RUSIA ataca din nou Romania: „Nu am uitat de partea cui a LUPTAT in Al Doilea Razboi Mondial”

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

razboi-600x300

loading...

Ministerul de Externe al Federatiei Ruse isi exprima ingrijorarea fata de incercari din Romania de a retusa sau a rescrie istoria celui de-al Doilea Razboi Mondial, indeosebi prin folosirea unei retorici cu pronuntat caracter antirusesc, a declarat purtatoarea de cuvant a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, potrivit paginii web a MAE rus, citate de Agerpres.

Intr-o conferinta de presa care a avut loc joi, la Moscova, ea a vorbit despre o expozitie organizata recent la Bucuresti, avand ca tema deportarea sasilor din Transilvania in URSS in 1945, in contextul in care pe plan international se comemora Ziua Holocaustului, marcata si la Bucuresti ‘prin evenimente destul de modeste’, conform aprecierilor Mariei Zaharova.

In schimb, expozitia despre deportarea etnicilor germani in URSS a avut, in opinia ei, ‘tonuri fatis antisovietice si antirusesti’, punandu-se accentul pe condamnarea actiunilor ‘crude, inumane’ ale ‘fortelor de ocupatie sovietice’ fata de etnicii germani si lasandu-se in schimb deoparte ‘fapte pe larg cunoscute care dovedesc vina Berlinului si a Bucurestiului in genocidul evreilor si al tiganilor’. Purtatoarea de cuvant a MAE rus a afirmat ca ‘un rol activ in tot acest spectacol’ l-a avut ambasadorul Germaniei in Romania, Werner Hans Lauk, potrivit paginii oficiale a MAE rus www.mid.ru.

‘La ceremonia de deschidere a expozitiei (despre deportarea sasilor) nu s-a auzit niciun fel de condamnare a Holocaustului, niciun cuvant de compasiune pentru evreii romani. A fost dat uitarii adevarul istoric potrivit caruia listele cu germani care urmau sa fie exilati din Romania postbelica au fost intocmite chiar de administratia romaneasca’, a declarat purtatoarea de cuvant a MAE rus.

In acest mod, a spus Zaharova, Bucurestiul si-a asigurat reducerea comunitatii de sasi si totodata a comunitatii maghiare in Transilvania in favoarea populatiei romanesti.

‘Cine, daca nu in primul rand presedintele Romaniei, etnicul german Klaus Iohannis, ar trebui sa cunoasca aceste pagini din istoria recenta a tarii sale’, a intrebat retoric Maria Zaharova, potrivit paginii web a MAE rus.

In final, ea a adaugat ca, in aceste zile cand este marcata capitularea nazistilor la Stalingrad, Rusia nu a uitat de partea cui a luptat armata romana in acele zile.

 


Sursa:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

1 thought on “RUSIA ataca din nou Romania: „Nu am uitat de partea cui a LUPTAT in Al Doilea Razboi Mondial”

 1. Unde e atacul ?
  E adevarat ce sustine rusoaica sau fals ?
  A avut loc holocaustul despre care vorbeste ?
  Romanii au luptat alaturi de nemti pe teritoriu sovietic ?
  La 23 august 44 , romanii s-au desolidarizat de nemti ?
  Noi, romanii stim ca lucrurile astea s-au intamplat ?
  Da, stim.
  Si de ce ne ataca ?
  Pentru ca ne aminteste adevaruri din istoria noastra ?
  Cum dracu au reusit inaintasii nostri sa faca de asa maniera incat sa ne injure ambele parti ?
  Pe francezi care au avut un guvern gen Antonescu al nostru, vreo patru ani, de ce nu-i injura nimeni.
  Dar pe italieni cu Musolini al lor ?
  Ce avem noi de ne sciupa toti ?
  Nu cumva niste prost-comunicatori ?
  Sau ce ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
Polonia: Măsurile considerate „populiste”, precum taxarea băncilor, politicile pro-familie, apărarea monedei naționale, alocațiile pentru copii, dau roade: numărul nașterilor și al căsătoriilor a crescut, cel al divorțurilor a scăzut, economia dudui

Reducerea vârstei de pensionare de la 67 la 65 de ani pentru bărbați și la

Marius Vizante, pe Facebook. Trăiesc într-o țară bogată care n-are de niciunele, deși toată pulimea plătește taxe mai rău ca pe vremea otomanilor

Actorul Marius Florea Vizante a publicat pe Facebook o scrisoare emoționantă. „Boss, tu chiar poți

Iata dovada ca Erdogan coopereaza cu organizatia Isis, tranzacţii cu petrol oferit de acestia ! (VIDEO)

Erdogan a proms că va demisiona dacă Rusia demonstrează tranzacţii cu petrol oferit de terorişti

ROMÂNIA DISPARE . Situatia demografica este sub pragul de alarma (Video)

Femeile din România nasc din ce în ce mai puţini copii. Dacă în anii 90

Închide