STATELE INSOLVENTE ISI VOR PIERDE SUVERANITATEA

Politica
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

PROPUNERE Angela Merkel: STATELE INSOLVENTE ISI VOR PIERDE SUVERANITATEA, fiind fortate sa accepte o guvernare externa care le va decide politica economica …

loading...


Citez din articolul Angela Merkel propune ca tarile membre UE care fac excese bugetare sa-si piarda suveranitatea:


Pentru a evita repetarea situatiei cand Germania a fost nevoita sa plateasca pentru excesele bugetare ale Greciei, cancelarul german Angela Merkel pregateste un set de reguli care ar legifera procesul de intrare in insolventa a tarilor din zona Euro care se confrunta cu probleme bugetare. Publicatia germana Spiegel, preluata de Cronica Romana, considera ca acest plan va intampina rezistenta politica considerabila in randul politicienilor europeni.

Tot azi, Consiliul ministrilor de Finante din Uniunea Europeana (Ecofin) a hotarat sa declanseze procedura de deficit excesiv impotriva Bulgariei, in vederea reducerii acestuia sub limita de 3% admisa de Pactul de Stabilitate si Crestere. O decizie similara a fost luata tot astazi si in cazul Danemarcei, Ciprului si Finlandei, transmite Antena 3.


Setul de reguli propus de Angela Merkel urmareste ca, in cazul insolventei efective a unui stat din zona Euro, partea principala a eforturilor de redresare a situatiei si consecintele negative sa revina statului in cauza si investitorilor care au cumparat obligatiunile statului respectiv.

Investitorii vor trebui sa accepte faptul ca pierd un procent din sumele investite in obligatiunile statelor insolvente, iar statele insolvente vor fi fortate sa accepte o guvernare externa care le va decide politica economica. In acest fel, Germania urmareste ca statele din zona Euro care nu isi rezolva problemele legate de deficitele bugetare sa-si piarda efectiv suveranitatea.

Ministrul german de Finante, Wolfgang Schauble, a sustinut planul propus de Angela Merkel si a declarat pentru Spiegel ca “trebuie sa facem in asa fel ca, in situatii extreme, statele sa poata fi declarate insolvente fara a pune zona Euro in pericol”.

 
 
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

1 thought on “STATELE INSOLVENTE ISI VOR PIERDE SUVERANITATEA

  1. Pai ce ,romania mai este stat suveran si independent ??? Nu mai este de cand a aderat la UE si de cand nu mai sunt luate in consideratie cerintele poporului si de cand niste matracuce si slugoi striga impotriva tarii de la Bruxel … de cand votul a 7.4 mil romani au fost calcate in picioare … de cand ni se impune cota de refugiati cu asigurarea conditiilor de trai cu sume de 3 – 4 ori mai mari ca a unui pensionar roman … de cand un ambasador al SUA isi permite sa dea lectii de democrtie (de cand isi permite un om politic strain (fie el si american) sa se amestece in treburile interne ale unui stat. Ce democratie ii da dreptul … ( doar ce a stapanului asupra slugii) ??? Care independenta ??? Care suveranitate ??? A fost odata pana in 89 cand am avut conducatori patrioti nu slugi si lichele vandute !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *