România provoacă Rusia , vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, nu a fost lăsat să survoleze spațiul aerian al României.

Capitalism
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Avionul la bordul căruia se află vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, nu a fost lăsat să survoleze spațiul aerian al României. Informația publicată de presa de la Chișinău a fost confirmată pentru Agerpres de reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe.
Potrivit reprezentanților Aeroportului Chișinău, aeronava a fost întoarsă din drum și redirecționată spre Minsk. Informația conform căreia autoritățile române au întors din drum avionul a fost confirmată de Romatsa, scrie tvr.ro.
Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Farit Muhametșin, a declarat că îl aștepta pe Dmitri Rogozin în Aeroportul din capitala Moldovei, când a fost informat despre faptul că adjunctul lui Dmitri Medvedev face cale întoarsă.
Autoritățile române au interzis insă survolarea spațiului aerian al României de către aeronava la bordul căreia se afla Dmitri Rogozin. România a luat această decizie în conformitate cu Directiva Uniunii Europene care l-a inclus pe Rogozin în lista persoanelor supuse sancțiunilor în urma anexării Crimeii în 2014.
Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, a venit cu o primă reacție pe pagina sa de Twitter, după ce avionul în care se afla nu a ajuns la Chișinău, ci a făcut cale întoarsă spre Minsk.
Rogozin trebuia să ajungă la Tiraspol, acolo unde urma să participe la ceremonii prilejuite de împlinirea a 25 de ani de la încheierea conflictului transnistrean.
„Autoritățile române au pus în pericol viața pasagerilor cursei companiei aeriene S7, femei și copii. Combustibilul a ajuns doar până la Minsk. Așteptați răspuns, cretinilor!”, a scris vicepremierul rus pe rețeaua de socizalizare.
Discuții legate de tranzitarea teritoriului româniei de o aeronavă avându-l la bord pe Rogozin au mai fost și în decembrie 2016. Rogozin a anunțat atunci pe Twitter că aeronava sa a tranzitat spațiul aerian al României, ceea ce încălca sancțiunile impuse oficialului rus de către Uniunea Europeană, după ce Moscova a anexat Crimeea.
“…Așteptați răspuns, cretinilor! “

Rusia isi sporeste arsenalul militar la granita cu Romania: “In actualele circumstante, Rusia este nevoita sa…”

loading...
Rusia va consolida capacitatile militare ofensive in Districtul militar sudic in scopul neutralizarii amenintarilor la adresa sigurantei nationale, anunta Serghei Soigu, ministrul rus al Apararii, explicand ca este vorba de o reactie fata de suplimentarea capabilitatilor NATO in Romania.
„In actualele circumstante, Rusia este nevoita sa adopte masuri simetrice pentru eliminarea amenintarilor emergente la adresa securitatii nationale, sa aplice masuri cu rolul descurajarii strategice si sa consolideze capacitatile de lupta in Districtul militar sudic”, a declarat miercuri Serghei Soigu.
Vezi si: Angela Merkel ar putea castiga al patrulea mandat de cancelar
Potrivit ministrului rus al Apararii, citat de site-ul agentiei Tass, 16 avioane militare americane si britanice au fost trimise cu statut permament in Romania incepand din aprilie.
Anul acesta, Statele Unite au efectuat peste 130 de misiuni aeriene de recunoastere in zona frontierelor sudice ale Rusiei. In plus, a argumentat Serghei Soigu, exercitii militare de amploare organizate de NATO au fost efectuate recent in partea de vest a Marii Negre.

Sursa: mediafax.ro, activenews.ro/


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *