sâmbătă, februarie 16, 2019

Șeful spionajului american: Vă putem spiona cu ajutorul frigiderului, becurilor sau termostatelor smart

Politica
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

LG_Electrocasnice-Smart

loading...

Șeful spionajului american a declarat că, pentru prima dată, electrocasnicele, precum frigiderele inteligente, becurile și termostatele, pot fi folosite ca instrumente de supraveghere.

James Clapper, directorul comunității naționale de informații, a declarat în fața unui comitet senatorial că așa-zisul Internet al tuturor lucrurilor poate deschide o nouă eră pentru supraveghere, permițând agențiilor de informații să urmărească digital persoanele, dincolo de telefoane inteligente, tablete și calculatoare, scrie Newsweek.

“În viitor, serviciile de informații ar putea folosi Internetul lucrurilor pentru identificare, supraveghere, monitorizare, localizare, urmărire și vizare pentru recrutare sau pentru a câștiga acces la rețelele sau datele utilizatorului”, a explicat Clapper.

În același timp, Clapper arată, în raportul prezentat în Senat, că Internetul lucrurilor este una dintre cele mai mari amenințări la adresa securității SUA, la fel ca și vehiculele autonome și sistemele îmbunătățite de inteligență artificială.

“Dispozitivele – create și puse în operațiune cu cerințe și testări minime de securitate, precum și o complexitate tot mai mare a rețelelor – ar putea duce la vulnerabilități răspândite în infrastructurile civile și sistemele guvernamentale americane. Aceste evoluții vor reprezenta provocări la adresa apărării noastre cibernetice, însă creează și noi oportunități pentru colectorii noștri de informații”, a afirmat Clapper, potrivit ziare.com.

Companiile care vând dispozitive inteligente care se conectează la Internet au fost criticate pentru vulnerabilitatea produselor lor.

 


Sursa: activenews

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

1 thought on “Șeful spionajului american: Vă putem spiona cu ajutorul frigiderului, becurilor sau termostatelor smart

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Citește mai multe:
EXCLUSIV ! Fetiţă torturată de psihologii Barnevernet! (VIDEO)

Un personaj sinistru, Turid Kavli  o „psiholoagă” Barnevernet, anchetează copiii ore în şir manipulându-i să recunoască lucruri pe care nu...

DNA INTRA FARA MANDAT IN VIATA PRIVATA A CETATENILOR – Protocoalele prin care DNA acceseaza direct bazele de date ale institutiilor publice contravin art. 139 Cod procedura penala care prevede ca accesul la un sistem informatic “se dispune de judecatorul de drepturi si libertati”. Iata protocolul dintre DNA si Agentia Nationala de Cadastru prin care DNA a primit acces la toate actele de proprietate ale romanilor (Protocolul)

  Lumeajustitiei.ro va prezinta un nou protocol semnat intre DNA si o institutie publica – Agentia Nationala de Cadastru si...

Corupția străină din România: Amenzi uriașe pentru Auchan, Carrefour, Cora și 4 dintre furnizorii acestora!

Consiliul Concurenței a sancționat şapte companii active pe piața comercializării produselor alimentare din România (3 retaileri și 4 furnizori ai...

Profeţiile lui Anghel Rugină despre România…

Pe la începutul anilor 2000, Marius Tucă realiza, seară de seară, un talk-show care avea la acea vreme o audienţă...

Închide