Schimbare majoră la Facebook. Noua eră, POLIŢIA GÂNDIRII. BREAKING NEWS!

Capitalism Politica
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Angajaţii companiilor de Internet primesc puterea îngrozitoare de a decide cine şi despre ce are dreptul să vorbească pe reţele sociale.

loading...

Pe 1 octombrie a intrat în vigoare în Germania o lege care conferă Statului puterea de a cenzura reţelele sociale. Statul german, la rândul său, deleagă către conducerile Facebook, Twitter, YouTube, Flikr, Tumblr sau Vimeo dreptul de a-şi cenzura utilizatorii.


Reţelele sociale au obligaţia de a elimina sau bloca orice „infracţiune penală” online, care ţine de calomnie, defăimare sau incitare la ură. Ele trebuie să ia măsuri în maximum 24 de ore de la primirea plângerii din partea unui utilizator – atenţie! fie că plângerea este sau NU justificată.

Pentru cazurile complexe, reţelele sociale au un termen de „rezolvare” de 7 zile.


În caz de nerespectare a legii, guvernul federal poate aplica amenzi de până la 50 de milioane de euro.

Această cenzură a statului pune libertatea de expresie în mâinile companiilor private, care vor fi tentate să facă exces de zel pentru a evita orice motiv de amendă zdrobitoare.

Salariaţii reţelelor sociale au devenit agenţii unei Poliţii a Gândirii, constată Gatestone Institute. Statul german le-a dat puterea să interpreteze tot ce ţine de subiectele politice şi sociale: doar ei vor decide de acum cine şi despre ce are dreptul să vorbească.

Libertatea de expresie devine în aceste condiţii un basm. Poate că asta s-a urmărit de la început, comentează Gatestone.

În acelaşi timp, un tribunal din München l-a condamnat pe ziaristul Michael Stürzenberger la şase luni de închisoare cu suspendare pentru că a postat pe Facebook o fotografie document istoric cu Marele Muftiu al Ierusalimului, Haj Amin Al-Husseini, strângându-şi mâna cu un înalt demnitar nazist, la Berlin, în 1941.

Procurorul l-a acuzat pe Stürzenberger „incitare la ură la adresa Islamului” şi de „denigrare a Islamului”.

https://evz.ro/lege-politia-gandirii-libertatea-de-expresie-ue.html

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *