Rusia dă asigurări că nu se pregătește să invadeze Polonia

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Viitoarele exerciții militare comune Rusia-Belarus din septembrie nu fac parte dintr-un plan de a invada Polonia, Lituania sau Ucraina și au caracter „pur defensiv”, a dat asigurări marți Ministerul Apărării rus, relatează DPA, citată de Agerpres.
„Sunt imaginate cele mai incredibile scenarii”, a afirmat ministerul într-un comunicat. „Niciuna dintre aceste variante paradoxale nu are ceva în comun cu realitatea”, a dat asigurări Ministerul Apărării rus.
„Exercițiile Zapad-2017 sunt antiteroriste și au un caracter pur defensiv’, a declarat ministrul adjunct al apărării rus Alexander Fomin, într-o conferință de presă.
Oficialul rus a denunțat totodată presa și capitalele occidentale, pe care le-a acuzat că au ‘vehiculat mituri în legătură cu așa-numita ‘amenințare rusă’ ‘ înainte de aceste manevre prevăzute pentru perioada 14-20 septembrie.
„Unii au mers până într-acolo încât au spus că exercițiile (Zapad-2017) vor fi folosite ca o rampă de lansare pentru a invada și ocupa Lituania, Polonia sau Ucraina”, a spus Fomin.
Potrivit scenariului acestor manevre, explicat de Ministerul Apărării rus, armata va trebui să lupte împotriva unor ‘grupuri extremiste’ infiltrate în Belarus și enclava rusă Kaliningrad cu scopul organizării de acte teroriste și destabilizării celor două țări.
În schimb, omologul său belarus, generalul Oleg Belokonev, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă la Minsk, că scenariul prevede că încercările de destabilizare provin de la ‘o coaliție de țări din Vest, (….) unde se găsesc Polonia, Lituania și Letonia’.
Exercițiile militare Zapad 2017, la care vor participa aproximativ 13.000 de militari — 7.200 din Belarus și 5.500 din Rusia—, sunt programate în perioada 14-20 septembrie în Belarus și în regiunile din vestul Rusiei, Kaliningrad, Leningrad și Pskov, și în cadrul manevrelor vor fi folosite peste 700 de unități de tehnică de luptă. Armata belarusă a precizat că soldații ruși care vor participa la exercițiile militare se vor întoarce imediat în Rusia.
Exercițiile au drept scop să consolideze coordonarea militară între statele aliate Rusia și Belarus, a subliniat Ministerul Apărării rus.
NATO și-a exprimat săptămâna trecută regretul față de lipsa de ‘transparență’ din partea Rusiei și a Belarusului privind manevre militare prevăzute să aibă loc la granițele Alianței și la care aceasta din urmă va putea să trimită doar doi observatori pentru o perioadă de timp limitată.
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
Elena Udrea ‘dă cărțile pe față’ după condamnare: Câți bani i s-au dat lui Florian Coldea

Fosta blondă de la Cotroceni, Elena Udrea a primit lovitura de grație. A încasat 6

Constantin Degeratu, declarații incendiare despre scutul de la Deveselu: Noi nu știm ce rost are scutul acesta aici. Nu ne apără de nimic

Scutul anti-rachetă de la Deveselu ar putea fi un motiv de negociere între viitorul președinte

Lista masonilor din România – raport SRI – ca sa stiti cine ne-a distrus tara dupa 1989

Raportul SRI (ceva mai vechi pana apare altul nou –n.r.) arata ca “Marea Loja Naţionala

135 de Procurori Progresiști Anonimi din DNA se opun REVOCĂRII LUI KOVESI. Procurorii DNA cer CSM să le fie apărată reputaţia profesională şi independenţa. 135 de procurori dezaprobă cererea de revocare

De ce progresistii nu sar sa explice urmatoarele :  -încălcarea Constituției făcută de 2 ori

Închide