Românii au cel mai mic IQ: Suntem pe ultimul loc din Europa la capitolul inteligenţă

Politica Simboluri Spiritualitate
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

De ce Românii in general sunt prosti ca noaptea , si au cel mai mic IQ: Suntem pe ultimul loc din Europa la capitolul inteligenţă…

loading...

Brâncuşi: ”V-am lăsat săraci şi proşti, v-am găsit şi mai săraci şi proşti”


“Din păcate cunosc o grămada de doctori in științe exacte – oameni tineri! – prosti ca noaptea cea neagră! Yohanisti. Părinții lor au fost iliescieni – tot prosti, dar dezruralizati ( acum stau in duplex, au buda in casa si Lidl aproape – DA, pt ei e un progres, căci nu mai trebuie sa dea cu sapa. Dar inteligenta este capacitatea de a accesa dezinteresat un adevăr ( Eminescu)! Nu au așa ceva! Inteligenta presupune a face legături si legături între legături ( Cicero). Au dus țara de râpa cu copiii lor IT-isti si olimpici, care nu gândesc decât schematic – niște prosti cu școala. Votanți de dreapta. Cei fără, votanți de stânga! Deloc inteligenți! “

Românii se pricep la orice, dar totuşi nu ştiu mai nimic. Tot mai multe studii internaţionale scot la iveală faptul că cetăţenii români nu au cunoştinţe prea vaste în unele domenii. Mai nou, românii stau prost şi la capitolul inteligenţă.


Un studiu efectuat recent în mai multe ţări îi plasează pe români pe ultimul loc în Europa în ceea ce priveşte numărul de oameni cu performanţe ridicate la testele de inteligenţă. Rezultatele comparative au fost prezentate de conf. univ. dr. Anca Dobrean în cadrul unui simpozion în Viena, după cum anunţă şeful Catedrei de Psihologie Clinică şi Psihoterapie UBB, Cluj, Daniel David.”Suntem pe ultimele locuri şi în ceea ce priveşte Inteligenţa! Inteligenţa evaluată cu Testul RAVEN ? unul din cele mai riguroase şi mai utilizate teste de inteligenţă la nivel internaţional ? se referă la inteligenţa generală nonverbală (factorul G), adică la aptitudinea (1) de a opera simultan cu mai multe variabile complexe şi cu concepte mai abstracte care facilitează o mai bună rezolvare a situaţiilor cu care ne confruntăm şi (2) de a stoca şi reproduce informaţii”, notează Daniel David pe blogul său.

“Capacităţile intelectuale, inclusiv inteligenţa, reprezintă un rezultat al interacţiunii unor factori genetici cu cei de mediu. Deoarece se presupune că factorii genetici sunt relativ egal distribuiţi în populaţia globului, diferenţele în inteligenţă se pot datora mai ales factorilor de mediu, care, în interacţiune cu cei genetici, pot potenţa sau inhiba expresia şi dezvoltarea acestora”, adaugă profesorul. Acesta nu precizează, însă, care este coeficientul mediu de inteligenţă al românilor şi nici ordinea actuală a ţărilor din clasament.

99% dintre români sunt analfabeţi ştiinţific

Un alt studiu internaţional, ale cărui rezultate au fost publicate în urmă cu circa două luni, a încercat să scoată la iveală cât de multe cunoaşte poporul român despre lumea în care trăim şi care este ponderea între ştiinţific şi religios.

Rezultatele vorbesc de la sine. Aproape jumătate dintre români (42%) cred că Soarele se învârte în jurul Pământului, în timp ce 7 procente nu au ştiut ce să spună sau nu au vrut să răspundă.

Acelaşi studiu a relevat faptul că o treime din populaţia ţării noastre crede că laptele radioactiv devine bun pentru consum prin fierberea sa. Totodată, 32% dintre români sunt absolut convinşi că există oameni posedaţi de diavol.

Pe scurt, studiul scoate la iveală faptul că doar 1% dintre români au cunoştinţe serioase în domeniul ştiinţei. Un procent, faţă de 17%, în Franţa sau Germania.

Sondajul respectiv face parte din proiectul intitulat “Ştiinţă şi societate. Interese şi percepţii ale publicului privind cercetarea ştiinţifică şi rezultatele cercetării” (STISOC) şi a fost efectuat la nivel naţional, pe un eşantion de 1.161 de persoane de peste 18 ani.

Inteligenţa românilor, în cădere liberă

În urmă cu patru ani, un studiu similar – realizat de profesorul Richard Lynn (Universitatea din Ulster) – plasa România pe antepenultimul loc în ceea ce priveşte coeficientul de inteligenţă al popoarelor europene şi pe locul 34 la nivel mondial. Cu un IQ de 94, România era atunci depăşită în clasament doar de Turcia şi Serbia. Germania se afla pe locul întâi, cu un IQ mediu de 107.

Deşi nu sunt formulate mereu în mod oficial, există câteva motive pentru care românii nu reuşesc să urce în topul inteligenţei. Unul dintre ele îl reprezintă sistemul educaţional precar şi mereu în schimbare, cu profesori slab motivaţi şi dotări inexistente ale şcolilor.

Un alt motiv l-ar putea reprezenta numărul foarte mare de români care au ales să emigreze în ultimii ani, în special în ultimii patru – perioada în care am coborât la coada clasamentului. Pe de-o parte, aceştia îşi lasă copiii la diverse rude sau cunoştinţe, care, de cele mai mule ori, nu au timp să vegheze asupra educaţiei lor. Pe de altă parte, printre cei care aleg să plece din ţară se numără tot mai mulţi cetăţeni cu un grad ridicat de inteligenţă. Aceştia părăsesc ţara în căutarea unui loc unde să-şi poată valorifica aptitudinile şi cunoştinţele.

Sursa: http://www.antena3.ro

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

10 thoughts on “Românii au cel mai mic IQ: Suntem pe ultimul loc din Europa la capitolul inteligenţă

 1. Pun pariu că 8 Britanici din 10 nu ştiu care este capitala României dacă tot vorbim de IQ asta dacă tot ne dăm cu părerea despre România şi Români.

 2. Asta e articol & site FALS, jidanesc mason PSD-ist, din aceeasi lista de site-uri PSD-iste mancatoare de cacat ca si cocoon.ro, luju.ro, sokant.ro, evz etc.

  TOT ce scrie in acest articol penibil de cretin E MINCIUNA.
  In el se pretinde ca evreul antiroman David din Cluj a zis ca “romanii sunt cei mai prosti din lume” ;), si ca el a concluzionat asta de la alta membra a partidului lui (PSD), care cica a facut cercetari (printre copii PSD-istilor evrei), numindu-i “copii iliescieni”.. etc..

  Noi romanii STIM ca evreii PSD-isti subumani venetici antiromani sunt cei mai cretini din lume, ceva logic de moment ce ei sunt subumani.

  Articolul asta se refera la ei! Nu la romani!
  Articolul abuzeaza numele de “roman” atribuindu-l veneticilor jidani PSD-isti, ca sa ne faca sa creada ca PSD-istii “sunt romani” 😉 😀 :D, ca si cum miliardul de dovezi ca ei NU sunt romani, nu ar exista. ;).

  Observati in articol expresiile tipice oligofrenilor animalici jidani PSD-isti, care spune ca romanii specialisti in IT, ca si olimpicii (castigatorii olimpiadelor internationale de stiinta) sunt “idioti de dreapta* lipsiti total de inteligenta” ;). Deci o remarca tipica a frustratilor analfabeti venetici PSD-isti, carora li-e imposibil sa se ridice intelectual la nivelul romanilor, asa ca incearca sa ii traga in jos pe romani la nivelul lor, ca astfel sa se simta ei “normali” ;), ca toata lumea, caci acum ei sunt constienti ca ei sunt doar maimute analfabete, acum abia cazute din copac, si direct puse pe haf si cotropire, conform instinctului lor animalic subuman, care nu ii poate ajura sa creeze singuri ceva, ci sa fure de la altii.
  NOTATI dinjos acolo sub articol si ca “sursa e Antena 3” ;), televiziunea jidaneasca PSD-ista unde se mananca cacat 24/7.

  * anti-PSD-isti, care sunt de dreapta, nu bolsevici venetici antiromani jidani de dreapta)

 3. Ma, cat aveti de gand sa mai denigrati aceasta tara si acest popor? Ma, slugi vandute, va bateti joc de poporul vostru, iudelor, si va vindeti si tara in care v-ati nascut si crescut! Voi mai aveti ceva sfant in voi? Pentru un pumn de parale va pretati la oice! Auziti, ma, astia, sa ne pupati undeva pe toti romanii cu IQ peste 100, si va spun eu ca aveti ce pupa!

 4. Sa va bagati studiul langa creier ! Adica in cur ! ca se vede clar ca de acolo ganditi cand debitati prostiile astea ! De aia avem olimpici premiati in intreaga lume ? De aia avem o gramada de inventatori recunoscuti si nerecunoscuti oficial ?? eu spun sa va duceti repede dupa ala care va plateste ! Sant curios cand veti da stirea despre el !

 5. Mai terminati cu studiile voastre tâmpite. Traiesc într-o tara din UE si cu siguranta locuitorii ei nu au cum sa fie înaintea noastra. Studiile astea sunt facute de cei care ne admira inteligenta dar nu vor sa o recunoasca. Peste tot unde merge românul stie sa se descurce, învata limba, si învata cu usurinta o noua meserie.

 6. Sociologii spun ca daca ai suficiente date ( nu informatii ) poti demonstra orice ! Sigur studiul nu s-a facut printre informaticienii sau medicii romani ci printre gazetari ! 🙂 🙁
  Partea foarte proasta e ca a scazut nivelul de profesionalism al celor ce fac studii !
  Asta e ! 🙂 🙂 🙁

 7. Inteligenta exista. Teoriile despre ce este si cum se masoara difera, o definitie ca atare, universal acceptata in psihologie nu a putut fi conceputa. Exista factori organici, care genereaza diferente intre indivizi, si factori educationali care preiau inzestrarea mai mare sau mai mica a indivizilor pe care o cultiva spre buna sau maxima performanta personala a fiecaruia. Parte din factorii care favorizeaza dezvoltarea inteligentei sunt educationali, scolari, culturali. Exista un acord general privind scaderea calitatii demersurilor educationale.

 8. Studiul asta ar fi avut ceva sanse sa para serios pana la capitolul cu oameni posedati de diavol. Am vazut astfel de oameni, exista, cu un pic de noroc si multa insistenta pot fi gasiti (mergand la manastiri, de exemplu). Exista oameni are au fost urmariti zeci de ani de medici din toate colturile pamantului fara a li se gasi nimic si care sunt totusi bolnavi – o spun ei si cei din jurul lor. .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *