Scrisoare deschisă a unei tinere către formația TAXI și către România: Ne-am aliat împotriva neamului nostru și suntem permisivi cu construcția unei moschei în București, dar condamnăm construcția unui lăcaș de cult ortodox

Spiritualitate
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
132057
Într-o scrisoare deschisă adresată trupei Taxi și României, publicată pe site-ul frumusete-fara-limite.ro, Magda Câmpeanu consideră că toți cei care au luat parte la acest clip anti Catedrala Mântuirii Neamului comit un act de sabotaj al neamului românesc.
Ne-am aliat împotriva neamului nostru și suntem permisivi și îngăduitori cu construcția unei mega moschei în București, dar condamnăm construcția unui lăcaș de cult ortodox, scrie Magda Câmpeanu în textul publicat pe site-ul frumusete-fara-limite.ro.
Redăm mai jos textul integral al scrosorii:
“Am privit videoclipul ‘’ Despre smerenie’’ și ziua mi-a devenit copleșitor de tristă. Încet, încet, cerul a început să se întunece în fața ochilor mei. Nu mă înțelegeți greșit, am apreciat mereu melodiile formației TAXI și am simpatie față de vedetele care au apărut în acest videoclip. De asemenea, am un respect deosebit față de actorii Oana Pellea și Victor Rebengiuc. Ce să vă zic? În timp ce ascultam și priveam clipul, inima mi se strângea cu durere. Mă doare și acum când scriu aceste rânduri. Și știți de ce? Pentru că nu cred că voi, oameni-model, realizați că printr-o astfel de acțiune ne sabotăm neamul.
Actori pe care îi respect și îi apreciez pentru activitatea lor, oameni cu o anumită lumină în ochi s-au strâns pentru o acțiune împotriva Catedralei Mântuirii Neamului, dar oare s-au gândit unde va duce această acțiune a lor?
Dacă există ceva ce prețuiesc mult la oamenii din jurul meu atunci acel ceva este echilibrul. Doamne, cât de multă nevoie avem de echilibru în această lume!
Indiferent de nivelul de educație, iubesc omul așezat în Dumnezeu. Omul care are puterea să cântărească lucrurile și care nu se grăbește să acționeze, cel care are puterea de a discerne, de a nu se lăsa manipulat și de a vedea dincolo de aparențe.
Dragi oameni de Bine din acest videoclip,
Protestul vostru mă doare enorm! Vă recomand să citiți cărțile lui Ioan Ianolide: Întoarcerea la Hristos, Testamentul unui nebun și Deținutul profet.
Vă rog stăruitor, vă implor să le citiți!
Declarăm că suntem creștini, dar luptăm contra construcției unei catedrale ortodoxe! Vrem moschee? Pentru că acolo ne va duce acest drum al binelui gratuit. Da, am înțeles că nu doriți ceva măreț, impunător, care să reprezinte credința ortodoxă. Dar oare puteți să vedeți ce drum deschideți prin exemplul oferit?
Nu sunt eu în măsură să vă judec și nu doresc să o fac. Poate toți încercăm, după putință, să îl urmăm pe Hristos. Și toți suntem plini de neputințe.
Poate voi mergeți la Sf. Liturghie într-o biserică mică, din lemn, unde vă rugați Celui de Sus și așa ÎI aflați Voia… sau poate nu. Ceea ce simt este că atât timp cât în Biserica Ortodoxă se vor sluji: Sfânta Liturghie, Vecernia, Privegherea, Utrenia, Maslul, neamul românesc va rezista.
Iar dacă sunteți creștini adevărați, dacă aveți trăire În Hristos, vă rog din inimă să luptați pentru Biserica Ortodoxă și nu contra ei!
Dacă, ca prin minune, ar învia Sfântul Constantin Brâncoveanu și ne-ar cere să-l privim astăzi în ochi… am putea? Domnul Brâncoveanu a renunțat la onoruri și a suportat cu demnitate cerească calvarul declanșat de Imperiul Otoman contra familiei sale.
Oare ce a fost în sufletul domnitorului când i s-a cerut să renunțe la credința ortodoxă, pentru a salva viața copiilor săi? Asta nu știm, dar știm că nu a cedat, că nu și-a trădat neamul, chiar dacă prețul a fost viața sa și a copiilor săi.
El, Domnul Brâncoveanu, și-a iubit țara, neamul, credința ortodoxă… până la sânge!
De-a lungul istoriei, domnii Țării Românești: Neagoe Basarab, Ștefan cel Mare și mulți, mulți alții, au ridicat și împodobit mănăstiri spre Slava Celui de Sus.
Și dacă a fost ceva care ne-a ținut cu adevărat ca neam, care ne-a făcut să ținem ”inima sus” cred că acest ceva a fost credința poporului și a conducătorilor lui. Oare ce șanse aveam ca neam în fața păgânilor, care ne-au călcat pământul, ne-au jefuit, ne-au ucis bărbații și ne-au luat soțiile? Dar nu ne-au luat credința și puterea de a rezista ca neam. România a rezistat! Credința ortodoxă a rezistat! Și acum? Ce facem, oameni buni?
Ne-am aliat împotriva neamului nostru și suntem permisivi și îngăduitori cu construcția unei mega moschei în București, dar condamnăm construcția unui lăcaș de cult ortodox.
’’Cine nu este cu Mine este împotriva Mea și cine nu adună cu Mine risipește’’ – a spus Hristos.
Mă doare pentru că devenim orbi și surzi în fața Adevărului și tare îmi este teamă că atunci când ni se va cere să dovedim dârzenie și credință, ne vom lepăda de Hristos, de Cel care s-a urcat pe cruce, pentru ca noi să avem Viață și Lumină Veșnică.
Mi-e teamă de consecințele unui astfel de videoclip, în care oameni, care pot oferi un model, s-au unit. Pentru ce oameni buni?
În urmă cu doar câteva clipe, Alexandra Svet, autoarea manifestului ’’România, Trezește-te!’’ a scris pe contul de Facebook următorul lucru:
’’Impresionant! Atâtea personalități care cred că știu ce preferă Dumnezeu și știu atâtea despre smerenie… M-au convins! Nu sunt eu în măsură să îmi dau cu părerea despre ce preferă Dumnezeu și nici că ar conta parerea mea… și până acum am stat deoparte, cuminte… dar clipul acesta m-a convins. E clar că e timpul să donez, pentru prima oara, bani pentru terminarea Catedralei Mântuirii Neamului!!! Să fie totuși făcută… în caz ca Dumnezeu preferă altfel!’’
Da, Alexandra, nici eu nu am donat pentru Catedrala Mântuirii Neamullui, dar acum voi dona! Vom dona aici!
Voi dona pentru construcția ei, pentru că atât timp cât în cadrul catedralei se va sluji Sf. Liturghie, oamenii îl vor primi pe Hristos! Tot la Sf. Liturghie se vor pomeni și martirii din temnițele comuniste, cei care s-au jertfit pentru ca noi să avem un neam creștin, să nu devenim păgâni! Ce preț au plătit ei pentru neamul acesta!
Oare sângele lor a fost vărsat în zadar? Oare oasele celor care s-au jertfit pentru țara aceasta nu va striga către fiecare dintre noi, pentru că închidem ochii și permitem Răului să crească? România, trezește-te din somnul cel de moarte și urmează-l pe Hristos prin fapte, nu prin vorbe!
România, să nu uiți niciodată că ai sânge de martir în Tine și doar prin dreaptă credință vei dăinui!
România, aruncă-ți vălul negru de pe față și Vezi ce poți și ce Ești! Cu Hristos Înainte!”
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

6 thoughts on “Scrisoare deschisă a unei tinere către formația TAXI și către România: Ne-am aliat împotriva neamului nostru și suntem permisivi cu construcția unei moschei în București, dar condamnăm construcția unui lăcaș de cult ortodox

  1. Deci singurul lucru ce il pot spune…si in cazul moscheii si in cel al catedralei sunt cheltuiti enorm de multi bani, care ar putea fi folositi cu succes in alte scopuri… Spitalele au nevoie de dotari de ultima ora, scolile la fel, infrastrictura nu mai zic si sa nu mai pun la calcul distrugerea fondului forestier de firme private ce constituie un adevarat genocid…armata are nevoie de bani pentru dotari, in premiza unui eventual razboi (Doamne fereste)… Aici se pot duce acesti bani, cine nu e de acord sa ma condamne!

  2. Prea mult patos pentru nimic, Dan Teodorescu e un tip mult prea echilibrat, si educat, si talentat ca sa i nse poata arunca atat de multe vorbe fara noima si fara sa merite. A spus mereu adevarul si-n cantecele sale exista un mesaj, mereu a fost asa, ba chiar e credincios, si noua ni se-ntampla sa nu-l gasim pe Dumnezeu in acele lacasuri de cult, dar nu facem o tragedie din asata. Dumnezeu mai are si alte treburi, nu suntem singurii pe pamant si nici unici. Suntem mai multi de 7 miliarde, cam cate secunde pe an credeti ca ne poate acorda, direct si personal, Dumnezeu? Sau la cati ani ii vine randul, fiecaruia dintre noi, sa stea de vorba un minut, doar un minut cu Dumnezeu? De asta zic, Dan Teodorescu are dreptate, Nu poate fi in acelasi timp in toate bisericile din lume, nici macar in cele din “gradina Maicii Domnului” cum zic unii c-ar fi Romania.

  3. CONSIDER CA NU TREBUIE INCUVIINTATA NICI UNA DIN VARIANTE, nici construirea unei catedrale crestine, dar nici o moschee ! Suntem satui de aceasta indobitocire, fie , pe cale crestina, fie, pe cale musulmana ! Ar trebui sa se termine cu aceste idiotenii ! Eu sunt un om liber si vreau sa fiu tratat ca atare !

    1. TOTI , cel putin in teorie, suntem oameni LIBERI… Dar EI ajung sa faca CE VOR, pentru ca NOI, ASTIA “LIBERI”, NU SUNTEM realmente UNITI si nu ne sustinem dorintele intr-o majoritate puternica care i-ar putea chiar si da jos !!! EI merg pe principiul “DEZBINA-I SI II VEI CONDUCE cum doresti”… !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *