Rusia ameninţă România | „Vă pregătiţi peentru un atac nuclear”

Capitalism
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Generalul Gherasimov, oficialul rus cu cel mai inalt grad militar, sustine ca tara sa este amenintata de Alianta Nord-Atlantica si ameninta cu o riposta, relateaza stirileprotv.ro

NATO se inarmeaza pentru o ofensiva si isi intareste infrastructura militara la granitele cu Rusia, afirma seful Statului Major rus, generalul Valeri Gherasimov. Conform agentiei oficiale TASS, cesta a declarat la o conferinta privind securitatea internationala desfasurata la Moscova ca Alianta “acumuleaza armament ofensiv si creste capacitatea aerodromurilor si porturilor sale in regiunile din vecinatatea Rusiei”.

Gherasimov sustine ca astfel trupele NATO se vor putea mobiliza rapid pentru a ataca Rusia. El a mentionat desfasurarea de forte suplimentare si instalarea de comandamante in Romania, Bulgaria, Polonia si tarile baltice, dar si intensificarea misiunilor de recunoastere si dublarea numarului de exercitiii militare in Europa de Est.

“Implementarea planurilor de extindere a Aliantei afecteaza balanta de forte in regiune si creste riscul de incidente militare. Toate actiunile NATO sunt destructive si au un caracter provocator”, a declarat generalul rus (foto jos), precizand ca relatiile cu Occidentul sunt la cel mai scazut nivel de la sfarsitul Razboiului Rece si pana acum.

Gherasimov mai sustine ca pilotii statelor NATO care nu detin arme nucleare sunt antrenati sa le foloseasca, desi tratatele internationale ar interzice acest lucru.

Ca urmare, “Rusia va lua masurile necesare pentru a riposta si a opri expansiunea NATO”, a precizat Gherasimov. Seful statului major de la Moscova a mai spus ca occidentul vrea sa foloseasca atacurile cibernetice asupra statelor Aliantei ca pretext pentru a desemna tapi ispasitori carora sa le declare apoi razboi.

In trecut, Gherasimov avertizase ca „puterile non-nucleare care vor gazdui elemente antiracheta au devenit obiective prioritare ale reactiei militare a Rusiei” – referindu-se la Romania, dupa instalarea scutului de la Deveselu.

 


.nasul.tv

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

1 thought on “Rusia ameninţă România | „Vă pregătiţi peentru un atac nuclear”

  1. TEZAURUL ROMÂNIEI ! Cât va mai dura până când ni-l vor returna? Dar până ni se vor reface granițele României Mari? Noi n-avem armele rușilor, nici populație cât ei, dar avem iubire de moșie. Atât.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *