Șeful Jandarmeriei, înlocuit. Olaru a semnat ordinele pentru intervențiile de la Pungești

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Ministrul de Interne, Petre Tobă, l-a eliberat vineri din funcție pe inspectorul general al Jandarmeriei Române, Mircea Olaru. Acesta este oficialul care a semnat în 2013 ordinele pentru intervențiile în forță de la Pungești împotriva țăranilor și activiștilor de mediu.

Inlocuirea acestuia din funcție nu are legătură cu intervențiilor dure de la Pungești și nici nu înseamnă scoaterea din circuit a lui Mircea Olaru. El a fost imediat numit pe poziția de director al Direcției Afaceri Europene și Relații Internaționale din cadrul MAI, potrivit unui comunicat.

loading...

Conform Investigații Media, în 2015, Parchetul de pe langa Tribunalul Militar Teritorial Iasi l-a cercetat pe Olaru fiindcă a semnat ordinele pentru interventia in forta din decembrie 2013 de la Pungesti ca general, desi era doar colonel. Site-ul prezenta și documentele de la momentul respectiv care arătau că Olaru era acuzat de abuz in serviciu, fals intelectual si uz de fals.


Agresiunile de la Pungești

Manifestațiile de la Pungești au început în octombrie 2013, când puțin peste 100 de activiști de mediu și țărani din zonă au blocat accesul utilajelor companiei Chevron spre perimetrele pentru carere avea autorizații de explorare a eventualelor zăcăminte de gaze de șist.


Firma a oprit pentru două săptămâni încercările de a trece de cordoanele de protestatari, dar a revenit la începutul lui decembrie, când au fost mobilizate la fața locului impresionante forțe de jandarmi.

Au avut loc ciocniri între jandarmi, pe de o parte, și țărani și activiști, pe de altă parte, care s-au soldat cu câțiva răniți. Imaginile cu bătrânii loviți au impresionat și revoltat opinia publică și la puțin timp au început manifestații de protest în Capitală, pentru susținerea celor din Pungești.

Abuzurile Jandarmeriei au rămas nepedepsite.

 

Sursa:

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
După ”guvernul meu” și ”sute de mii de români ai mei”, Iohannis și-a făcut și ”Armata mea”

Președintele Klaus Iohannis și-a făcut deja un obicei din a folosi când nu e cazul

Adevarul despre misterioasa candidatura a lui Munteanu din 2000

Pentru că s-au spus vrute și nevrute – și, mai ales, destule neadevăruri – despre

Omul care a dispărut cu 50.000 de euro din banii donați pentru răniții de la ”Colectiv”. Apelul Angelei Gheorghiu: ”Banii nu pot rămîne la un om fără conștiință!”

La un an după concertul caritabil al sopranei, impresarul Sorin Săraru continuă să organizeze evenimente,

Directorul Ateneului din Focșani a dat de pământ cu Ambasada SUA și activiștii LGBT, care veniseră să promoveze ideologia gender unor elevi: „Eu nu admit în Ateneu să se discute despre homosexualitate, despre lesbianism, despre transgender”

ACTUALIZARE 14:45 Evenimentul a fost anulat, după Inspectoratul Școlar Județean a fost sesizat de APOR Vrancea,

Închide