Update : Hexiphrama – cel mai mare genocid facut vreodata impotriva poporului roman, sute de mii de romani omorati in ultimii 22 de ani de cand aceasta companie functioneaza. Faceti o socoteala din fiecare spital din Romania, pe an, cati romani au murit datorita “dezinfectantilor Hexiphrama” . DNA este complice la crima organizata- “Genocid impotriva poporului roman” !!!

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

 Statul este COMPLICE la ce se intampla ACUM in spitale (Hexipharma, vaccinare , codex alimentarius = Depopularea romanilor ) Toate partidele cand e vorba de vaccinare , cipare, depopulare , monarhie sunt de comun accord ! Toti sunt tradatori masoni anticrestini depopulationisti ! OAMENI IMPORTANŢI din nomenclatura MASONICĂ (ce au preluat puterea după 1989) au înfiinţat Hexi Pharma. PERSONAJELE din SPATELE escrocheriei cu DEZINFECTANŢI DILUAŢI au fost MAHĂRI şi în REGIMUL lui Ceauşescu

loading...

Hexi Pharma, controversata afacere cu dezinfectanţi a fost înfiinţată de oameni importanţi din nomenclatura comunistă

Legea Lustraţiei cerută la Timişoara în 1990 ar fi prevenit multe dintre cele mai grave scandaluri ale României moderne pentru că ţinea departe de resursele statului pe toţi cei care au avut funcţii împortante în regimul comunist. Nu a fost aplicată şi România a ajuns să fie căpuşată de o mafie a foştilor securişti şi smecheri din PCR. Noi dezvăluiri din scandalul Hexi Pharma expun publicului faptul că firma care a vândut spitalelor dezinfectani diluaţi, punând în pericol de moarte pacienţii, este fondată de persoane cu funcţii importante în regimul comunist.

În 12 martie 1990 s-a citit în Piaţa Operei, “Proclamaţia de la Timişoara”, un strigăt disperat de revoltă împotriva tentativelor de a perpetua sistemul criminal comunist. Cea mai bine cunoscută cerere a documentului este punctul 8, care solicita ca niciun fost membru al nomenclaturii Partidului Comunist Român sau al Securităţii să nu aibă dreptul de a lucra în funcţii publice pe o perioadă de 10 ani sau trei legislaturi consecutive, punând accent mai ales pe funcţia de preşedinte.

Succesul limitat al acestui act important pentru istoria contemporană a fost pus pe socoteala rezistenţei comuniste, drept dovadă că astăzi ne confruntăm cu tot felul de fraude, una mai scandaloasa ca alta, provocate de persoane care vin din sistemul politic de dinainte de 1989.

Scandalul dezinfectanţilor Hexi Pharma, care se află acum sub lupa media a generat numeroase dezbateri şi anchete, şi astfel s-a aflat că firma a fost înfiinţată de un fost inspector general la Direcția Farmaceutică din Ministerul Sănătății din perioada comunistă, care a devenit, după Revoluție, primul secretar al nou-înființatului Colegiu al Farmaciștilor din România, scrie EurActiv.ro.

Firma a fost înfiinţată în 1994 cu numele de Universitar Farma SRL, de către Ion Mateescu care deţinea 40% din acţiuni și Virgiliu Condrea cu 60% din acţiuni, tatăl directorului actual al firmei, Dan Alexandru Condrea.

Despre Virgiliu Condrea, presa a relatat că în anii ’90 a fost farmacist-șef la Spitalul Universitar din București, unde firma a și primit un sediu de la conducerea instituției, act semnat de fostul primar general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Potrivit datelor obținute de EurActiv.ro, Ion Mateescu, primul asociat al lui Virgiliu Condrea, a fost angajat în poziții de conducere la Direcția Farmaceutică a Ministerului Sănătății din 1956 până în 1987, când a ieșit la pensie.

„Până în 1968, Mateescu a fost ocupat poziția de șef serviciu, iar după aceea a devenit inspector general la Direcția Farmaceutică”, au declarat reprezentanți ai Ministerului Sănătății la solicitarea EurActiv.

Noi informaţii ies la iveală despre cei doi acţionari Hexi Pharma, confirmate de profesorul universitar doctor Dumitru Lupuliasa, actualul președinte al Colegiului Farmaciştilor. Acesta a confirmat faptul că Mateescu a lucrat în Ministerul Sănătăţii în perioada comunistă, iar apoi, din 1990 până în 1992 a ocupat funcţia de secretar al Colegiului Farmaciștilor din România.

Potrivit aceleiaşi surse, şi Condrea-senior a deţinut funcţii importante înainte de ’89, el fiind inspector la Oficiul Farmaceutic nr. 1 din București. După Revoluţie, Virgiliu Condrea a fost numit în funcţia de președinte al Colegiului Farmaciștilor – Filiala București.

„Din câte știu, domnul Condrea a fost, înainte de Revoluție. Apoi, după Revoluție, în perioada 1990-1992, domnul Virgiliu Condrea a fost președintele Colegiului Farmaciștilor – Filiala București”, a mai declarat Lupuliasa, care este șeful farmaciștilor români din 1994 până astăzi, citează EurActiv.ro.

Mateescu a părăsit afacerea Universitar Farma SRL, azi Hexi Pharma, în 12 aprilie 1996, cesionând procentul de 40% din acţiuni lui Dan Alexandru Condrea, actualul patron al firmei. La cârma firmei vine şi soţia lui Condrea-senior care va prelua administrarea întreprinderii, astfel, Hexi Pharma va deveni o afacere de familie.

Astăzi, acţionarii principali ai controversate afaceri sunt Dan Alexandru Condrea şi logodnica sa, Uliana Ochinciuc, medic oftalmolog.

Palestinianul  , el este Ministrul sanatatii din umbra : 
Initierea in domeniu masonic luciferian cu distinctia de Cavaler al Legiunii de onoare, pentru bunele rezultate: depopularea , vaccinare, vanzari de organe , vanzarea rezervei de sange , ritualuri satanice, etc !
Ca sa clarificam : toate partidele cand e vorba de vaccinare , cipare, depopulare , monarhie sunt de comun accord ! Toti sunt tradatori masoni anticrestini depopulationisti !

Scandalul HexiPharma este doar o mică parte dintr-un uriaş sistem care aduce moartea. Un sistem mafiot care stoarce tot ceea ce poate din bugetul de 31,17 miliarde de lei destinat Sănătăţii şi care face bani prin toate mijloacele posibile, inclusiv prin şantajarea pacienţilor, obligaţi să plătească taxă de protecţie dacă vor să aibă o şansă să supravieţuiască.

Ca să înţelegeţi mai bine ce se întâmplă acum în spitalele din România, amintiţi-vă de mafia americană din anii ‘60, care vămuia tot ce putea: controla sindicatele din construcţii şi porturi, era băgată în prostituţie şi jocuri de noroc şi, la un moment dat, a intrat şi în traficul de droguri informeaza expunere.com

În sistemul de sănătate din România se taxează toate achiziţiile – medicamente, aparatură scumpă şi nefuncţională, dezinfectanţi – şi investiţiile, se sifonează resurse prin căpuşarea spitatelor de stat de către cabinetele particulare şi, aşa cum spuneam, se iau bani de protecţie de la pacienţi. Insist pe acest termen dur: „taxă de protecţie”.

Este un întreg mecanism, foarte bine gândit, prin care se obţin aceşti bani. Angajaţii spitalelor de stat sunt ţinuţi intenţionat pe salarii incredibil de mici – dar se găsesc miliarde de lei pentru „pensiile speciale” ale securiştilor sau salariile aparatului de represiune – pentru a fi obligaţi să-şi completeze veniturile storcând pacienţii. Aceştia din urmă îşi joacă viaţa la ruleta rusească atunci când intră într-un spital de stat, aşa că plătesc fără să crâcnească, disperaţi că poate „nu au dat suficient”.

Oricum, aşa cum am văzut, infecţiile nosocomiale îi pot ucide cu zile oricât ar plăti. Scandalul HexiPharma m-a ajutat să înţeleg de ce aceste infecţii nu erau raportate corespunzător: nu din vreo neglijenţă sau jenă, ci pentru că se ştia că dezinfectanţii sunt ineficienţi.

Acesta este, în linii foarte simple, un sistem de tip mafiot în fruntea căruia stau 250-300 de moguli – estimarea oamenilor care cunosc sistemul, nu a mea – şi care are ca purtători de cuvânt pe doctorul Raed Arafat şi Antena 3.

Eu sunt un om optimist, aşa că mai întâi vă voi spune partea proastă a situaţiei şi abia apoi voi arăta că, după opinia mea, există soluţii.

Ştirea proastă este că sistemul controlează statul, deci este exclusă destructurarea sa de către instituţiile de aplicare a legii, în acest moment. Prin 1970, pentru a distruge crima organizată din SUA, Congresul a emis aşa numita lege Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act (RICO), a dat puteri extinse FBI-ului şi în acest fel a putut ajunge la personajele din vârful piramidei, la cei care dădeau ordinele. În România nu se va întâmpla aşa ceva.

Discutăm, la o estimare generală, de cel puţin un miliard de euro care ajung din sistemul de sănătate în buzunarele celor care fac parte din sistemul mafiot.

Un miliard de euro: 10% din bugetul acordat de stat pentru Sănătate, plus plăţile informale de la pacienţi. Legislativul este un susţinător activ al corupţilor, rolul său fiind să pună toate piedicile posibile în calea DNA. Uitaţi-vă cum a fost masacrată legislaţia anti-plagiat, de către doamna Ecaterina Andronescu şi cortegiul ei de susţinători, şi veţi înţelege că orice proiect de lege care este trimis în acest Parlament va ajunge, în final, să protejeze şi mai mult mafia care controlează sistemul medical.

Dacă vorbim despre Poliţia Română, nu trebuie decât să ne amintim de dezastrul de la Oficiul pentru Protecţia Martorilor şi de la Direcţia de Informaţii, instituţii cheie în combaterea crimei organizate. Azi, în momentul în care scriu acest articol, Gazeta Sporturilor scrie că procurorii sunt preocupaţi să bage sub preş scandalul Hexi Pharma şi să secretizeze rezultatele analizelor. Poliţie, Parchet, Parlament şi, probabil, nici serviciile nu se simt prea bine în acest scandal…

Ce ar fi de făcut?

După opinia mea, de om de dreapta, singura soluţie este să scoatem sistemul de sănătate de sub controlul unui stat care, prea des, reprezintă interesele mafiei. O simplă majorare a bugetului sănătăţii va însemna doar să-i alimentăm pe cei care fură. Măsurile propuse de Executiv, iertaţi-mă, sunt mai ineficiente decât dezinfectanţii HexiPharma. Management profesionist: dar guvernul Cioloş nu este în stare să pună un om competent la CNADNR, care a rămas fieful PSD, de unde va găsi sute de manageri de spitale? Tot de la clientela de partid. Noi spitale construite prin parteneriate public-privat (PPP): am văzut unde urma să ducă PPP-ul pentru autostrada Comarnic-Braşov, la costuri astronomice.

Eu rămân consecvent cu ceea ce am mai scris şi sunt convins că opinia publică va înţelege şi îşi va da seama că, în ianuarie 2012, a fost manevrată pentru a bloca dez-etatizarea. Trebuie pornită o serie de privatizări-pilot a câtorva spitale. Trebuie spart monopolul CNAS, iar pacienţilor să li se ofere alternative private. Îi forţăm pe toţi românii să cotizeze la sistemul de sănătate de stat, măcar să le oferim dreptul de a-şi alege casa de sănătate care să le gestioneze banii şi spitalul la care vor fi trataţi. Am citit, recent, că mafia italiană nu reuşeşte să mai omoare „decât” vreo 70 de persoane pe an. Nu am nici un dubiu că sistemul medical românesc are un bilanţ mult mai lugubru.

 

In doar o luna de zile, Romania a fost zguduita de trei evenimente care erau de neconceput in urma cu doar putina vreme. De exemplu, atunci cand in vizita economica la Paris, premierul Dacian Ciolos se baza pe „oaza de stabilitate” care a ajuns Romania, „intr-o mare de extremism”, pentru a-i atrage pe marii investitori in tara noastra. Intre timp, influenta presa straina a inceput din nou sa vorbeasca despre „statul mafiot” din Romania, initiatii sistemului luand tot mai serios in calcul, dupa cum „National” a dezvaluit deja, scenariul destabilizarii si aducerii haosului in tara cu cea mai mare crestere economica din Uniunea Europeana.

Iar daca am fi vazut cele trei scene intr-un thriller produs la Hollywood, unde oricum se permite orice, am fi dat a lehamite din mana, criticand scenaristul care s-a rupt prea mult de realitate. Si totusi, Black Cube, firma israeliana care este considerata „devoratoarea de hackeri” pe plan international si care este condusa de cei mai importanti agenti ai Serviciului de Informatii si Misiuni Speciale (MOSSAD) si ai trupelor speciale ale armatei  nu doar ca a patit rusinea de a-i fi incatusati doi agenti la Bucuresti, dar pare sa-i fi si abandonat pe acestia la „beciul domensc”. Apoi a urmat galceava publica de neconceput in orice tara din lumea asta intre sefa DNA si conducatorul SIE, urmata de aparitia zambareata a presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis umflandu-se in pene cum i-a „staborit” el pe Laura Codruta Kovesi si Mihai Razvan Ungureanu. In fine, scandalul Hexi Pharma, care deja inflamase opinia publica, a fost reaprins de misterioasa moarte a lui Dan Condrea, chiar cu o zi inainte de audierea sa, ceea ce a produs deja un „linsaj mediatic” al serviciilor secrete romanesti, facute vinovate pentru disparitie. Iar acesta este doar inceputul, scenariul spre care se indreapta stabilitatea Romaniei fiind mult mai sumbru decat se asteptau pana si cei mai pesimisti dintre specialistii in contraspionaj ai Romaniei…

Damasc nu e Marriot

”Creierul” agentiei de intelligence „Black Cube” a condus MOSSAD-ul intre 2002 si 2011, perioada in care agentii lui Meir Dagan au dat clasa tuturor serviciilor secrete din lume. Este suficient sa amintim aici celebrul episod al eliminarii lui Imrad Murnye, comandantul militar al temutei grupari Hezbollah, in urma unui atentat produs la sediul organizatiei teroriste din Damasc. Iata insa ca, acum, baietii lui Dagan au fost „saltati” la Bucuresti, prinsi pentru ca ar fi comandat sampanie in camera din Hotelul „Marriot”. Si performanta anihilarii agentilor, fie ei si acoperiti, ai celui mai temut serviciu secret din lume nu este opera CIA, FSB sau MI6, ci a unui procuror de la DIICOT…

„Capul serviciilor vrem!”

Nici nu se stinsesera bine ecourile acestui scandal misterios, ca un altul a si fost pus pe tapet. Este vorba despre „spalarea rufelor” in public de catre doua structuri ale sistemului din Romania, DNA si SIE. Desigur, rivalitatea intre servicii este deja o „banalitate” in toate tarile lumii, insa niciodata nu se ajunge la astfel de rabufniri publice. Si „bomboana pe coliva” schimbului de replici taioase intre Mihai Razvan Ungureanu si Laura Codruta Kovesi a fost pusa de catre insusi seful statului care, in loc sa minimalizeze scandalul, a facut parca tot posbilul sa confirme existenta unui conflict acut. Dupa care a urmat isteria Hexi Pharma, in doua etape distincte pana acum. Pentru ca dezvaluirile „in crescendo” privind coruptia care macina sistemul sanitar au culminat cu moartea patronului Dan Condrea. Lucru pe care daca nu toate autoritatile, dar cel putin structurile de informatii si organele de ancheta si-l doreau cel mai putin pe lumea asta, pentru ca era clar ca atunci opinia publica deja „infierbantata” va arata cu degetul spre ele. Ceea ce s-a si intamplat de altfel, adepti ai „teoriei conspiratiei”, societatea civila si marea majoritate a romanilor de rand gasindu-si de acum „inamicul public numarul unu”, cerand tot mai intens „capul” serviciilor.

Copii arestati, poze porno…

Iar cum scenariul care se deruleaza in aceste zile in Romania pare unul creat „in spirala”, sunt putine sanse ca lucrurile sa se opreasca aici. Avem deja o institutie a bisericii adusa sub pragul minim al increderii publice, insa actiunea de decredibilizare a „pilonilor” statului roman se inteteste pe zi ce trece. Mai mult chiar, in medii bine informate se vorbeste deja tot mai intens de „ridicarea stachetei”  prin aparitia unor vechi fotografii compromitatoare pentru „nume grele” din sistem, dar si de posibila arestare a copilului unui personaj inca extrem de influent in domeniul sigurantei nationale. Si chiar de „saltarea” unui sef de serviciu secret. Ceea ce nu ar duce decat la o dinamizare a conflictului mocnit dintre serviciile secrete. Fitilul a fost deja aprins, dar, de aceasta data cel putin, nu din Romania…

Sunt acuzaţii de înaltă trădare pe numele unor politicieni cu greutate din România şi nu numai! Chiar şi fostul şef al SRI, actualul ambasador al României în SUA, George Maior, dar şi şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi ar fi vizaţi de aceste acuzaţii, potrivit România TV.

 

Cea care a depus aceste plângeri penale este chiar fosta soţie a patronului HexiPharma, Laura Georgescu

“Cred că sunt singurul român care a formulat până acum cinci denunţuri penale de înaltă trădare. (…) Eu sunt unul dintre românii care a scris cinci. Mai găsiţi unul în ţărişoara asta care a scris cinci denunţuri penale pentru înaltă trădare împotriva semnatarilor Legii 17/2014 de dezmembrare naţională. Şi anume: membrii Senatului, membrii Camerei Deputaţilor, persoana care a validat în CSAT acest act de înaltă trădare, Traian Băsescu, şeful SRI, George Cristian Maior, pentru că dânsul era atunci şeful mare, doamna Laura Codruţa Kovesi , care atunci coordona şi activitatea DNA, şi activitatea DIICOT.”,  a mărturisit Laura Georgescu la ieşire de la Tribunalul Bucureşti.

Femeia susţine că a recurs la această măsură pentru că cei vizaţi au susţinut o lege prin care Uliana Ochinciuc a putut să-i vândă casa pe care o deţinea ea în Otopeni.

“Ea era cetăţean moldovean, nu era cetăţean român. SIE a racolat-o, SIE a adus-o în România, SRI i-a făcut acte şi cetăţenie de România, MAPN i-a făcut ilegal, prin fals, prin trafic de influenţă loc în Spitalul Militar Central. (…) Mie mi-a furat o casă, în Otopeni, o  casă mare, imensă. A falsificat actele de proprietate cu aceiaşi parteneri de infracţiuni ai ei: SIE, SRI şi câţiva notari corupţi. M-am trezit cu casa vândută, fără ca eu să semnez vreodată vreun contract de vânzare-cumpărare”, a completat fosta soţie a lui Dan Condrea.

ADEVARUL despre Colectiv si HexiPharma, asa cum a fost in informarile SRI. V-am promis, ma tin de cuvant. Cu pretul vietii mele, fie ea pretioasa sau nu, tabloul complet al premeditarii unui masacru, si va solicit sa aveti bunavointa de a-l citi pana la sfarsit, cu atentie sporita:

14440917_1083636231757501_1192315166175689528_n

 

Preambul: La nivel mondial exista doar cativa producatori de napalm. Ei sunt singurii certificati DEA pentru a produce napalm. Contractele lor cu guvernele lumii sunt stricte. Unul dintre producatori (din SUA) insa mai are o caracteristica: el este unic producator mondial, legalizat, si de DOM – un drog precursor al amfetaminei. Deci. produce atat napalm cat si dom. Uneori, regulile sunt facute ca sa fie incalcate. Si dealerii de droguri din diverse guverne ale lumii se folosesc de pozitia lor pentru a incheia asa-zise contracte de stat intre producatorul de napalm, si militiile ori armata tarii din care face parte. Dar, in fapt, pe langa napalm, in containerele de export se strecoara si cantitati de dom. Dom-ul fiind precursor al amfetaminei, este cumparat la negru, prin intermediul unui ministru corupt (care nu poate fi decat din mediul militar) care incheie cu producatorul de napalm contract de import dupa schema de mai sus, dar marfa importata in containere nu e numai napalm ci si dom, iar dom foloseste acelor firme farmaceutice (care in subteran produc industrial heroina), pentru ca dom-ul fiind precursor al amfetaminei, amfeamina obtinuta in dom produce heroina (la randul ei amfetamina e precursor chimic al heroinei). Sa recapitulam, ca sa ma asigur ca intelegeti bine aceasta parte a postarii: napalmul nu e produs decat de cateva companii, in lume, iar una dintre aceste companii (numele ei este Dow Chemical) pe langa napalm are licenta (e unicul producator mondial care are voie sa produca precursori ai amfetaminei, din amfetamina producandu-se heroina industriala) de producere industriala a unui drog numit DOM. Precizare: oficial, productia de NAPALM este pentru armatele si alte structuri militarizate ale lumii, iar productia de DOM este pentru industria farmaceutica (dar in subteran mai scapa si in traista traficantilor de droguri). Bun, sa intram in subiect:

– In luna iunie a anului trecut (mai exact data de 5, ora 13.03, 2015), Serviciul Roman de Informatii primeste o informare, de la un avertizor din Directia de Combatere a Crimei Organizate, Serviciul Antodrog, cu privire la faptul ca o importanta companie romaneasca de medicamente (ce se afla deja in urmarire informativa de mai mult timp din cauza suspiciunilor ca sumele imense de bani pe care le transfera in afara tarii nu puteau proveni doar din productia de dezinfectanti), ca DCCO a depistat la aceasta companie cantitati uriase de anhidrida acetica (precursor al heroinei), aceasta substanta nefiind utilizata in compozitia niciunui dezinfectant produs de compania respectiva, deci exista varianta ca fabrica de dezinfectanti sa fi folosit anhidrida la producerea de heroina. In informarea, insa, a avertizorului din DCCO, catre SRI se specifica faptul ca actiunea de anihilare a retelei din interiorul companiei medicale a fost STOPATA de insusi seful Politiei Romane, indicandu-se faptul ca acesta, impreuna cu Ministrul de Interne si alti ofiteri superiori din minister, au legaturi atat cu patronul companiei romanesti, cat si cu un reprezentant al companiei americane Dow Chemical ce are reprezentanta chiar in Romania.

– SRI incepe sa urmareasca informativ, toata luna august a anului 2015, eventuale “importuri” facute de catre compania HEXIPHARMA (caci despre ea e vorba) de anhidrida acetica (producatori de anhidrida nu sunt nici ei multi in lume deoarece este, ca si in cazul producerii domului, o productie controlata, anhidrida fiind un precursor al heroinei), dar nu depisteaza absolut niciun fir prin care sa explice prezenta stocurilor imense de anhidrida in depozitele Hexipharmei. De unde provenea, atunci, anhidrida acetica, in depozitele companiei/fabricii Hexipharma, din moment ce ea nu venise ca produs fabricat de la niciuna dintre cele cateva companii producatoare de anhidrida? Raspunsul specialistilor din SRI a fost unul singur: anhidrida era produsa, in scopul producerii pe mai departe a heroine industriale, chiar in fabrica ce apartinea Hexipharma! In perioada iunie 2014 – februarie 2015, ministerul de interne, prin ministrul de interne, a contractat, de la compania-mama Dow-Chemical din SUA, prin intermediul reprezentantei Dow-Chemical din Romania, trei importuri de NAPALM pentru cateva unitati militare cu specific anti-tero ce apartineau ministerului de interne, iar in containerele cu napalm – luat legal – au fost introduse si pachete cu drogul numit DOM, produs tot de catre compania Americana, singura din lume cu licenta DEA pentru productie de dom. Rapoartele informative ale SRI pe acest obiectiv au aratat legatura directa, infractionala, intre ministrul de interne si patronul Hexipharma, precum si faptul ca in fabrica Hexipharma, din domul ajuns pe cai ilicite in companie, s-a produs anhidrida acetica, domul fiind precursor al anhidridei. S-a demonstrat asadar de catre Serviciul Roman de Informatii ca stocurile de anhidrida acetica (prin care fabrica Hexi producea ulterior heroina industriala) proveneau din precursorul DOM pe care, prin intermediul lui Oprea Gabriel, ministru internelor si “vicepremier pe probleme antitero”, li-l livrase compania Dow-Chemical, cea cu care ministrul incheiase contracte de livrare pentru unitati ale internelor, de napalm.

– In data de 3 septembrie 2015, spre Administratia Prezidentiala si CSAT pornesc doua rapoarte ale SRI cu privire la aceste aspecte. Aceste doua rapoarte noi, ce aveau la baza dosarul de urmarire informativa cu numarul 8832, Titlul “Hxp”, erau diferite de cele pe care Serviciul Roman de Informatii le trimisese, anterior, tot pe obiectivul Hexipharma, catre presedintele Romaniei si ministrii sanatatii precum si catre premierul Ponta Victor Viorel, in perioada ianuarie 2015-aprilie 2015, cu privire la faptul ca tot compania Hexipharma savarsea si o alta infractiune ce tinea de incalcarea Sigurantei Nationale, si anume faptul ca, pin contracte antedatate, frauduloase, incheiate cu spitale importante de pe teritoriul Romaniei, produsele de dezinfectare ale fabricii erau livrate spitalelor in stare diluata, punand astfel in pericol starea de sanatate a intregii populatii si a medicilor care le foloseau! DECI: SRI a trimis catre presedinte doua tipuri de rapoarte informative pe speta Hexi: cele referitoare la dilutii, si ulterior, la inceputul lunii septembrie a anului trecut, cele referitoare la PRODUCERE DE HEROINA si producere de anhidrida acetica din care se producea heroina, din precursorul numit DOM, achizitionat in subteran prin intermediul nemijlocit al numitului Oprea Gabriel, sub umbrela achizitionarii pentru unitati antitero ale MI de NAPALM, de la compania Dow-Chemical, aceasta fiind singura din lume ce avea licenta de productie atat pentru fabricare de napalm cat si pentru drogul numit dom, precursor al anhidridei acetice precursoare a heroinei.

– De asemenea, in data de 26 septembrie a anului trecut, conform protocoalelor de colaborare internationale si-a tratatelor de combatere a crimei organizate si terorism, Serviciul Roman de Informatii a anuntat DEA cu privire la faptele savarsite in Romania cu complicitatea companiei americane Dow-Chemical, cerand inceperea anchetei de catre structurile americane.

– In data de 4 octombrie a anului trecut, SIE trimite informari catre SRI ca persoane monitorizate extern, cetateni romani cu inalte functii in Stat, si cetateni straini, sunt implicati, pe teritoriul altor state europene (Franta, Italia si Germania) in vanzare de cantitati substantiale de heroina industriala. Se face precizarea, in informarea SIE, inregistrata cu nr SS04610/04.10/2015, ca membrii retelei de traficanti – cei straini – au fost anihilati de catre structura anti-drog a Interpol, dar cetatenii romani implicati nu, datorita statutului inalt si a imunitatii conferite de pozitiile cheie pe care le aveau in conducerea guvernului Romaniei si a altor institutii importante. In acest sens se poate cere de la Interpol dovada!

– Ca si in cazul rapoartelor informative pe care SRI le-a trimis catre presedintie, csat si guvern, cu privire la faptul ca dezinfectantii produsi de catre Hexi sunt diluati, nici cele doua informari cu privire la producerea de heroina industrial si comercializarea ei in alte tari, nu au avut raspuns pozitiv de la institutiile statului, ba chiar intr-o prima faza presedintele a negat ulterior ca ar fi fost informat, revenind apoi asupra declaratiei deoarece SRI putea dovedi ca informarile au ajuns la el prin REGISTRUL DE INTRARI SECRETE DE STAT DIN CADRUL ADMINISTRATIEI PREZIDENTIALE!

– In data de 3 octombrie a anului trecut, o delegatie de specialisti ai DEA din SUA vine in Romania si incep cercetarile cu privire la toate aceste aspecte, in joc fiind credibilitatea companiei careia DEA ii daduse licenta de producere, pe langa substanta militara incendiara Napalm, si a drogului Dom!

– Se prefigureaza un scandal international imens, un Watergate din care cei care n-ar fi avut cum sa scape erau: ministrul de interne Oprea, seful politiei Romane Toba, tainuitorii Ponta si Iohannis, care desi fusesera informati, nu luasera nicio masura!

– In 30 octombrie a anului trecut un club ia foc, focul se propaga cu viteza naucitoare, echivalenta cu cea a unei explozii. Exprim, inca din primele ore de la producerea deflagratiei, CERTITUDINEA (bazata pe experienta mea in contra-terorism cu arme ne- si conventionale) ca in club s-au folosit substante de tip militar, arat ca felul in care au murit primii 20 de oameni in club indica un procent de acid cianhidric (gaz de lupta) urias, peste 400 mg/m cub de aer expirat (adica peste doza letala). Autopsiile pe cele 20 de cadavre la Institutul de Medicina Legala imi dau dreptate: medicii legisti confirma, in dimineata urmatoare, afirmatiile mele: s-a murit in Colectiv din cauza inhalarii unei cantitati uriase de HCN, nicidecum din intoxicare cu monoxid de carbon cum ar fi fost firesc daca era un incediu obisnuit. (PRECIZARE: Acidul Cianhidric a fost considerat gaz de lupta, cu permisiune de a se folosi DOAR in conflicte MILITARE, prin Convetia Natiunilor Unite, el fiind interzis a fi utilizat pe civili deoarece in istorie a existat precedentul tragic al utilizarii lui in lagarele de exterminare naziste din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial).

– Deoarece inca din primele zeci de minute de dupa deflagratie televiziunile prezentau in direct declaratii ale pompierilor militari care afirmau, in stare de soc, ca toate cadavrele din clubul Colectiv, au o particularitate pe care ei, pompierii, nu o mai vazusera vreodata in tot timpul activitatii lor, si anume aceea ca atunci cand voiau sa ridice cadavrele ramaneau cu bucati de piele sau carne din cadavre, in mana (lucru care, intr-o carbonizare produsa de un incendiu obisnuit NU ESTE NICIODATA INTALNIT), si locuind relativ aproape de club, am mers personal in acel loc in acea noapte, apoi si la IML unde fusesera depuse cadavrele. Recunosc public ca m-am folosit de un pic de trafic de influenta ca sa pot avea permisiunea sa vad cadavrele! Constatarea mea, pe care am si facut-o publica in acele momente pe facebook (ulterior, a doua zi, fiind consfintita si de catre medicul Dan Enescu care a afirmat in mai multe interviuri, ca n-a vazut in toata activitatea lui asemenea plagi, nu stie ce sunt, cert e ca nu au fost provocate de vreun incendiu obisnuit) a fost ca plagile caracteristice de pe corpul mortilor (plagi fixe, florescente, cu epicentru vinetiu si margini rosietice, neintalnite NICIODATA intr-o patologie a unui ars din foc normal), precum si faptul ca toti cei 23 aveau capul si gatul COMPLET CARBONIZATE, a fost: INCENDIERE CU NAPALM, singura substanta incendiatoare care produce astfel de leziuni. Pentru documentarea domniilor-voastre cei care cititi acest material, atasez doua fotografii: in stanga este fotografia unei victime arse cu napalm in timpul “primaverii arabe” din Siria, in care fortele militare ale conducerii de atunci au folosit, in mod asumat, napalm, iar in dreapta sunt cadavrele din clbul Colectiv. Dupa cum vedeti, tipurile de leziuni sunt ACELEASI! Din punct de vedere medico-legal, expertizarea unor astfel de leziuni nu se poate face de catre niciun medic CIVIL, indiferent de experienta pe care ar avea-o in patologia arsurilor, deoarece acest tip de leziuni sunt studiate DOAR de specialisti in CHIRURGIE MILITARA DE RAZBOI! PRECIZARE: deoarece medicii militari din Romania nu au avut cum si unde sa studieze patologia chirurgicala a leziunilor post-napalm, am cerut Organizatiei Medici Militari Fara Frontiere sa expertizeze aceste leziuni, si s-au apucat deja sa faca acest lucru.

– Pe de alta parte, in data de 31 octombrie anul trecut, eu cer audienta la Procurorul General al Romaniei, numitul Nitu, pentru a contesta decizia lui – ILEGALA – de a lua dosarul Colectiv de la DIICOT si a-l transfera la procurori din Parchetul General, dorind sa-I spun nu doar ca decizia lui e abuziva si incalca propriul statut, dar o mare parte a acestui dosar era de competenta PARCHETULUI MILITAR! In timpul audientei, numitul motiveaza ca “stie el” ca focul ar fi izbucnit “de la artificiile alea”. Eu ii spun ca NU ARE niciun fel de expertiza tehnica, stiintifica, de la absolut nicio entitate de profil, care sa demonstreze ca focul ar fi izbucnit de la vreun artificiu, si ca e periculos pentru cariera lui sa se antepronunte fara NICIO PROBA! Discutia se termina in termeni neacademici. Ulterior, DNA il cerceteaza intr-o speta separata pe numitul Nitu, si DNA demonstreaza ca numitul Nitu avea complicitati cu numitul Oprea Gabriel (voi reveni asupra acestei chestiuni).

– Urmeaza la toate televiziunile dezinformari teribile si linsarea mediatica a firmei de pirotehnie care instalase artificiile in Colectiv. Linsajul odios conduce la retinerea patronilor firmei pirotehnice, fara nicio proba, fara nicio EXPERTIZA STIINTIFICA care sa ateste in vreun fel ca deflagratia ar fi fost produsa de niste amarate de artificii, fara macar ca reprezentantii firmei sa poata sa prezinte dovezi ale nevinovatiei lor, deoarece cei trei procurori de caz LE-AU REFUZAT acestora depunerea la dosar a actelor doveditoare ca artificiile erau RECI, deci imposibil de a da foc la ceva! Pe baza acestui linsaj, populatia Romaniei este instigata de catre televiziuni sa iasa in strada, protestele sunt apoi confiscate de catre ong-urile lui Soros, cade guvernul Ponta, ponta demisionand pe… facebook!

– In tot acest timp (carnagiu in Colectiv, scandal in teveuri, arestarea unor NEVINOVATI prin complicitatea procurorului general Nitu Tiberiu), specialistii DEA ce venisera in Romania pentru a investiga reteaua Hexipharma – Dow Chemical – minister de interne, si-au suspendat cercetarile, pentru ca aparuse, nu-i asa, tragedia Colectiv. In plus, ministrul si prim-ministrul suspectati nu mai erau in functii. Tocmai asta fiind motivul premeditarii asasinarii, CU NAPALM, a atator cetateni CIVILI intr-un club din Bucuresti… Si, ca sa nu uit, sa stiti ca in firma Americana Dow-Chemical, Soros detine si el un procent de actiuni de 20%. Asta asa, ca fapt divers.

– DNA face publice interceptari intre un colonel STS si un interlocutor, colonelul spune acestuia, cu o saptamana inainte de crima din Colectiv, ca la fabrica Pionierul (unde se afla clubul Colectiv) va fi “teroare, foc, l-am auzit pe Oprea ca nu va scapa nimeni cu viata”. Procurorii de caz din dosarul Colectiv vor avea de dat niste explicatii referitoare la faptul ca, desi afirmatiile colonelului STS au fost facute publice de catre DNA, ei nu au catadicsit sa il cheme ca martor pe acest colonel! Prin asta aratand ca ei sunt complici cu Oprea!

– In luna mai a acestui an, “moare” patronul Hexipharma, Dan Condrea. Eu public, asa cum bine stiti, o postare in care afirm ca in Hexi se produceau droguri de mare risc, mai precis heroina. Desi nu dau toate amanuntele pe care vi le-am prezentat acum, vorbesc in acea postare despre rapoartele SRI. Evident ca din moment ce am vorbit despre ele atunci, eu le aveam, si azi v-am demonstrat, facand publice inclusiv numerele lor si amanunte, ca STIAM EXACT CE AFIRM!

– A doua zi dupa ce am publicat stirea despre heroina produsa in Hexipharma, am fost concediata din postul de consilier parlamentar, de catre deputata la care eram angajata. Aceasta, extrem de nervoasa, mi-a cerut sa sterg postarea dar am refuzat. Am fost concediata pe loc, apoi supusa unor denigrari teribile, pe care insa le-am demontat din temelii. Fac mentiunea ca deputata in cauza era foarte apropiata de numitul Oprea Gabriel, chiar daca plecase din UNPR – si las DNA sa termine de cercetat legaturile infractionale dintre Oprea si Minca, fiindca va fi o surpriza de mari proportii.

– Timp de doua luni, din mai pana in iulie, reiau public acuzatia ca in Hexi se produceau droguri, dar niciun reprezentant al Hexi nu raspunde acestei acuzatii, nu dezminte, nu neaga, dimpotriva face altceva: inchide fabrica in acele doua luni…

Aveti acum tabloul complet al musamalizarii, printr-un atac terorist dat intr-un club, a unui proces de producere si comercializare de droguri, asa cum a fost! Posibil ca aceasta postare sa fie ultima, fiindca stiu exact la ce risc ma supun prin aceste dezvaluiri. Posibil sa nu  , si atunci vom trece la alta etapa a DANSULUI.
PS1. In club S-A FOLOSIT NAPALM, dovada sta (pe langa viteza de propagare a focului etc) si in aceste doua imagini care arata ca leziunile sunt identice. Stanga: victima a atacului cu napalm in conflictul militar din Siria, dreapta: cadavrele din Colectiv. PS2: Condrea traieste, el doar a fost “retras”. PS3: Dow-Chemical taman ce si-a pierdut licenta de producator, in urma cu 5 zile…

Angajații Hexi Pharma anunță CUTREMURUL | „Nu mai tăcem! Aşa ne-a dictat sistemul”

 

Cei de la Hexi Pharma s-au decis să rupă tăcerea. Oficialii firmei vorbesc pentru prima dată după moartea lui Dan Condrea şi vin cu dezvăluiri incendiare. Hexi Pharma cere să se facă publică metoda testării dezinfectanţilor. „N-o sa mai tăcem!”, a anunţat compania, miercuri, într-un comunicat de presă, potrivit stiripesurse.ro

Reprezentanţii Hexi Pharma susţin, într-un comunicat de presă, că firma nu a livrat niciodată dezinfectanţi cu bacterii. Totodată, aceştia spun că, în perioada următoare, vor face o serie de dezvăluiri. „Hexi Pharma a tăcut mult în acest scandal. A tăcut și a primit fiecare piatra aruncata. Asa a decis Dan Condrea. Dintr-un simt al ridicolului prea bine dezvoltat, dintr-o încredere prea mare în instituțiile statului sau din alte motive pe care noi, cei care am rămas, nu le știm. Dar România este o nișă imensa pentru piața de dezinfectanti. Hexi Pharma, după o munca imensa, de-abia se apropia în acest an de un 20 la suta. A jucat cum i-a dictat sistemul. Sau nu. Poate asta a deranjat. Poate n-a știut cum și cui. Dar va atragem atenția, cu tot respectul: 1 Ca n-o sa mai tăcem 2. Ca în ritmul în care este gestionat de mass media astăzi, acest scandal tinde sa îngroape toate problemele din sistemul sanitar. Continuând cu laitmotivul Hexi, ii ajutam sa profite pe cei care au avut de profitat (producători externi care vor cota de piață și persoane care primesc ‘multumiri’ în Bani”, se arată în comunicatul citat.

„Spitalul Elias dupa ce a gasit bacterii in sapun a cumparat de la Hexi Pharma produse pe care le-a testat si verificat. De ce spunem doar jumătăți de adevaruri?”, mai spun reprezentanţii firmei. Afirmaţia vine în contextul în care Gazeta sporturilor a făcut o serie de dezvăluiri în legătură un caz ce privea săpunul infectat cu fecale, descoperit la Spitalul Elias, din Capitală. În ceea ce priveşte probele lucrate de Icechim la comanda Guvernului României, acestea, susţine compania, „au fost preluate din spitale și puteau fi vechi de câteva luni si pastrate in conditii imroprii”. „Cu toate acestea, produsul si-a păstrat o eficienta perfecta (7 la suta), de care producătorul se declara multumit!”, mai menţionează sursa citată. „În data de 6 mai, cu mult înainte de Guvernul României, Hexi Pharma a depus la Icechim probe din toate produsele, astfel încât sa aibă un punct de plecare în investigația interna și sa știe exact ce produse sunt cu probleme. O alta dovada de buna credință după închiderea fabricii, oprirea distribuției, testele de eficacitate etc. Atunci Icechim a prezentat o oferta pentru subtantele pentru care poate face determinari, fara a mentiona determinarea de PVP sau iod activ. Intre timp au dat niște rezultate – bune, cu riscul de a ne repeta: neconforme cu eticheta dar excelente!, așadar solicitam sa facă publica metoda de lucru”, mai spun aceştia.”Hexi Pharma a evitat sa dea orice fel de declarații în cursul zilelor trecute întrucât copiii lui Dan Condrea nu aflaseră încă vestea si incercam sa-i protejam familia. Am sperat ca va exista atâta decenta sa lăsăm măcar 2 zile familiei, sa-si plângă și sa-si îngroape mortul”, se mai arată în comunicat. Potrivit sursei citate, în iulie 2014, doi medici de la Spitalul Elias au făcut o descoperire cutremurătoare: într-un săpun produs de firma Romchim, din Târgu Mureş, existau două milioane de bacterii pe mililitru de dezinfectant. Conform Realitatea TV, un angajat al Romchim a spus că acest caz este închis pentru companie şi reprezentanţii firmei nu mai au nimic de spus faţă de comentariile făcute în 2014, pe marginea acestui subiect.

Dupa , Dan Condrea se pregătea pentru o mişcare de proporţii înainte de izbucnirea scandalului dezinfectanţilor diluaţi: urma să scoată Hexi Pharma de pe piață și s-o înlocuiască cu o altă firmă producătoare de biocide. Noua companie a fost trasă la indigo după firma „mamă”, doar care nu avea în spate nicio problemă.


 

Odată cu moartea patronului Hexi Pharma, companie care dilua dezinfectanţii destinaţi spitalelor, atenţia procurorilor s-a îndreptat spre oamenii apropiaţi lui Dan Condrea, cei aflaţi în spatele afacerii.

Constrânși de o anchetă care se anunță nu doar lungă, ci și cu sancțiuni foarte dure, angajații lui au început să vorbească despre ce se întâmpla de fapt, și mai ales cine știa că biocidele sunt diluate. Cei care au dezvăluit aceste lucruri sunt chiar oamenii de bază nu doar din Hexi Pharma, ci și din alte companii pe care Condrea le înființase.

Flori Dinu, director general al Hexi Pharma, şi Mihail Leva, chimist și director de producție al companiei, ar fi mărturisit în fața procurorilor că diluarea produselor se făcea la ordinul lui Condrea.

Compania producătoare de dezinfectante se pregătea de o mare transformare din cauza problemelor pe care le-a sesizat fostul patron. Mâna dreaptă a lui Dan Condrea înființase o altă firmă producătoare de biocide care voia să intre pe piață.

Condrea era OFIŢER SIE protejat de DIPI | Fosta lui SOŢIE trece RUPE TĂCEREA: DENUNŢURI, FILAJE, NUME!

 

Laura Georgescu, fosta şoţie a Dan Condrea, s-a prezentat joi la Tribunalul Bucureşti, unde cere custodia copilului pe care îl are cu patronul Hexi Pharma. Aceasta a făcut o serie de dezvăluri despre legăturile cu serviciile ale lui Dan Condrea, despre filajele la care a fost supusă, oferind diverse nume din servicii, potrivit stiripesurse.ro

Fosta soţie a lui Condrea a oferit o informaţie inedită: ea a fost cea care a sesizat autorităţile cu privire la dezinfectanţii diluaţi, pe 14 septembrie 2015. Ulterior, i-a trimis jurnalistului Cătălin Tolontan documentele scanate. „Am avut o presimţire tot timpul. Am avut o presimţire de cevamult mai sumbru, mai negru. Pur şi simplu am simţit că ceva e rău de tot în neregulă şi am zis de ce să nu declarat tot ce ştiu, dacă tot pun o acţiune pe rol de ce să nu pun toate probele, că poate un judecător sau un procuror vede altfel lucrurile”, şi-a motivat femeia gestul.

Laura Georgescu afirmă că are documente despre afacerile ilegale ale lui Condrea, despre liste cu şpăgi oferite unor oameni din partide, unor parlamentari din Comisia de Sănătate, şi despre protecţia din partea serviciilor. Mai mult, aceasta susține că Dan Condrea a dat șpăgi prin intermediari Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, aceasta precizând că are dovezi în acest sens, ascunse într-un seif și pe care este dispusă să le pună la dispoziția anchetatorilor.

„Protecția în cazul Hexi Pharma a venit de la Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților”, a spus femeia, precizând că Dinu Flori, director general în cadrul firmei Hexi Pharma, știe detalii. Potrivit fostei soţii, este exclus ca Dan Condrea să se fi sinucis. Ea mai afirmă că fostul său soţ era ofiţer al Serviciului de Informaţii Externe, că avea protecţie de la DIPI şi era filat.

„L-am întrebat direct dacă este ofițer SIE. El nu mi-a răspuns nimic, deși de obicei îmi răspundea cu da sau nu (…) El era ofițer SIE, iar ofițerul nu se deconspiră”, a declarat joi fosta soţie a lui Condrea. Femeia le-a arătat jurnaliștilor o fotografie de la nunta cu Dan Condrea, în care susține că apare un colonel de la serviciul Doi şi’un sfert, Iancu Damian, precizând că aceasta este dovada că fostul ei soț a fost mereu filat de serviciile secrete. Mai mult, Condrea ar fi plătit către DIPI diverse sume de bani pentru a beneficia de protecţie în trafic.

„Le plătea TVA-ul la maşini. La DIPI, Velciu Alexandru, le plătea. Primea protecţie când i se suspenda permisul de conducere, erau mai indulgenţi cu punctele…”, afirmă Laura Georgescu.

Potrivit femeii, şi SRI ar fi fost implicat în filajele făcute asupra ei şi a lui Dan Condrea. „E doar o probă ca să liniștim lucrurile. Maior știe mai bine că are toate datele”, a spus Laura Georgescu.

Motto: „Orice imbecil poate omorî pe cineva. E nevoie însă de un artist pentru a sinucide pe cineva” (Deviză KGB)

S-a împlinit o lună de la declanșarea Scandalului zis și al Dezinfectanților măsluiți:
Un scandal de corupție de tip mafiot, cel mai mare din Istoria României.

Timp de o lună am asistat la confruntarea dintre puținele forțe interesate în aflarea răspunsului la întrebarea Ce mahări din instituțiile de forță se ascund în spatele Afacerii ? și forțe copleșitoare interesate în înăbușirea Scandalului.

S-ar putea scrie deja o Istorie a mijloacelor prin care Mafia care a patronat Afacerea a încercat să contracareze campania pentru aflarea Adevărului:
De la deplasarea atenției de la Afacerea de corupție la Problemele generale din Sistemul de Sănătate pînă la tărăgănarea anchetei Parchetului General și, mai ales refuzul DNA, de a deschide dosar in rem.

De precizat că Mafia Instituțiilor de forță implicate în această Afacerea s-a folosit nu numai de ofițerii acoperiți din presă, dar și de Klaus Iohannis, care a confirmat încă odată că e o biată Rață Mecanică a Sistemului.

Vor rămîne în Istorie eforturile penibile ale Președintelui de a scoate din discuție Afacerea de corupție, de a se așeza scut în apărarea Sistemului Mafiot, de a pluti senin pe deasupra Scandalului.

Duminică seara, Mafia instituțiilor de forță a răsuflat ușurată.
Moartea lui Dan Condrea i-a îndeplinit Obiectivul:
Cel de a bloca pentru totdeauna aflarea Adevărului.

Așa cum scriam pe cristoiublog.ro, moartea lui Dan Condrea convine tuturor: Președintelui, SRI, DNA, Parchetului General, celor care au folosit pușculița numită Hexy Pharma.

Evident, mai e de trecut un hop.
Nu prea mare, dar hop, totuși.
El se numește aflarea Adevărului despre moartea lui Dan Condrea.
Tot pe cristoiublog.ro de luni scriam că-n zilele următoare vom asista la o uriașă manipulare, menită a contracara orice efort de Aflare a adevărului despre această moarte.

Operațiunea a început duminică seara, prin Diversiunea lansată de Antena 3:
Dan Condrea s-a sinucis știind că luni va fi chemat la Parchet, pus sub acuzare și reținut.

Duminică noaptea Diversiunea beneficia doar de intervenția artileriei mediatice a Sistemului Mafiot al Instituțiilor de forță. A doua zi, luni, a intrat în joc nimeni altul decît fostul procuror ceaușist, Augustin Lazăr, pus procuror general pentru ca subordonata Codruța Kovesi să pară o inteligență strălucită prin raportare la el.

Declarațiile lui Augustin Lazăr au amintit de șmecheria prin care SRI a răspuns cererii de a dezvălui căror beneficiari a trimis informări despre Afacerea de corupție Hexy Pharma. Comunicatul Comisiei de Control a SRI, un soi de Birou de presă nătîng al SRI, sinteză a Raportului trimis de SRI invocă, citînd Raportul, un beneficiar care e denumit ministrul Sănătății. În perioada la care se referă Raportul au fost mai mulți miniștri ai Sănătății. Prinde orbul, scoate-i ochii! Cum să-ți dai seama din acest Raport care ministru precis a primit informarea? Altfel ar fi stat lucrurile dacă Raportul preciza numele ministrului și data cînd i-a fost trimis Raportul. Presa ar fi mers la ministrul respectiv și l-ar fi luat la întrebări.

Iată cum sună referirile lui Augustin Lazăr la chemarea lui Dan Condrea la Parchet:

„Înainte să știm prejudiciul, nu este posibil să luăm măsuri preventive împotriva cuiva pentru că nu există certitudinea existenței unei anumite infracțiuni, pas cu pas se clarifică aceste lucruri. Astăzi, ele erau foarte clare și există indicii foarte clare că astăzi el ar fi fost audiat și s-ar fi întîmplat mai multe lucruri pe care el le-a știut. De regulă, cei în cauză știu cel mai bine pentru că ei cunosc faptele pe care le-au comis și atunci știu la ce să se aștepte. Eu vă spun din experiența profesională personală – cei care sînt vizați de ancheta penală știu foarte bine la ce să se aștepte și atunci cînd s-au ridicat documentele și se cunoaște prejudiciu ei știu că vor fi chemați cu avocatul, că vor fi încunoștințați. Iar apoi, cînd este un prejudiciu mare, toată lumea intuiește ce se întîmplă, ce măsuri preventive se iau”.

Ca și în cazul Raportului SRI, ditamai procurorul general apelează la formula există indicii clare că… Avînd în vedere suspiciunea din partea opiniei publice, normal era ca procurorul general să precizeze exact ora la care urma să fie chemat Dan Condrea și documentul prin care a fost citat. Dacă făcea asta, risca enorm. Orice jurnalist s-ar fi putut interesa și ar fi aflat că e o minciună. Așa însă, Augustin Lazăr, șmecher, poate spune în orice moment că el a vorbit doar de indicii.

Să adăugăm acestor floricele pe cîmpii și ipotezele psihologice pe care le face acest Nea Caisă a Justiției din România lui 2016:
Cei care sînt vizați de ancheta penală știu foarte bine la ce să se aștepte.

Așa cum am arătat în Evenimentul zilei, teza sinuciderii la gîndul că a doua zi va fi reținut e formula perfectă de înăbușire a Scandalului pentru totdeauna. Gata! Dan Condrea urma să fie reținut (deci Parchetul General n-a tărăgănat ancheta), s-a sinucis, la gîndul că va fi pus în cătușe, e un mafiot cu remușcări, așadar, Dumnezeu să-l ierte! Ca să nu mai spunem că teza sinuciderii dă apă la moară năravului telenovelistic al presei noastre de provincie a Europei. În loc să purceadă la aflarea adevărului, presa noastră s-a și prăbușit în aoleuri de telenovelă: ce a făcut Sinucigașul înainte de a se sui în mașină, cum s-a jeluit amanta, ce făce fetița.

Un alt mijloc de stingere a Scandalului îl constituie manipularea opiniei publice prin presă. E ușor de văzut că, în locul unor comunicate oficiale, apar ca din surse, în realitate născocite în redacții, la ordin pe unitare, pe diferite site-uri și la televiziuni precum Digi 24, informații menite a bloca aflarea adevărului. Unele publicații, chiar dintre cele cu pretenții, întrețin o atmosferă de telenonevelă, altele dau amănunte false pentru a acredita ideea accidentului sau a sinuciderii. Preferința pentru intoxicarea prin presă e explicabilă. Un comunicat oficial poate fi supus verificării. Cum să verifici informația dată de Televiziunea SRI că Dan Condrea a făcut accidentul, deoarece vorbea la telefon la viteza de 150 de kilometri la oră și nu cu oricine, ci cu iubita, care iubită l-a sunat și după ce-a murit, de a răspuns tablagiul să plîngi pînă-ți curg mucii, și să te gîndești la cum va vorbi la telefon și patronul lui Digi 24, cînd va intra și el în pom, potrivit ritualului experimentat de Dan Condrea.

DNA a avut o poziție mai mult decît suspectă prin refuzul de a deschide dosar de corupție. Pentru a contracara aflarea Adevărului, DNA s-a scremut luni și a scos din sertare un dosar de corupție în Sănătate. Nu de alta, dar să nu zicem noi că DNA nu se ocupă de Mafia din Sănătate. De altă Mafie, în nici un caz, de cea care a patronat Afacerea Hexy Pharma.

Folosirea de către SRI a maidanezilor credincioși din Comisia de control a SRI. La loc de frunte în întrecerea de a linge ciubotele generalilor se situează Cezar Preda. Fugit la București de la Buzău, ca să i se piardă urma, pentru că aici a făcut prăpăd printr-un jaf sistematic de vreo douăzeci de ani, Cezar Preda s-a remarcat și acum prin repezirea la cracul celor care au îndrăznit să-i atace Stăpînul. În cazul Dan Condrea e important de știut de ce SRI n-a cerut mandat pe siguranță națională, fiind vorba de un om responsabil de moartea a mii de români. Comisia SRI, condusă de maidanezul șef, Georgian Pop, dat gît de Wiki Leaks drept turnătorul PSD la ambasada americană, a procedat la o șmecherie ieftină. Deși doi membri ai Comisiei au cerut să se verifice de ce Dan Condrea n-a fost supravegheat tehnic de SRI pe Siguranță națională, șeful Comisiei prin care SRI nu e controlat, ci controlează opinia publică, a cerut să se verifice dacă Serviciul a încălcat Legea filîndu-l pe Dan Condrea.

Sunt cel puțin patru mijloace descoperite de mine prin care Mafia Instituțiilor de Forță, într-un cuvînt statul mafiot, vrea să blocheze aflarea Adevărului în cazul morții lui Dan Condrea.
Dvs ați descoperit și alte mijloace?

Hexi Pharma are birourile în blocul Serviciului Român de Informații! SRI: ”Da, noi l-am finalizat, dar parterul și etajul 1 au rămas ale Primăriei”

La parter și etajul 1 este sediul firmei lui Dan Condrea, iar la celelalte locuiesc cadre SRI

Hexi Pharma are mai multe sedii. Sediul social funcționează într-un bloc din str. Floare Roșie nr. 14, în cartierul Militari. Acest apartament de lângă Piața Gorjului a aparținut părinților lui Dan Condrea. Fabrica a fost mutată la marginea Bucureștiului, în Strada Buiacului nr. 81, din Mogoșoaia. Cel mai bine plasat este sediul din bulevardul Goga nr. 14, foarte aproape de Piața Unirii.

Epicentrul afacerii cu dezinfectanți diluați

În Goga sunt birourile firmei. Aici stăteau Dan Condrea și Flori Dinu, aici se elaborau contractele, aici veneau agenții de vânzări. La primele două niveluri, parter și etajul 1, lucrează și azi cei care mai vin la serviciu și încearcă să țină firma în picioare. De aici se dau comunicatele de presă. Aici este epicentrul afacerii prin care, vreme de peste 10 ani, Hexi a furnizat dezinfectanți diluați în 350 de spitale românești din 40 de județe. Și acesta este blocul Serviciului Român de Informații..

„Primăria a dat unor instituții de forță blocurile”

„Cândva la începutul anilor 2000, Primăria a luat câteva clădiri din zonă și le-a dat unor instituții de forță”, spune o sursă din Primăria Capitalei.

„Blocul din bulevardul Goga nr. 14, cu cele două scări ale sale, tronsoanele 1 și 2, unde este sediul Hexi Pharma, a ajuns în mod sigur la un serviciu secret”, spune omul. Dar la care? „Nu mai știe nimeni exact”. Gazeta a trimis acum câteva zile o cerere oficială către Primăria Capitalei prin care am rugat să ne spună cui aparține blocul unde are birourile Hexi Pharma. Tăcere.

Primele două etaje sînt ale Hexi și exact deasupra lor sînt cele 10 etaje locuite de cadrele SRI. Tot blocul a fost finalizat de SRI. ”Noi am luat doar o structură”, spune Serviciul.

„Nu mai așteptați că nu se găsesc documentele”

A urmat un telefon.
– Bună ziua, așteptați un răspuns dinspre Primărie?
– Da.
– Nu mai așteptați că nu se găseşte autorizația de construcție pentru blocul M61 din Goga!

– Cum nu le găsesc?
– Acel bloc a fost început înainte de 1989. Era neterminat. Și a fost dat unui serviciu secret care l-a terminat el însuși! Asta spun toți oamenii vechi din Primărie. Dar actele nu mai sunt.

– Cum nu mai sunt?
– Sincer, pot fi mai multe motive. Arhiva a fost dată în multe părți, erau mii de angajați ai Primăriei. Sau poate o fi și alt motiv pentru care nu se mai găsesc. Nu știu.

– Și nu există niciun document?
– Există doar o recepție a spațiului de la parter, spațiu pe care Primăria l-a păstrat când a dat blocul celor de la servicii. Acel spațiu a fost închiriat către Universitar Farma în 2004.

– Contractul dintre Primărie și Universitar Farma l-au descoperit cei de la Digi 24.
– Da. Iar Universitar Farma s-a transformat apoi în Hexi Pharma.

Blocul de 10 etaje plus spălătorie

Blocul M61 este chiar la capătul Pasajului Mărășești, cum vii dinspre Biblioteca Națională. La scara 2, blocul are parter și etajul 1, ocupate de Hexi Pharma și încă 9 etaje. „La ultimul nivel, etajul 10, este spălătoria”, spune un vecin. Cu excepția Hexi Pharma și a unei alte firme, Dacris Grup SRL, numele locatarilor nu apar în holul blocului. Dar oamenii din zonă știu că „aici locuiesc angajați de la SRI”.

Serviciul confirmă: „A fost al nostru, dar acum e un bloc absolut obișnuit!”

Ziarul trimite o adresă oficială la SRI, dar și întrebări către alte servicii speciale. SRI confirmă! Dialog cu Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvânt al instituției.

– Bună ziua, v-am trimis o cerere oficială în legătură cu blocul din Goga numărul 14.
– Am primit-o. Colegii mei au confirmat: informațiile sunt corecte, în sensul în care acel bloc ne-a aparținut. Dar nu există nicio legătură cu Hexi Pharma, acel spațiu a rămas Primăriei, care l-a închiriat cui a dorit. Tot încercați să faceți o legătură cu SRI, dar nu există.

„Noi am luat structura de multă vreme gratis de la autorități și am finalizat-o ca pe un bloc. Au fost locuințe de serviciu pe care cadrele SRI le-au cumpărat. Acum este un bloc liber, oricine poate să-și cumpere apartament acolo”
Ovidiu Marincea, purtător de cuvânt al Serviciului Român de Informații

– Și când ați preluat blocul? În 2002?
– Nu era un bloc. Noi am luat o structură. Pe care am construit-o. Este imposibil să găsim atât de repede documentele. Oricum, înainte de 2002 l-am preluat, cred că mai demult.

– Apartamentele au fost cumpărate de angajații Serviciului?
– Da. Iar unii locuiesc în continuare acolo. Alții poate că nu. Oricine poate sta în acel bloc acolo. E un bloc abolut normal, deținut de proprietarii apartamentelor, ca orice bloc.

– Noi știm că, prin contract, Primăria a păstrat spațiile de jos pe care le-a dat?
– Da, așa e. Spațiul Hexi Pharma n-a fost niciodată al nostru. De fapt, acum sunt multe firme acolo, la parter.

Aproape de Colectiv

Blocul cu sediul Hexi Pharma este la nici un kilometru de clubul Colectiv pe drumul care însoțește matca Dîmboviței. Istoria are obiceiul să presare coincidențe pe care oamenii încearcă să le înțeleagă. Imediat după Colectiv, afacerile Hexi Pharma au înflorit. Afaceri pe care statul continuă să le ascundă. În ziarul de mâine, noi dezvăluiri.

Maior, Coldea, SIE și DIPI implicați în scandalul de crima organizata Hexi Pharma

 

“Cazul Hexi Pharma are ramificații extrem de puternice și toate duc către serviciile secrete. Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susține că în spatele Hexi se află SIE, iar informația este parțial confirmată și de fostul premier Victor Ponta, acuzat în trecut că ar fi fost ofițer acoperit al SIE, scrie stiripesurse.ro

Fosta soție a lui Dan Condrea, Laura Georgescu, a făcut o serie de dezvăluiri halucinante despre modul în care serviciile secrete erau implicate în afacerea Hexi Pharma.

– În mod surprinzător, Laura Georgescu îi implică în acest scandal pe George Maior și Florian Coldea. Ea lasă de înțeles că SRI l-a filat pe Condrea și existau legături ale firmei cu Serviciul:

”Domnul George Cristian Maior trebuie să ştie cel mai bine, pentru că dispozitivele dânşilor de monitorizare şi stocare sunt mai bune decât cele ale domnului Coldea. Solicitaţi un punct de vedere în Statele Unite

În poza de la cununia civilă cu Dan Condrea, din 1999, apare colonelul Iancu Damian, de la Ministerul de Interne, Direcţia Doi şi un sfert. Ați dat în presă un comunicat că nu a existat filaj, Eu am prezentat instantanței dovada că a existat filaj. Erau prezenți în calitate de invitați și ai fostului soț și ai rudelor mele. Erau, parte dintre ei prieteni de familie, prietenii mei cam sunt în SRI. De exemplu Buleandră Cristea, Lupu Claudiu, acesta era mediul în care mă învârteam. De dinainte de Revoluție erau în anturajul familiei mele, alături de familia Gheorghe Petricu, care erau la dreapta familiei Ceaușescu.

Părinții mei, prin anturajul lor, erau în preajma familiei Ceaușescu și atunci eram filați, eram monitorizați foarte atent. Întrebată de ce a continuat filajul și după 1990, fosta soție a spus: ”Asta nu este de competența mea. Este de competența domnului George Cristian Maior”.

– Părinţii mei, prin prietenii lor, erau în anturajul familiei Ceauşescu. Tatăl meu era ofiţer militar, eram monitorizaţi foarte strict. Ăsta era anturajul în care eu mă învârteam dintotdeauna. Majoritatea prietenilor mei lucrează în SRI, în SIE. Aici merită menționat faptul că tatăl lui Dan Condrea era șeful Farmaciei de la Spitalul Universitar înainte de 1990, ceea ce explică multe dintre legături.

– Laura Georgescu: ”Dan Condrea era cu siguranță membru al SIE”.

– Laura Georgescu implică și CIA: ”Dan Condrea nu m-a mai sunat el de ani de zile. Am fost sunată de un agent CIA, cred că se numeşte Brânduşa Constantin, să îmi sugereze că dacă mai dau declaraţii o să suferim împreună, pentru că tot ce am făcut, am făcut împreună, ori asta nu este adevărat. După divorț, eu nu am mai avut voie să intru în firma Hexi, că mă bat angajații domnul Condrea”.

– Fosta soție a declanșat întregul război pe Hexi Pharma. Ea recunoaște că a fost cea care i-a furnizat informațiile jurnalistului Cătălin Tolontan.

”Am notificat Judecătoria Sector 1 prin denunț penal despre neconformitatea declarată prin etichetă și avize. Am făcut asta în data de 14 septembrie 2015, la Judecătoria Sector 1, secția Civil, judecător Nanu Petruța și am trimis scanuri către domnul Tolontan Cătălin în care se precizează că produsele Hexi nu sunt ceea ce scrie pe etichetă”.

Declarația lui Călin Popescu Tăriceanu:

”Sunt suspiciuni că în spatele acestei firme s-ar afla inclusiv un serviciu secret care foloseşte firma ca sursă de venituri, deci un paravan comercial de fapt pentru alte activităţi, lucru care iarăşi nu este normal. Știţi că în România e o veche discuţie dacă serviciile de informaţii e bine sau e neindicat să facă activităţi comerciale. Nu există transparenţă, nu putem să ştim dacă este ceva de genul acesta, deci ar trebui mai multe măsuri luate.

În primul rând este obligaţia Guvernului să ia aceste măsuri. Una dintre ideile pe care le am este de a cere Comisiei de Supraveghere a Activităţii Serviciilor să verifice dacă aceste informaţii au un fundament sau nu, în ceea ce priveşte firma Hexi Pharma, dacă sunt anumite legături care duc sau nu la serviciile de informaţii din România”, spune Călin Popescu Tăriceanu.

Fostul premier Victor Ponta, în prima reacție la moartea lui Condrea, face trimitere la declarația lui Călin Popescu Tăriceanu:

”Dumnezeule! Chiar e șocant! Ce se întâmplă în țara noastră!? Cum e posibil așa ceva!? Cine are putere să facă așa ceva!? Ce știa acest om și cine se temea de ce știa el!? Din păcate România în 2016 înseamnă frică, suspiciune și forțe nevăzute care de fapt ne decid viața!”, arată Victor Ponta.”

Reacţia SRI în SCANDALUL dezinfectanţilor DILUAŢI: Hexi Pharma nu este caz de siguranţă naţională. au declarat acestia in 2016 

Serviciul Român de Informaţii

Comisia parlamentară de control a SRI a publicat rezultatul verificărilor cu privire la o eventuală supraveghere de către SRI a patronului Hexi Pharma, Dan Condrea, precum şi despre încadrarea cazului firmei ca fiind unul de siguranţă naţională.

“Cu referire clară la solicitarea pe care Comisia a adresat-o Serviciului Român de Informaţii (în ce măsură se poate integra cazul Hexi Pharma ca “un caz de securitate naţională”): Specific, referitor la cazul Hexi Pharma, din verificările Comisiei a rezultat că în prezent Serviciul Român de Informaţii este angajat, potrivit legislaţiei în vigoare, în cooperarea cu organele de urmărire penală. Această cooperare se realizează conform legislaţi si în vigoare şi cu respectarea condiţionărilor impuse de Decizia 51/2016 a CCR. Pe de o parte, această situaţie exclude competenţa Serviciului Român de Informaţii în implementarea măsurilor autorizate de magistraţi, în cadrul dosarului penal. Pe de altă parte, ulterior informărilor transmise către organele de aplicare a legii, nu au rezultat temeiuri operative suplimentare care să fundamenteze oportunitatea şi legalitatea deschiderii unei noi operaţiuni informative la nivelul Serviciului. In concluzie, la nivelul SRI au fost şi sunt în derulare mai multe cazuri de securitate naţională (operaţiuni informative) în problematica infecţiilor nosocomiale şi intraspitaliceşti, din care au rezultat date şi informaţii relevante, inclusiv cu privire la Hexi Pharma, dar compania Hexi Pharma sau reprezentanţi ai acesteia nu au constituit, în sine, “un caz de securitate naţional㔓, spune Comisia de control a SRI.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu lanseaza acuzatii fara precedent in cazul disparitiei lui Dan Condrea. Acesta crede ca patronul Hexi Pharma nici nu s-a sinucis, nici nu a fost lichidat, ci a fost expediat de servicii in Insulele Baleare.

Cristian Tudor Popescu este convins ca Dan Condrea nu este mort si ca tot accidentul in care acesta si-ar fi pierdut viata este doar o inscenare

„Putem vorbi, cred, de hexarea populatiei din Romania, asa cum exista decimare. Omorat de SRI… Nu a fost omorat catusi de putin, e viu si nevatamat pe Insulele Baleare unde l-au expediat tot serviciile. Toate astea si toate celelalte sunt adevarate. Sunt adevarate pentru ca asa vrea o buna parte, sau mai exact o rea parte din populatia acestei tari. Un ins care a putut sa conduca aceasta afacere criminala fara sa clipeasca ani de zile, sa adune milioanele de euro de pe urma oamenilor morti cu zile in spitale, credeti ca poate avea mustrari de constiinta?”, a spus CTP la Digi24.

Documentele Hexi Pharma NU vor fi desecretizate! Ce argumente sunt aduse

topSecret
Preşedintele Comisiei parlamentare de control al activităţii SRI, Georgian Pop, a declarat, luni, în legătură cu posibilitatea desecretizării unor documente în cazul Hexi Pharma, că dacă se ia o astfel de decizie s-ar putea ca, peste un timp, să se ceară desecretizare şi pentru cazuri de terorism sau spionaj.”Întotdeauna când se vorbeşte despre o desecretizare, lucrurile trebuie privite dintr-o perspectivă mult mai amplă şi trebuie văzut pe termen scurt, mediu şi lung. Mai precis, dacă se ia decizia ca o anumită informare a SRI să fie desecretizată pe un astfel de subiect, s-ar putea ca cineva peste două luni să ceară o desecretizare şi pentru o chestiune de terorism, de spionaj sau altceva”, a spus Pop, întrebat în legătură cu posibilitatea desecretizării unor documente în cazul Hexi Pharma.El a adăugat că, potrivit legii, judecătorii sau procurorii, precum şi avocaţii cu certificat ORNISS au acces la astfel de documente.”Dar vreau să fac următoarea precizare, care este cea mai importantă: ce spune legea? Indiferent că documentele pe care le verificăm sau cu care lucrăm noi la comisie sunt secrete, orice judecător şi procuror are acces la ele conform legii. Mai mult, în fiecare barou trebuie să existe avocaţi ORNISS care pot să le verifice. Deci, lucrurile sau procesul pot să continue, nu există nici un impediment dacă există informaţii secrete. Eu cred că acest caracter secret al documentelor nu reprezintă niciun impediment pentru procurori sau judecători”, a subliniat Georgian Pop.Întrebat dacă desecretizarea de către CSAT a acestor documente reprezintă un precedent periculos, Pop a spus: “Totdeauna trebuie privite şi oportunităţile, şi dezavantajele unui astfel de lucru”, scrie agerpres.ro.Comisia parlamentară privind activitatea SRI a declanşat un control suplimentar privind un posibil filaj în cazul patronului Hexi Pharma, Dan Condrea, a anunţat, luni, preşedintele comisiei, Georgian Pop.

Sacandalul hexipharma continua :  Oficiali francezi, prinşi la Ministerul Sănătăţii | O firmă franceză vrea piaţa companiei lui Condrea

O imagine surprinsă luni seara, 6 iunie, în faţa Ministerului Sănătăţii, unde era parcată o maşină oficială cu steag francez ceea ce indică prezenţa unui oficial al Ambasadei Republicii Franceze, transmite flux24.ro, care mai spune că în termeni de business un lucru e cert: firma Hexi Pharma este definitiv scoasă din piaţa de profil, iar locul său trebuie de urgenţă preluat de altcineva.

Elena Udrea dezvăluia acum câteva zile că o firmă franco-belgiană vrea piaţa #HexiPharma.

Vizita oficialului francez avea loc în acceaşi zi în care şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, era medaliată de Ambasada Franţei.

Deci “vizita de lobby” a fost una cât se poate de serioasă şi, se pare, la cel mai înalt nivel.Interesant, liderul mondial pe piaţa dezinfectanţilor este chiar compania franceză Anios, care era interesată de mai mult timp de scoaterea din joc a celor de la Hexi Pharma. Acest lucru a fost evidenţiat chiar de anchetele lui Cătălin Tolontan, într-una dintre ele acesta arătând că cei de la Anios au dat în judecată Ministerul Sănătăţii pentru că aceştia au acoperit faptul că Hexi Pharma distribuia dezinfectanţi diluaţi, mai spune b1.ro.

Un lucru e cert: milioanele de euro din contractele obţinute de Hexi Pharma se mută în aceste zile spre alte companii, bătălia pe “felia de caşcaval” rămasă liberă fiind extrem de acerbă. Rămâne de văzut ce explicaţii ne va oferi noua conducere de la ministerul Sănătăţii despre vizitele pe filieră franceză de luni seara şi cât de agreate de legislaţia română sunt acţiunile de lobby, mai spune siteul.

Ministerul Sănătăţii nu a dat nici o explicaţie privind vizita oficialilor francezi.

 

Gen. (r) SRI Aurel Rogojan: Un caz dramatic din România înscrie în analele crimelor împotriva umanităţii o nouă armă: „biocidul genocid”.

Între 60.000 şi 80.000 se estimează a fi numărul semenilor noştri morţi cu zile pe an , noi am zice peste 100000, al vieţilor curmate mai devreme, în fiecare an, pentru că oamenii care s-au internat în spitale pentru a se trata de o boală au fost contaminaţi mortal de virusul politicii din sistemul sănătăţii publice.

Cifrele au fost avansate de analişti care lucrează cu datele statistice privind rata şi cauzele mortalităţii în spitale sau intervenite postspitalizare. Concluziile aparţin, deopotrivă, experţilor autohtoni şi cică străini. Este vorba, din nou, despre aceeaşi ameţitoare cifră de 60.000, ba chiar mai mult, indusă de media în opinia publică internaţională şi preluată în rechizitoriul de condamnare la moarte pentru genocid, în 25 decembrie1985, apreşedintelui Republicii Socialiste România.Cine, cum şi de ce a instrumentat genocidul imputat lui Nicolae Ceauşescu şi a decis execuţia acestuia, înaintea simulacrului de proces, se ştie, chiar dacă oficial adevărul mai este în stare de arest preventiv. Oricum, este evident, cu vârf şi îndesat, cine au fost şi sunt, dar mai cu seamă ce fac profitorii de pe urma loviturii de stat. Trag tunuri după tunuri patrimoniului şi bugetului public, într-o nesfârşită sarabandă a celor mai scandaloase crime, pe care frăţia mafiei cu politica, spionajul şi putreziciunea din justiţie le acoperă pe bandă rulantă.

Dispariţia lui Dan Condrea are precedente în cazurile Codruţ Marta, Mihai Erbaşu, Florin Anghelescu, Dumitru Tinu, Mihai Ionescu şi probabil şi altele necunoscute. Deşi mult diferite între ele, toate cazurile menţionate au ca numitor comun informaţiile liant între politică şi bani, ponturile marilor afaceri criminale, corupţia la vârful clasei politice şi jocul de-a hoţii şi vardiştii interpretat de toţi cei chemaţi să impună legea. Dacă au ce!

Scandalul monopolului deţinut de Hexi Pharma în industria devalizării bugetului sănătăţii publice este, de departe, cel mai grav prin consecinţele estimate în vieţi omeneşti. Un adevărat genocid împotriva unui segment de populaţie, probabil inutil în economia guvernărilor dezumanizate, care au transformat reformarea domeniului sănătăţii în hoţie şi demagogie politică.

Dar nimic nu este întâmplător! Trăian Băsescu, Miron Mitrea şi alţii care au mai pus umărul la subminarea infrastructurii feroviare a României au erbicidat căile feroviare cu cantităţi industriale de apă, un ministru de la Agricultură, Gheorghe Flutur, a patentat combaterea gripei aviare cu apă chioară, piaţa produselor deratizante şi insecticidelor achiziţionate de municipalităţi este monopolizată politic de falsificatori. Dar Sănătatea putea să scape cel mai important buget al asigurărilor sociale, după pensii, de jumuleala politică?!

Secretele din spatele scandalului Hexi Pharma sunt secretele lui Polichinelle. O vastă conspiraţie a tăcerii complice şi criminale a acoperit doar ochii, şi aşa legaţi, ai Justiţiei. În rest, totul se vedea, totul se ştia. Mâna politică a spălat mâna afaceriştilor veroşi, scoşi în faţă ca manechine cu înaltă protecţie, pentru a gestiona devalizările patrimoniului şi bugetului Sănătăţii, un minister la conducerea căruia s-au perindat, fără să conducă efectiv, 25 de miniştri în 26 ani. Această dinamică nu este un joc al întâmplării, ci o consecinţă netă a jocurilor de interese, multe şi mai puternice din zonele externe, pentru care în politica mondială a sănătăţii România este doar o nişă, iar populaţia şi bolnavii o statistică pentru evalurea profitului. Nu-i nicio taină. Tehnocraţia din cancelariile de la Bruxelles semnează state de plată multiple. Unul oficial şi altele la monopolurile mondiale ale câtorva industrii, între care şi cea a medicamentelor şi serviciilor medicale. Acolo afacerile se fac la scară europeană. La Hexi Pharma, cu 40 de plicuri/lunar, că atât valorează probitatea politrucilor din administraţia sănătăţii publice şi nu se ştie, dar se poate intui valoarea conturilor secrete ale protectorilor politici. Într-un an, 60.000-80.000 de vieţi oferite morţii în schimbul a 480 de plicuri. Ucigaşi involuntari?! Respectând proporţiile, acest experiment genocidar al biocidului contrafăcut cu ce diferă de crimele împotriva umanităţii săvârşite de odioasele dictaturi?

Foştii sefi ai Casei Naţionale a Asigurărilor pentru Sănătate sunt implicaţi în cauze penale grele. Foşti şefuleţi din umbra lor şi de pe la casele de sănătate sectoriale rezidenţiază în mici cvartale private, unde să nu ne mirăm dacă străzile vor primi chiar numele unora dintre ei. Nu întâmplător, DNA Codruţa se face iar că lucrează şi a început săptămâna cu dosarele foştilor preşedinţi Vasile Ciurtea şi Irinel Popescu, plus alţi şapte suspecţi. Numai şapte?!

Cum vor gestiona autorităţile criza dispariţiei interfeţei Dan Condrea? Anticipez, execrabil! Tonul l-a dat, înainte de dispariţie, chiar preşedintele României prin poziţionările sale, clar partizane, din cadrul declaraţiei de presă de săptămâna trecută.

Apoi ar fi cazul ca onor Consiliul Superior Magistraturii şi Inspecţia Judiciară să evalueze ieşirea publică a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în chestiunea filajului care nu ar fi fost motivat de speţa Hexi Pharma? Chiar cu atâta uşurinţă jigniţi inteligenţa unui întreg popor, domnule procuror general? Pentru dezvăluirile pe care le avea de făcut, Dan Condrea trebuia protejat cel puţin cât traseul preşedintelui ţării, a cărei populaţie scade cu cel puţin 60.000 de locuitori din cauza biocidului genocid. Când lipsesc informaţiile necesare descifrării necunoscutelor bine ascunse ale unor astfel de evenimente, calea spre adevăr este cea inversă. Răspunsul la întrebarea cui foloseşte, pe cine apără dispariţia lui Condrea ar trebui să fie punctul de plecare al investigaţiilor de fond. Abordarea simplist-tehnicistă a cazului, şi aceasta compromisă parţial prin maniera de acţiune în câmpul de identificare şi prelevare a urmelor materiale, va soluţiona, mai prost sau mai puţin bine, un dosar al unei morţi suspecte, dar nu va elucida niciodată fondul. Cine a dat pe mâna, iniţial a unei afaceri de familie, un monopol? Cine sunt protectorii şi profitorii? Tatăl dispărutului are o istorie. Nici el nu mai este. Va fi solicitat Sorin Oprescu să-şi uşureze propria condiţionare penală, cooperând la refacerea istoricului Hexi Pharma? În şirul de afirmaţii prost venite din partea preşedintelui K.W. Iohannis, când a fost, însă, întrebat despre afirmaţiile preşedintelui Senatului privind o conexiune a Hexi Pharma cu un serviciu secret, inteligenţa i-a redevenit sclipitoare, învederându-i lui C.P. Tăriceanu, deloc voalat, că tocmai s-a autodenunţat de săvârşirea infracţiunilor de omisiune de sesizare, tăinuire, complicitate, favorizare etc. etc. Bun penalist, preşedintele nostru!

Nu negăm jocul întâmplării, dar circumstanţele evenimentului estompează şi trec în plan secund rata probabilităţii acesteia. Monica Macovei are dubii. Aceleaşi pe care le-am avut şi noi. S-au înlocuit probe şi falsificat rezultate de ADN şi în banalele cauze de stabilire a paternităţii. Dar când miza în această speţă este a mafiei internaţionale a pieţei farmaceutice, pentru care, repet, România este o nişă, iar locuitorii ei o statistică în estimarea profitului, să nu sperăm că vom avea satifacţia relevării adevărului în întreaga sa hidoşenie criminală.

Corul cântăreţilor din Comisia comună a Camerei Deputaţilor şi a Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii nu se putea să nu iasă în faţă, chiar din prima. Cine oare nu observă şi poate lăsa nesancţionată maniera pompieristică în care intervine de fiecare dată această Comisie? În loc să se asigure, preventiv, că Serviciul îşi exercită corect, complet şi competent atribuţiile conferite prin lege, intervine la stingerea unora dintre efectele cazurilor scandaloase în care structura controlată este sau se lasă prinsă şi ca urmare a condiţionărilor şi incompetenţei politico-administrative cu care exercitată supravegherea parlamentară. Vicepreşedintele Comisiei, domnul deputat (PNL) Octavian Marius Popa, ne-a anticipat, deja, rezultatul: “Eu cred că trebuie să primim nişte răspunsuri, că altfel fiecare dintre noi ne putem gândi la orice – că s-a sinucis sau că a fost o crimă, un asasinat, cine ar fi putut să organizeze aşa ceva, o întrebare de ce nu a fost arestat sau dacă nu a fost arestat, de ce nu era supravegheat atent. Nu ştiu dacă vom putea primi noi informaţia (…) E foarte posibil ca datorită modificărilor şi schimbărilor apărute, SRI să nu mai fie parte a acestei acţiuni şi să ne răspundă scurt şi sec: nu am fost noi vizaţi, întrucât CCR a luat anumite decizii şi întrucât Guvernul a dat anumite ordonanţe, nu am mai avut nicio implicare, ci erau alte servicii care făceau supravegherea la această anchetă. Eu cred că ar trebui să se sesizeze şi celelalte comisii”.

În timp ce vizionam relatările despre eveniment şi apreciind câteva intervenţii de reală onestitate profesională, nu puteam să nu descifrez că autorii lor lor sugereau şi demisia imediată a cel puţin trei înalţi responsabili de afacerile comunităţii naţionale de informaţii. Dar totul până aici. Mai departe…

Cerc închis, cerc vicios. Un caz dramatic din România înscrie în analele crimelor împotriva umanităţii o nouă armă, licenţiată cu peste 500 de brevete, pardon, informări secrete şi strict secrete:biocidul genocid”.

Tunurile de la „Rezervele Statului” OMOARĂ românii! Amănunte INCENDIARE

Scandalul dezinfectantilor de la Hexi Pharma a fost intors pe toate partile, iar anchetele declansate de-abia acum pe banda rulanta vor scoate, cu siguranta, mare parte din adevar la lumina. Insa marea intrebare care ramane este ce fel de dezinfectanti se gasesc in rezervele strategice ale statului roman? Si daca ar fi fost sau nu nevoie ca acestia sa fie pusi „la bataie” imediat, atunci cand s-a aflat ca medicii nu mai vor sa opereze cu „agheasma” cumparata pe bani grei de la Dan Condrea. 

Insa astfel nu s-ar face decat sa se spulbere si unul dintre ultimele mituri ale intangibilitatii unor institutii, persoane sau retele transpartinice in fata procurorilor anticoruptie. Pentru ca, initiatii sistemului o cunosc atat de bine, Administratia Nationala a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale (ANRSPS) este, de departe, una dintre principalele „pusculite” ale baietilor destepti. Si institutia unde s-au dat, de-a lungul vremii, cele mai mari tunuri. Iar „curatenia” care a cuprins deja o buna parte din sistem este de asteptat sa fie declansata si in curtea structurii conduse inca de Dan Corneliu Baranga, la origini ofiter de intendenta, ca si protectorul sau, Gabriel Oprea. Pentru ca, altfel, este inevitabil ca dupa o noua tragedie sa nu ne trezim din nou cu „vocea strazii” urland indurerata, in Piata Universitatii, ca „tunurile” date pe spatele „rezervelor statului” omoara romanii pe care ar trebui sa ii salveze.

Dezinfectantii mortii 

„Tsunami”-ul reprezentat de scandalul dezinfectantilor livrati de catre Hexi Pharma mai catre toate marile spitale din Romania a lovit si salile de operatie, acolo unde chirurgii au refuzat sa intre, pana ce nu vor avea la dispozitie niste substante care sa nu puna in pericol viata pacientilor. De asemenea, unitatile medicale unde Hexi Pharma ajunsese sa aiba exclusivitate s-au trezit ca, pana la organizarea unor noi licitatii, nu au deloc asigurate stocurile de dezinfectanti pentru continuarea activitatii. Iar in toata aceasta nebunie, poate ca ar fi fost de asteptat ca ANRSPS-ul sa sara imediat in ajutorul romanilor, scotand de la „rezervele statului” cantitatile necesare de dezinfectanti. Bineinteles, cu conditia ca acestia sa existe. Si, mai ales, sa nu fi fost achizitionati tot de la Hexi Pharma sau de la firme care, dupa cum se va dovedi cat de curand, practicau aceleasi metode de diluare dusa la extrem. Dar, ca de obicei in tara asta, totul s-a rezumat la cateva masuri hei-rupiste, astfel ca ramane la indemana altor institutii ale statului sa lamureasca misterul dezinfectantilor de la „rezervele statului”.

 

 

 

Spitalele de stat – Anticamerele mortii , se doreste depopularea a inca peste 3 milioane de romani 


După 27 de ani: spitalele României în care ajungi doar ca să ai unde să mori “. Spitale pline cu gândaci, toalete insalubre şi aparatură bună de aruncat.. crimele si genocidul facut impotriva poporului român de catre Hexipharma .. vezi urmarile pe care guvernul masonic il lasă in urmă: depopulare , dustrugere….moarte !!!  

 

Spitale care nici nu ar trebui să existe, darămite să primească bolnavi. Asta se poate spune, pe scurt, despre multe clădiri în care funcţionează zeci de spitale din România. În aceste locuri, din care nu lipseşte un peisaj apocaliptic cu gândaci şi pereţi scorojiţi, în care cadrele medicale calificate sunt insuficiente, iar dotările moderne sunt doar în broşuri, sunt primiţi şi trataţi bolnavi.

Reporterii „Adevărul“ au fost în câteva dintre aceste spitale de groază şi vă prezintă mai jos, cu imagini, pe judeţe, acele realităţi pe care toţi le vrem să dispară, dar nu le schimbă nimeni.

ALBA. Spitalul din Cîmpeni, între supravieţuire şi faliment. Probleme mari pentru cea mai mare unitate medicală din Apuseni 

Situaţia spitalelor din Alba contrastează puternic în raport cu situaţia social-economică a comunităţilor în care îşi desfăşoară activitatea. Unităţile medicale din Alba Iulia, Blaj şi Sebeş au o situaţie relativ bună, în timp ce instituţiile din oraşele mici cum ar fi Cîmpeniul şi Abrudul au probleme financiare şi de personal.

Cea mai critică situaţie se înregistrează la Spitalul Orăşenesc Cîmpeni, unitate care deserveşte o populaţie de peste 50.000 de persoane de pe Valea Arieşului. De mai multe ori pe parcursul anului 2014, reprezentanţii administraţiei locale au solicitat sprijin public pentru ca spitalul să nu se închidă. Primarul dimn Cîmpeni a iniţiat demersuri pentru ca şi alte localităţi din zonă să contribuie financiar la funcţionarea spitalului, dar demersal a rămas, deocamdată, fără sprijin. ”Locuitorii acestor comune din Munţii Apuseni, din oraşele apropiate de Câmpeni, din Abrud şi din Baia de Arieş, vin şi se internează la Spitalul din Câmpeni. Deci de la 7.500 de oameni, colectezi impozite şi taxe şi ţii în spate 60.000, un lucru care este imposibil şi lucrul acesta se întâmplă de ani de zile”, a afirma primarul Călin Andreş.

ARAD. În ultimii ani mai mulţi medici arădeni au fost prinşi luând şpagă. Un alt medic, condamnat pentru malpraxis

Mai mulţi medici au fost prinşi luând şpagă şi unul a fost condamnat pentru malpraxis. Trei medici au cerut bani pentru naşteri. Doi medici de la Spitalul Orăşenesc Ineu şi unul de la Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Salvator Vuia” din Arad au fost reţinuţi de procurori şi mai apoi au fost trimişi în judecată după ce au cerut şi primit bani pentru a asista la naşteri. În luna aprilie a anului 2012 doi medici de la spitalul din Ineu au cerut suma de 1.400 de lei de la o pacientă pentru a-i face operaţia de cezariană. Femeia i-a denunţat pe cei doi medici, cazul intrând în atenţia procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

ARGEŞ. Bubele mai mari sau mai mici ale spitalelor argeşene.Reprezentanţii DSP spun că nu sunt motivele de îngrijorare 

Gândacii colcăie la Spitalul de Pediatrie din Piteşti (foto mai jos). Ce-i drept, mai mult noaptea. O spun mămicile internate aici alături de copiii bolnavi. Conducerea DSP Argeş susţine că situaţia nu e chiar aşa şi aduce drept argument rezultatele ”liniştitoare” ale controalelor efectuate recent în unitate Ce-i drept, doar ziua!
 
 
  BACĂU. Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău: scandaluri de malpraxis, decese suspecte, despăgubiri record şi mită la medici

Cel mai mare spital din judeţul Bacău, Spitalul Judeţean de Urgenţă, a fost în centrul mai multor scandaluri, determinate atât de corupţie cât şi de greşeli în practicarea actului medical. Mai multe persoane au decedat în condiţii suspecte, altele s-au îmbolnăvit de HIV şi au fost despăgubite cu bani de la Guvern iar medicii nu au fost ocoliţi de procurori, atunci când au luat mită.

La medic în BISTRIŢA-NĂSĂUD: de la spital proaspăt renovat, la unităţi medicale ce abia reuşesc să asigure mâncarea bolnavilor

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bistriţa a beneficiat de modernizări serioase în ultimii ani. A fost refăcută bucătăria, maternitatea, farmacia, secţia de pediatrie sau laboratoarele. De asemenea, a fost înfiinţată o secţie de dializă şi a fost extinsă Unitatea de Primiri Urgenţe. Final de 2014, prinde spitalul cu alte modernizări, pregătindu-se noi săli de operaţii şi saloane. În ciuda condiţiilor care aduc cu cele din marile centre universitare nu sunt de trecut cu vederea acuzaţiile de malparxis. Chiar dacă 2014 a ferit unitatea medicală de scandaluri, în 2013, un militar de doar 24 de ani ajungea în stare gravă la o clinică clujeană, după o operaţie banală de extirpare a hemoroizilor realizată la Bistriţa. Atât medicii cât şi conducerea spitalului nu au spus niciun cuvânt despre acest incident.

BOTOŞANI. Cel mai contestat spital al anului la Botoşani: acuze de malpraxis, copii orbiţi, suspiciuni de fraudă, neglijenţă crasă şi aparatură bună de casat

Una dintre secţiile cele mai contestate ale Spitalului Judeţean ”Mavromati” din ultimul an este Maternitatea din Botoşani. Numai în anul 2014 au fost lansate două acuzaţii grave de malpraxis, medicii fiind acuzaţi de moartea unui copil şi orbirea altor doi. Totodată un medic de la Maternitate ar fi recomandat viitoarelor mame să nască în altă parte.

BRAŞOV. Cum a distrus Ministerul Sănătăţii un spital perfect funcţional

Spitalul din Săcele a fost închis în anul 2011, pe motiv că oraşul este la 10 km de Braşov şi că oamenii pot veni la Spitalul de Urgenţă să se trateze. Nimeni nu a ţinut cont de faptul că s-au făcut investiţii de 50 de miliarde de lei vechi cu doi ani înainte de decizie. Nici protestele de stradă ale locuitorilor din oraş nu au contat şi astfel s-a pus lacăt pe uşa unităţii, iar personalul a fost concediat. Autorităţile locale nu s-au lăsat şi au câştigat în instanţă dreptul de a redeschide spitalul.

BUZĂU. Maternitatea din Buzău funcţionează, de peste 40 de ani, într-o clădire care trebuia să fie închisoare

Maternitatea din Buzău funcţionează de aproape o jumătate de secol într-o clădire a cărei destinaţie iniţială a fost cea de închisoare. Nu a fost niciodată reabilitată iar asta se vede la exterior unde timpul şi-a pus amprenta pe ziduri. Începând cu subsolul, unde sunt vestiarele personalului medical şi terminând cu sălile de operaţie, totul este într-o avansată stare de degradare. La fel şi ehipamentele medicale. Primirea urgenţelor nu se poate face decât într-un singur cabinet, unde masa pentru consult este este la fel de veche precum clădirea. Pentru naşteri sunt trei săli iar pentru operaţii, două, din necesarul de şase.

CĂLĂRAŞI. Dezastru. Pediatria, bomba cu ceas din Spitalul Judeţean de Urgenţă

Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi e o bombă cu ceas: pereţi scorojiţi, nevăruiţi de zeci de ani, faianţă care stă să cadă, mucegai şi grupuri sanitare insalubre. Dacă, Doamne fereşte!, ajungi cu copilul aici, rişti să pleci cu el mai bolnav decât a venit.

CONSTANŢA. Spitalul din Eforie Sud, ţinut în sărăcie până la desfiinţare

Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală (SOTRM) Eforie Sud este un exemplu de falimentare voită din sistemul sanitar. În urmă cu exact un an, în decembrie 2013, ultimii mohicani în halat alb de la spitalul din Eforie Sud primeau preaviz de şomaj.

Spitalul din Eforie Sud este al doilea spital de acest profil din ţară, după Spitalul Foişor din Bucureşti. A fost înfiinţat în 1908, sub patronajul Principesei Maria, pe un teren împădurit de 17 hectare situat chiar pe faleza din Eforie Sud. Din 2004, de când a fost preluat de Consiliul Judeţean Constanţa, în spital nu s-au mai făcut investiţii din banii judeţului. Singurele lucrări de întreţinere şi dotare au fost făcute din sponsorizări, fonduri proprii şi de la Ministerul Sănătăţii. Pacienţii erau căraţi de brancadieri pe scări, iar unitatea era decuplată de la sistemul de încălzire. Medicii, asistentele şi bolnavii se încălzeau cu aparate electrice, dar pe holuri oamenii aşteptau la temperaturi care coborau spre 0 grade. 

CLUJ. Clujul are stadion de cinci stele, dar spitale de groază

“Clujul are stadion şi sală polivalentă de cinci stele, dar spitalele sunt de două margarete”, spune ONG-istul Emanuel Ungureanu, unul dintre puţinii clujeni care cunosc ce se întâmplă în sistemul de sănătate şi au curajul să vorbească despra asta. Reporterii „Adevărul” au fost în două dintre aceste unităţi medicale, concluzia fiind că expresia corectă ar fi spitale de groază.

DOLJ. Spitalele din judeţul Dolj, locuri ale morţii şi mizeriei. Bolnavii: „Sistemul sanitar este în anestezie totală“

Oamenii susţin că în spitalele din judeţul Dolj nu s-au mai făcut investiţii capital de ani buni. Bolnavii recunosc că unităţiile sanitare sunt locuri ale morţii şi mizeriei. „Sistemul sanitar este în anestezie totală. Eu am fost internat la Calafat, iar acolo medici mi-au recunoscut că nu mă pot trata corespunzător. Am fost nevoit să mă internez din nou la Craiova pentru a putea să mă tratez. Nu este normal aşa ceva. Ministerul Sănătăţii ar trebui să facă ceva şi să aloce bani mai mulţi pentru unităţile sanitare din toata ţara. Dacă nu sunt bani pentru medicamente cu atât mai puţin sunt pentru investiţii. Unii doctori vor să îşi facă meseria, dar nu pot. Nu au aparatură medicală, iar condiţiile de muncă sunt jalnice“, a povestit un pacient.

GORJ. Spitalul de boli psihice Turceni se află în colaps din cauza lipsei banilor şi a personalului medical

Peste 70 de pacienţi sunt internaţi în cadrul Secţiei de boli psihice care aparţine Spitalului Orăşenesc Turceni. Această unitate este la pământ în privinţa dotărilor şi se confruntă cu lipsa de personal şi de fonduri. Pentru a reduce din cheltuieli, pacienţii cu boli psihice care nu sunt asiguraţi au ajuns să fie trimişi acasă.

„Aceşti pacienţi sunt ţinuţi în spital pe cheltuiala noastră. Nu se ocupă nimeni de ei, nu au aparţinători. Statul nu ne decontează niciun leu. Cei care n-au aparţinători stau la noi. Am început să-i mai selectăm şi pentru cei care au aparţinători am luat legătura cu aceştia, să se ocupe de ei. Sunt care au aparţinători şi sunt neasiguraţi. Am luat legătura cu aparţinătorii să le facă asigurare, să le scoată certificat de handicap, să aibă grijă de ei. Mulţi îi aduc şi îi uită acolo. Am trimis către familii pe cei care au aparţinători şi cei care nu s-au mai ocupat de ei”, a spus managerul Dragoş Haţegan.
 
Conducerea spitalului susţine că pacienţii trimişi acasă nu reprezintă un pericol, dacă îşi iau medicamentele la timp.

IALOMIŢA. Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia, un muzeu în toată regula. Unitatea medicală foloseşte aceleaşi aparate de peste 30 de ani

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia este cea mai mare unitate medicală din Ialomiţa şi, totodată, singura care are probleme din punct de vedere al aparaturii medicale. O listă postată pe site-ul instituţiei scoate în evidenţă faptul că la acest spital se folosesc ustensile vechi de peste 30 de ani. Unitatea ar fi putut se modernizeze în baza unui program cu finanţare europeană de peste 30 de milioane de euro, dar a ratat această şansă.

 
 

MARAMUREŞ. Spitalul Orăşenesc Vişeu de Sus, cel mai “amărât” spital din Maramureş. Lipsa medicilor specialişti poate duce la moarte

De departe însă spitalul din Maramureş cu cele mai mari probleme din toate punctele de vedere, în special din punctul de vedere al medicilor specialişti, este Spitalul Orăşenesc Vişeu de Sus. Aici plata arieratelor dă bătăi de cap conducerii unităţii spitaliceşti, dar şi autorităţilor judeţene care încearcă şi vin cu fel de fel de propuneri pentru ca acest spital să nu ajungă să se închidă. Spitalul din zona Mocăniţei poate ajunge primul spital din România pentru care s-ar putea cere insolvenţa. Nemailuând în calcul faptul că sunt voci prin Vişeu de Sus care vorbesc de anumite interse imobiliare legate de acest spital, pentru aceasta fiind nevoie de închiderea lui.


MEHEDINŢI. Sănătate printre gândaci şi dotări vechi în cel mai mare spital din Mehedinţi

Într-un judeţ măcinat de sărăcie şi şomaj, nici Spitalul Judeţean de Urgenţe din Drobeta Turnu Severin nu poate face notă discordantă şi se încadrează, evident, pe aceeaşi linie. Teoretic se pune mare preţ pe sănătate, dar atunci când vine vorba de finanţare lucrurile nu mai stau deloc aşa. Practic, situaţia celui mai mare spital din judeţul Mehedinţi este una deosebit de critică, cu datorii la furnizori de peste 12.000.000 de lei. Până la data de 21 octombrie, unitatea medicală a avut conturile blocate din cauza sumelor datorate la bugetul de stat, Guvernul repartizându-i suma de 6.352.000 de lei pentru achitarea arieratelor.

NEAMŢ. Spitalul Vechi din Piatra Neamţ aşteaptă să fie demolat: ori de un cutremur, ori de autorităţi

Spitalul Vechi din Piatra Neamţ, corp de clădire ce face parte din structura Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ, reprezintă o adevărată „bombă cu ceas” pentru pacienţii şi cadrele medicale care lucrează aici. În acest pavilion sunt 250 de paturi pentru pacienţi şi aici funcţionează centrul de dializă, precum şi secţiile Boli Interne, Neurologie, Endocrinologie sau Reumatologie. Până în acest an, tot aici a funcţionat şi Cardiologia, care a fost mutată însă în Spitalul Nou, corpul de clădire care preia cea mai mare parte a pacienţilor Spitalului Judeţean Neamţ. Spitalul Vechi este în pericol ca la un seism puternic să se prăbuşească, concluzia fiind stabilită în urma mai multor expertize efectuate în ultimii ani. Construit în anul 1935, în timpul Regelui Carol al II-lea, spitalul a purtat la început numele fostului ministru al Sănătăţii Emil Costinescu. În cei aproape 80 de ani de funcţionare, acest edificiu a fost afectat de cutremurele din anii ’40, ’77, ’86 şi ’90, mişcările tectonice şubrezindu-i serios structura de rezistenţă.

 
 
OLT. Spitalul din Corabia, „Cenuşăreasa” sistemului sanitar de la Olt

Spitalele din judeţul Olt, atâtea câte mai funcţionează, nu sunt printre cele mai amărâte din ţară, dar nici nu se pot lăuda că nu le lipseşte nimic. De departe, Spitalul Orăşenesc din Corabia se află în coada unităţilor sanitare ce ar avea nevoie urgentă de îmbunătăţiri. Spitalul din Caracal îi urmează, acesta din urmă fiind însă mult mai mare.

PRAHOVA. Spitalul unde nu vrei să ajungi niciodată. Secţia Buna Vestire a SJU Ploieşti, propusă spre desfiinţare pentru „starea precară de igienă“ 

Toaletele insalubre, saloanele afectate de infiltraţii, mobilierul uzat şi vesela ciobită au fost doar câteva din motivele care l-au determinat, la sfârşitul anului trecut, pe Raed Arafat, să ceară închiderea de urgenţă a sediului de pe Buna Vestire a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti (foto mai jos) şi mutarea secţiilor în clădirea principală, din nordul oraşului. Nimic nu s-a întâmplat între timp, cu excepţia unor mici lucrări de igienizare.

SATU MARE. Spitalul din România care şi-a umilit pacienţii în ultimul hal. Condiţiile în care au fost trataţi pacienţii din Satu Mare

Pereţii scorojiţi, plini de mucegai, toaletele imposibil de folosit în condiţii normale şi geamuri care nu pot fi închise. Aşa puteau fi descrise condiţiile în care erau trataţi la începutul anului pacienţii internaţi într-o aripă din cadrul Spitalului Judeţean Satu Mare. Din fericire, în urma unei anchete a DSP, secţia a fost închisă, iar la câteva luni reabilitată.

TULCEA. Două spitale la 200.000 de oameni, în judeţul Tulcea. Un student exmatriculat a lucrat ca medic la unitatea medicală din Tulcea

În judeţul Tulcea există doar două spitale la o populaţie de aproximativ 200.000 de persoane: la Tulcea şi Măcin. La spitalul din Tulcea, din numărul total de 170 de medici angajaţi, 77 sunt medici rezidenţi, iar la Măcin sunt 27 de rezidenţi. Oamenii din Delta Dunării sunt preluaţi doar cu ambulanţele navale. În luna octombrie, pompierii tulceni au primit de la Fundaţia SMURD o şalupă şi un hovercraft pentru a putea interveni mai rapid la urgenţele din Delta Dunării.

VASLUI. Spitalul groazei. Ruina plină de bacterii şi mizerie în care sunt trataţi pacienţii cu boli pulmonare şi boli psihice 

Cunoscut sub numele de Sanatoriu TBC, prima denumire pe care a avut-o actulalul Pavilion II din cadrul spitalului bârlădean, reprezintă o imagine a stării jalnice în care a ajuns sistemul sanitar din România. Clădirea, veche de aproximativ 90 de ani, arată de parcă ar fi abandonată chiar dacă acolo sunt trataţi zilnic sute de oameni. Un loc inuman pentru a trata suferinţa oamenilor, un loc de muncă nedemn pentru cadrele medicale.

Geamuri sparte, tencuiala căzută, cărămizi lipsă în pereţii infiltraţi de umezeală. În această clădire mai sunt saloane cu câte 10-20 de paturi, saloane în care nu există o chiuvetă. Fiecare din cele trei secţii din incinta clăririi (Psihiatrie, Pneumologie I şi II) are câte 75 de paturi. Adresabilitatea este mare pe tot parcursul anului, sărăcia din judeţ punându-şi amprenta asupra sănătăţii populaţiei.

VASLUI. Spitalul groazei din Vaslui: Saloanele în care gândacii ţin companie pacienţilor
Secţia TBC a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui şi cea de Boli Cronice funcţionează într-o clădire de patrimoniu, veche de peste 100 de ani şi care niciodată nu a fost complet reabilitată. De-a lungul anilor, s-au făcut doar reparaţii curente şi ingenizări ale saloanelor, fiind invocata lipsa fondurilor pentru o reparaţie capitală a clădirii în care anual sunt trataţi peste 10.000 de pacienţi. Astfel, pereţii sunt scorojiţi, crăpaţi, tocurile ferestrelor şi uşile sunt putrezite, iar pacienţii stau la coadă pentru a face duş în baia comună.

Harta ruşinoasă a României, după 25 de ani de incompetenţă a aleşilor noştri: mii de kilometri de drum, scufundaţi în noroaie, n-au văzut niciodată asfaltul

Mii de kilometri de drumuri par uitate de autorităţi şi arată ca în urmă cu sute de ani. Sate întregi sunt legate între ele cu ajutorul unor uliţe făcute din pământ, o situaţia care nu pare foarte diferită în unele zone ale Capitalei. „Adevărul“ vă prezintă povestea celor mai proaste drumuri din ţară.

1

994111_680779332032441_1122427364498694939_n

10354743_680780268699014_982496675255042473_n

10404202_680779188699122_3259533652680527360_n

10426724_680779875365720_1997104411914471393_n

10931509_680780432032331_3355896391336594574_n

evz.ro, nasul.tv,  explozivenews, evz.ro enational.ro, adevarul.ro , nasul.tv

cristoiublog.ro, tolo.ro , nasul.tv,  stiripesurse.ro

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
Pact pentru AUTONOMIA Ținutului Secuiesc, semnat de cele trei formațiuni maghiare din România

Formațiunile politice maghiare din România, UDMR, PPMT și PCM vor să semneze luni la Cluj

Părinţi, salvaţi-vă copiii de Halloween! Virgiliu Gheorghe avertizează asupra pericolelor şi traumelor psihice provocate de “cultura morţii”. Ipocritii refuza Religia din scoli dar sarbatoresc Hell-o-ween ! INTERVIU

Halloween – între lumină şi întuneric An de an, Halloween-ul adună tot mai mulţi tineri,

Muncitorii străini iau cu asalt România. Peste 4.300 au ajuns în țară în primele șapte luni

Numărul muncitorilor străini în România a atins un nou maxim, respectiv de 17.000 de persoane,

Premierul Dacian Cioloș a prezentat ”guvernul meu”. Nume de miniștri legați de SRI, SIE, Soroș și directori de multinaționale

Premierul desemnat Dacian Ciolos a anunțat componenta Cabinetului său. Urmează ca, luni, miniștri să fie

Închide