Stare de RAZBOI! Putin creeaza in vestul si sudul tarii trei divizii militare pentru “a contracara creșterea forțelor NATO”

Politica
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

După mai multe avertizări, Rusia a trecut la fapte. După ce NATO a anunţat că îşi va consolida prezenţa în Letonia, Estonia, Lituania şi Polonia, Moscova creează în vestul și sudul țării trei divizii militare pentru „a contracara creșterea forțelor Alianței”.

„Ministerul Apărării a adoptat o serie de măsuri pentru contracararea creșterii forțelor NATO în imediata apropiere a frontierelor ruse”, a declarat miercuri ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu. Astfel, două noi divizii vor fi desfășurate până la sfârșitul anului la frontiera de vest a Rusiei și una în sudul țării.

„La ora actuală sunt în curs de desfășurare măsuri pentru amenajarea bazelor unde vor fi instalate aceste trei noi structuri”, a mai spus generalul Șoigu.
Ministrul Șoigu anunțase încă în ianuarie crearea a trei noi divizii în vestul Rusiei. Mai târziu s-a aflat că o unitate motorizată va fi desfășurată la Rostov pe Don (în sud, nu departe de granița cu Ucraina, not.red.), iar altele două în regiunile Smolensk (vest) și Voronej (sud-vest).
Fiecare din cele trei divizii, așa cum s-a anunțat anterior, va avea aproximativ 10.000 de persoane în componența sa, potrivit TASS.
Această nouă declarație a lui Șoigu survine după ce secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat o consolidare a capacităților Alianței în Est, care s-ar putea traduce prin desfășurarea sub formă de rotație a patru batalioane, putând avea fiecare mai multe sute de oameni, cu echipamentele asociate în țările baltice (Estonia, Letonia și Lituania) și în Polonia, informează Agerpres.SUA vor, de altfel, să desfășoare — prin rotații succesive — o brigadă blindată în Europa de Est (4.200 de soldați) din februarie 2017 și prevăd creșterea de patru ori în anul următor, la 3,4 miliarde de dolari, a cheltuielilor destinate întăririi prezenței militare americane în Europa.

 


Sursa:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *