Statul român impotriva României ! Statul român vrea să scape de liber profesioniști

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Antreprenori, salariați și liber profesioniști, nimeni nu trebuie să scape de incompetența lacomă a politicienilor și funcționarilor

loading...

De ani buni de zile statul încearcă să șteargă orice diferență între salariați și liber profesioniști și să elimine orice formă de libertate a celor din urmă. Dacă politicienii și funcționarii au reușit să vândă războiul împotriva salariaților drept război împotriva capitaliștilor, a acelor antreprenori care sunt oxigenul economiei naționale și pe care politicienii, funcționarii și marile mase populare îi detestă, în cazul liber profesioniștilor a fost ceva mai greu. Liber profesioniștii erau mai greu de atins. Nu sunt angajatori, nu au salariați, nu ”exploatează”, nu sug sângele poporului. Căci, conform mentalității noastre, cel care dă de lucru e mai detestabil moral decât cel care nu dă de lucru.

Statutul de liber profesionist, refugiu pentru salariați și antreprenori sătui de contribuții sociale

Adevărul e că mulți dintre români, încercând să scape de asediul statului asupra salariaților și antreprenorilor, mascat, cum am spus, în asediu exclusiv asupra ”patronilor îmbuibați” s-au refugiat în activități independente, în microîntreprinderi, în PFA-uri, consultanță, drepturi de autor. Marea sperietoare nu au fost impozitele, ci așa-zisele contribuții sociale, numite impropriu și cinic, asigurări.

Fuga după banii românilor

Disperați că nu-și pot acoperi cheltuielile electorale și că ar putea râmâne fără principala formă de control electoral al cetățenilor, politicienii și funcționarii s-au îndreptat împotriva liber profesioniștilor, a micilor afaceri, a PFA-urilor, a profesiunilor liberale, a tuturor celor care sunt propriii lor șefi fără a avea angajați în subordine. Astăzi particula ”liber” din liber profesionist nu-și mai are rostul. Dacă antreprenorii și salariații aveau deja buzunarele la dispoziția politicienilor și funcționarilor, acum a venit și rândul liber profesioniștilor, a tuturor celor ce trăiesc din propria muncă fără să fie angajați sau angajatori. Nu mai există român care să nu fie obligat să plătească contribuțiile cu amenințarea pușcăriei.

Asigurări sau pușcărie

Fiindcă trebuie să spunem adevărul: România este țara în care asigurările se plătesc sub amenințarea pușcăriei, cu poliția la ușă. Nu vorbim de taxe sau impozite, ci de asigurări. Statul, atotputernic peste asigurări, nu a reușit sau nu a vrut, mai bine zis, să motiveze oamenii să-și plătească contribuțiile la sănătate, șomaj sau pensie. Din acest motiv statul a recurs la amenințări și pușcărie.

Principala motivație, poate chiar singura, a românilor care plătesc contribuțiile, este frica de pușcărie. Văzând că românii nu reacționează la aberațiile economice, logice și psihologice ale statului român, autoritățile, reprezentate de politicieni sau funcționari, au făcut ce știu mai bine și au puterea s-o facă oamenii statului: au dat lege și au chemat polițaiul cu pulanul.

Dacă am vorbi de o relație între un bărbat și o femeie, am fi în fața unui caz de violență domestică și viol. Un stat impotent se enervează și dă milităria jos din pod.

Statul român, stăpân absolut peste asigurările sociale și de sănătate, incapabil să-i motiveze pe cetățeni să se alăture sistemelor de asigurare, își consumă timpul și energiile cu soluții coercitive împotriva propriilor cetățeni. România este la sute de ani lumină de un sistem economic liberal.

Piață liberă, capitalism și asigurări

Iar dacă vorbim despre piață liberă și capitalism, trebuie să spunem  că foarte mulți oameni confundă sistemul asigurărilor, un sistem capitalist, cu comunismul sau socialismul. Sistemul asigurărilor este un sistem al pieței libere. Piața liberă înseamnă și solidaritate asumată în fața riscului. Etatismul doar a confiscat asigurările și le-a transformat în impozite. Deosebirea dintre abordări e că într-un sistem liberal oamenii aderă voluntar la un sistem de asigurări în timp ce într-un sistem etatist oamenii sunt obligați sub amenințarea forței să participe la sistemul de asigurări și nu au altă motivație decât teama de violența statului.

 

 


Sursa:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
Depopulare masiva , raport ŞOCANT al Guvernului. Copiii din Argeş s-ar fi ÎMBOLNĂVIT din cauza vaccinurilor. NEREGULI GRAVE la spitalul Judeţean care a cumpărat DEZINFECTANŢI de la Hexi Pharma

  Haos în spitalele din România Corpul de Control al Prim-Ministrului a prezentat raportul verificărilor

Firme închise, din lipsă de angajați: “Cu banii ne rugăm de ei şi nu vor să vină la muncă”, mai bine pleaca in strainatate la munci agricole sau altceva

Chiar si politicienii care au distraus tara de 28 de ani vor ajunge sa dea

Cod roșu de dezinformare. Cititi si raspanditi!!!

M-a pus necuratul să mă uit la televizor zilele astea pentru a urmări ce s-a

Oficial, Ucraina a acceptat statutul de neo-colonie…

Oficial, Ucraina a acceptat statutul de neo-colonie…La un an de zile de la victoria Euromaidanului

Închide