA si nu mai lasati pe nimeni sa PROFITE de voi.. I-auzi ce TUPEU pe reprezentatul asta al BOGANATULOR care POCNESC de bani de pe urma NAIVILOR…sunteti naivi ? DA sau NU ? asta este pura NERUSINARE si INSULTA….cat mai indurati sa-si bata astia joc de voi si de TARA ???????? Ponta si acolitii lui,(inclusivi sperietoarea asta pe care a pus-o sa va sperie ) si-au vandut sufletele…si Ponta si-a vandut tara pe un pumn de dolari GAURITI, RUGINITI si iesiti din circulatie…PANA CAND mai indurati ?

  2. V=a pus PONTA sa scrieti asta ? HELLO< romani…ia uitati aici lista cu tarile ( pe care NU le-a izolat USA, si chiar si cu STATELE din USA< pe care NU le-a izolat USA !!!!!!!!! si decizia Curtii Superioare a statului New York, care a DECIS ca fiecare comunitate are dreptul sa accepta sau NU fracturarile hidraulice ? Ia bagati-i lista asta in ochi lui Ponta si chiar si voua jurnalistilor de izbeliste…care mancati inghetata cu RAHAT PE BAT….http://keeptapwatersafe.org/global-bans-on-fracking/ Si cum dracu de nu a izolat USA atatea TARI din EUROPA, mai ” Germania, Ungaria, ANglia ???????? hai mai mancatori de inghetata cu rahat pe bat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *