Rușine, Gabriel Liiceanu! Cum explică ”scriitorul”, minciuna din Parlamentul European. Este revoltător

Capitalism
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Culmea tupeului! Scriitorul Gabriel Liiceanu își arată adevărata față. El explică într-un editorial, că citatul atribuit eronat lui Liviu Dragnea, la Bruxelles, privind dorinţa demiterii şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost un „adevăr”, pentru că asta ar fi intenţia liderului PSD, însă folosirea ghilimelelor a fost o „eroare” pentru că, recunoaşte Liiceanu, Dragnea nu a folosit acele cuvinte, relatează News.ro.

loading...

„Lucrul pe care mi-l reproşez este de a fi dat statut de citat (inexact) ideii adevărate care se ascundea în el. Altfel spus, am exprimat un adevăr, dându-i însă, prin folosirea ghilimelelor, pretenţia de exactitate, lucru pe care l-am întărit şi prin folosirea expresiei «declaraţia explicită». Acest lucru mi-l asum în mod public ca pe o eroare. Nu însă ca pe o minciună. N-am avut nici o clipă intenţia de a deforma o realitate ştiind foarte bine că adevărul e în altă parte. În acest caz, şi doar în acesta, aş fi minţit”, explică Liiceanu, într-un editorial scris pe platforma Contributors.ro, în care prezintă şi declaraţia sa completă de la Bruxelles.

„Nu mi-am luat notiţe şi, când am formulat textul, am exprimat poziţia lui Dragnea în principiu şi în sensul de ansamblu al propoziţiei pe care apoi am pus-o în mod abuziv în ghilimele, convins fiind – cum sunt şi acum pornind de la tot comportamentul lui –, că ea exprimă «pe scurtătură» credinţa (şi dorinţa) intimă a şefului PSD. Lucru pe care, după ce, întorcându-mă şi vizualizând scriptul emisiunii, continui să-l cred”, susţine Liiceanu.

”Scriitorul” explică faptul că, întrebat fiind ce părere are despre evaluarea ministrului Justiţiei cu privire la şefii Parchetelor, Dragnea răspunde că aşteaptă punctul de vedere al lui Tudorel Toader, iar apoi completează, întrebat dacă ar susţine înlocuirea lui Lazăr şi Kovesi: „Despre ce decizie posibilă e vorba, doamnă? Să se desfacă România, sa intrăm într-un război, să închidem graniţele, să facem vreo nenorocire? E vorba de două funcţii. Cu aceste funcţii sau fară aceste funcţii, România nu crapă, nu se închide”.

Liviu Dragnea, a declarat miercuri seara, că nu este „reclamagiu de profesie”, dar ia calcul să depună o plângere penală împotriva lui Gabriel Liiceanu, pentru declarațiile din Parlamentul European.

 


Sursa: sokant.ro

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *