Rusia trece la FAPTE. Anunta ca temutele rachete Iskander au fost orientate spre scutul de la Deveselu (Romania)

Capitalism
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

racheta

loading...

Sistemele de rachete Iskander, desfasurate recent in regiunea Kaliningrad, enclava rusa intre Lituania si Polonia, vor fi orientate asupra instalatiilor antiracheta din Europa, a declarat intr-un interviu acordat televiziunii publice ruse la sfarsitul saptamanii trecute general colonelul (in rezerva) Vladimir Samanov, presedintele Comisiei de Aparare din Duma de Stat (Camera inferioara a Parlamentului rus), citat de portalul eston Delfi in pagina sa electronica, informeaza Agerpres.

Rachetele Iskander in regiunea Kaliningrad „vor fi indreptate in primul rand impotriva acelor obiective care perturba echilibrul de forte si care au fost instalate sau urmeaza sa fie amplasate in viitorul apropiat in cadrul asa-numitului scut de aparare antiracheta”, a declarat Samanov, citat de Interfax.


Desfasurarea acestor sisteme de rachete — capabile sa transporte focoase nucleare — in regiunea cea mai de vest a Rusiei nu incalca acordurile incheiate intre fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov si fostul presedinte american Ronald Reagan, a spus Samanov, fost comandant al trupelor aeropurtate ale Rusiei.

„Acestea sunt niste arme extrem de eficiente, in deplina concordanta cu parametrii stabiliti de acordurile privind rachetele cu raza medie si scurta de actiune”, a mai spus el.


In conformitate cu Tratatul cu durata nedeterminata privind fortele nucleare intermediare (INF), semnat la 8 decembrie 1987, la Washington, de catre Gorbaciov si Reagan, Rusia si SUA se angajau sa nu produca, sa nu testeze si sa nu desfasoare rachete balistice si de croaziera la sol, cu o raza de actiune intre 500 si 5.500 km. Conform datelor oficiale, versiunea Iskander-M, amplasata cu o saptamana in urma in Kaliningrad, are o raza de actiune de circa 500 km.

In acelasi context, intrebat cu privire la forma pe care ar putea-o lua revenirea prezentei militare ruse in Cuba, generalul Samanov a declarat ca Rusia ar putea desfasura in Cuba un regiment de trupe aeropurtate.

Samanov considera ca Moscova ar trebui sa actioneze in sensul restabilirii bazelor sale militare in tarile pe teritoriile carora existau astfel de baze in perioada sovietica.

 

Sursa: aktual24.ro

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

1 thought on “Rusia trece la FAPTE. Anunta ca temutele rachete Iskander au fost orientate spre scutul de la Deveselu (Romania)

  1. Rachetele Iskander nu au raza de actiune pentru a atinge scutul de la Deveselu, oriunde ar fi amplasate pe teritoriul Rusiei. Oficial, aceste rachete au raza maxima de actiune de 500 km, iar cel mai apropiat punct din Rusia se afla in Crimeea, la 700 km fata de Deveselu. Sunt zvonuri ca raza de actiune a acestor rachete ar putea fi marita pana la 1000 km, insa doar in secret, datorita tratatului ce interzice rachetele cu raza medie de actiune (500-5500 km).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *