Se INCINGE. Rusia trimite o nava plina cu RACHETE in Siria, dupa ce Turcia si Arabia Saudita au anuntat ca vor sa intervina terestru

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

nava-610x300

loading...

Rusia a anuntat sambata ca trimite pe Marea Mediterana o corveta lansatoare de rachete si ca aceasta se indreapta spre Siria, informeaza agentiile de presa RIA Novosti si AFP, citate de Agerpres.

„Zelionii Dol”, o corveta echipata cu rachete de croaziera Kalibr, care s-a raliat Flotei Ruse de la Marea Neagra in decembrie, se indreapta spre Marea Mediterana, a anuntat Flota Rusa de la Marea Neagra intr-un comunicat.


Potrivit RIA Novosti, care citeaza o sursa de securitate din Crimeea — unde isi are baza Flota de la Marea Neagra — aceasta corveta se indreapta spre Siria si ar putea participa la campania rusa in sustinerea armatei regimului Assad.

„Obiectivele navei nu sunt dezvaluite, insa, in conditiile in care ea este echipata cu rachete de croaziera cu raza lunga de actiune, participarea sa la operatiunea militara nu poate fi exclusa”, estimeaza sursa de informatie.


Aceasta trimitere in Marea Mediterana a navei Zelionii Dol, construita anul trecut, intervine intr-un moment in care SUA si Rusia au convenit asupra unui acord in vederea „incetarii ostilitatilor” in Siria in decurs de o saptamana, exceptand ofensiva impotriva jihadistilor, pentru a relansa procesul de pace si a stopa exodul civililor.

SUA acuza Rusia ca a „exacerbat” conflictul din Siria, prin sprijinul militar oferit fortelor guvernamentale, in mod concret in ofensiva in curs impotriva rebelilor la Alep, mare oras din nordul Siriei.

Intervenind in conflict la 30 septembrie, Rusia si-a intensificat campania in Siria de pe mare, cu tiruri de rachete de croaziera de pe un submarin in Marea Mediterana si de pe nave de razboi din Marea Caspica, mai departe la est.

 

 

Sursa:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
AVERTISMENT din partea autorităților pentru toți românii care vor să iasă sau să intre în țară începand cu 7 aprilie

Politia de Frontiera anunta inasprirea controalelor la granite, începând cu 7 aprilie, cand intra in

Topul celor mai sigure țări din lume. Primul loc este ocupat de un stat din Europa. Unde se află România

Pentru al 11-lea an consecutiv, o țară din nordul Europei este cea mai sigură din

Naționalismul Românesc. Aceasta este doctrina interzisă în România!

Câțiva o mimează, trădătorii sunt plătiți de afară s-o ducă în derizoriu și majoritatea o

Cornel Nistorescu: Mai ușor cu momentul istoric de la Washington. Ce-a obținut Klaus Iohannis în SUA?

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, vineri, la Casa Albă cu omologul său american Donald Trump

Închide