Scandalul dezinfectanților | Ministrul Sănătății, contrazis de medici

Sanatate
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

„Este vorba despre testele de contaminare, de bacteriologie luate de pe suprafeţe şi de pe mâini. Aceste teste au verificat eficiența substanțelor dezinfectante, nu concentrația substanţelor dezinfectante. S-au testat doar bacteriile. Nu s-au testat viruși, nu s-au testat spori, nu s-au testat fungi”, a declarat, la RFI România, Bogdan Tănase, preşedintele Alianţei Medicilor.

loading...

„Nu s-a testat dacă este prezent virusul hepatitei C pe suprafețe sau pe instrumentarul chirurgical sau endoscopic și dacă un pacient care a fost supus unei manevre poate fi infectat cu acest virus. În sistemul de sănătate din România s-a semnalat o bombă și totuși, avionul merge mai departe fără să se oprească, fără ca cineva să își pună măcar o problemă”, a adăugat Bogdan Tănase.

„Personal, mă simt în nesiguranță. Personal, nu consider că pacienții sunt în siguranță, așa cum a declarat domnul ministru. Închipuiți-vă că sunteți în avion. Cineva din avion anunță că este o bombă. Evident, avionul aterizează pe aeroportul cel mai spropiat și se duce o anchetă pentru a confirma sau infirma existența unei bombe. În sistemul santitar s-a semnalat existența unei bombe și avionul merge mai departe fără ca cineva să-și pună vreo problemă”, a mai spus preşedintele Alianţei Medicilor din România.

 

 

Sursa: digi24.ro

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *