România vrea să cedeze un rol cheie Băncii Mondiale și să-i dea și bani!

Capitalism
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Incredibil: nici măcar nu mai vorba de un împrumut, România vrea să dea bani Băncii Mondiale pentru că… e “un organism întreg la minte” – spune Tudose!

loading...

Declarațiile sforăitoare ale premierului sunt pentru presă și pentru necunoscători, în timp ce în situații concrete situația se rezumă la… a plăți! Așa s-a întâmplat cu diversele achiziții militare din SUA și Franța, așa s-a întâmplat și acum cu Banca Mondială.


“Nu ne-am întâlnit cu Banca Mondială pentru a cere bani, (…) am solicitat ajutor tehnic și vă dau un exemplu: (…) autostrada București-Brașov. (…) Am vorbit cu Banca Mondială (…) să facem unitate de management-proiect sub conducerea lor, cu sprijinul lor tehnic”, a declarat Tudose la Antena 3.

Declarația continuă halucinant, afirmându-se că investiția este a statului român, iar responsabilitatea este a Guvernului — despre care însă Tudose nu e sigur că e “un organism întreg la minte”. Rolul și caliatea aceasta i-ar reveni… Băncii Mondiale!


“Facem o echipă de suport, iar tot ceea ce înseamnă management de proiect să fie la un organism întreg la minte — Banca Mondială. Să ne dea suport tehnic și să coordoneze această lucrare. Banii sunt de la noi”, a declarat Mihai Tudose.

Altfel spus, prin cuvintele din vocabularul de port al controversatului premier,  România — stat care a construit lucrări uriașe de infrastructură, energetice, industriale și civile în țară și în toată lumea! — își recunoaște incompența și incapacitatea de a realiza un proiect precum autostrada București — Brașov! Desigur, România constructoare era cea a lui Ceaușescu, România care angajează BM este a lui Tudose.

Interesant este că premierul are deja pe drum “echipa tehnică de suport”, adică BM — “în două-trei săptămâni va veni în România”! Iar continuarea este la fel de… halucinantă:

“Am găsit niște proiecte mai vechi (…) am găsit un proiect (…) prin sertarele Ministerului Transporturilor, care încă mai are autorizația de mediu valabilă și pe care vrem să-l implementăm cât mai repede”, a declarat premierul, consemnează Agerpres.

În urma unei asemenea “declarații” reluăm ceea ce am precizat la numirea lui Tudose: acesta a absolvit Dreptul la o facultate privată la o vârstă mai înaintată, nu a lucrat decât în zona politică — mai întâi consilier pe lângă un cabinet senatorial, apoi deputat — nu a făcut afaceri, iar confuzia însoțește multe aspecte din biografia sa.

Cedarea managementului către BM, aducerea în discuție a unui “proiect mai vechi de prin sertarele ministerului” și alte chestiuni din acestea — dacă nu sunt basme specifice deja lui Tudose, atunci sunt extrem de grave.

Read more: https://ro.sputnik.md/politics/20170907/14413345/romania-vrea-rol-cheie-banca-mondiala-bani.html

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *