Documentele Hexi Pharma NU vor fi desecretizate! Ce argumente sunt aduse

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
topSecretPreşedintele Comisiei parlamentare de control al activităţii SRI, Georgian Pop, a declarat, luni, în legătură cu posibilitatea desecretizării unor documente în cazul Hexi Pharma, că dacă se ia o astfel de decizie s-ar putea ca, peste un timp, să se ceară desecretizare şi pentru cazuri de terorism sau spionaj.
loading...

“Întotdeauna când se vorbeşte despre o desecretizare, lucrurile trebuie privite dintr-o perspectivă mult mai amplă şi trebuie văzut pe termen scurt, mediu şi lung. Mai precis, dacă se ia decizia ca o anumită informare a SRI să fie desecretizată pe un astfel de subiect, s-ar putea ca cineva peste două luni să ceară o desecretizare şi pentru o chestiune de terorism, de spionaj sau altceva”, a spus Pop, întrebat în legătură cu posibilitatea desecretizării unor documente în cazul Hexi Pharma.

El a adăugat că, potrivit legii, judecătorii sau procurorii, precum şi avocaţii cu certificat ORNISS au acces la astfel de documente.

“Dar vreau să fac următoarea precizare, care este cea mai importantă: ce spune legea? Indiferent că documentele pe care le verificăm sau cu care lucrăm noi la comisie sunt secrete, orice judecător şi procuror are acces la ele conform legii. Mai mult, în fiecare barou trebuie să existe avocaţi ORNISS care pot să le verifice. Deci, lucrurile sau procesul pot să continue, nu există nici un impediment dacă există informaţii secrete. Eu cred că acest caracter secret al documentelor nu reprezintă niciun impediment pentru procurori sau judecători”, a subliniat Georgian Pop.

Întrebat dacă desecretizarea de către CSAT a acestor documente reprezintă un precedent periculos, Pop a spus: “Totdeauna trebuie privite şi oportunităţile, şi dezavantajele unui astfel de lucru”, scrie agerpres.ro.

Comisia parlamentară privind activitatea SRI a declanşat un control suplimentar privind un posibil filaj în cazul patronului Hexi Pharma, Dan Condrea, a anunţat, luni, preşedintele comisiei, Georgian Pop.

 

 


Sursa:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
Zece fonduri de investiții străine au pus mâna pe 86.000 de hectare de teren agricol românesc

Profesori universitari din Statele Unite, pensionari din Olanda, asigurători din Italia, bancheri din Elveţia, jucători

“Cum rămâne cu romanul ăla din Burkina Faso care riscă să îşi piardă capul? Îi uraţi şi lui Ghinion?

Postarea de pe Facebook a preşedintelui Klaus Iohannis care a participat duminică seara la deschiderea

Strănepotul lui Van Gogh, UCIS PENTRU CĂ A ÎNDRĂZNIT SĂ CRITICE ISLAMUL. Theo Van Gogh: „Asta a adus societatea multiculturală, un climat de teamă!”

Își dădea însă prea bine seama câtă furie provocaseră printre fanatici filmele, cărțile și articolele sale,

Ministrul de finante si-a primit o găleată de lapte in cap !!

Activistul și omul de afaceri, Andrei Donică, l-a întîmpinat pe ministrul finanțelor, Octavian Armașu, cu o

Închide