România încercuită: Marele Plan prinde contur

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

 


Alexandru Cumpănașu a scris, pentru DCNews, un articol de opinie, în contextul geopolitic actual și lipsei de reacție din partea decidenților români. El lansează avertismente dure și critică absența liderilor României. 

loading...

Iată editorialul scris de Alexandru Cumpănașu:

Ignoranța cu care liderii politici români tratează situația geopolitică a României este siderantă. De parca nimic nu se întâmplă… Transferul în cvasitotalitate a răspunderii pentru rezistența statului unitar român la nivelul serviciilor de informații sau a armatei este o lașitate fără margini.

Lipsa de asumare publică, măcar la nivel declarativ, a unei poziții clare cu privire la evenimentele aflate în plină desfășurare, care încet, dar sigur au determinat încercuirea României de vecini ostili euroatlantismului, au dus la insularizarea României într-un concept geopolitic și de securitate pro-american.

Scenariile se adeveresc

Situația din Ucraina, în special demisia lui Saakasvili, retorica maghiară anti-europeană și anti-românească, acțiunile militare ruso-sârbe, alegerea lui Dodon sau a unui general filorus în fruntea Bulgariei nu a generat nicio poziție politică. Nici măcar acum când lucrurile care se întamplă nu mai sunt doar analize sau scenarii.

Dacă adaug la acestea și lipsa de predictibilitate și stabilitate a relației cu SUA după alegerile recente, nu pot să nu mă întreb ce dorește decidentul politic cu această țară? Mai mult decât atât în Germania, Franța, Italia populismul și antieuropenismul crește, mișcările radicale nemaifiind de eurosceptici, ci încep să sune deja a mișcări marxist-leniniste.

Decidenții români, ca niște autiști

Ca niste autiști, decidenții români nu înțeleg nici măcar în al unsprezecelea ceas ca România este înconjurată de țări cu o politică externă total diferită de cea a României și că SINGURA SOLUȚIE PENTRU ROMÂNIA RĂMÂNE ROMÂNIA.

Întărirea de urgență a forțelor armate, indiferent de armă, crearea rapidă a unui corp de voluntari sau introducerea unui stagiu militar de minimum 3 luni obligatoriu, construirea în ritm accelerat a unei industrii de armament care să producă minimul necesar rezistării în stare de război cât mai mult.

Insulă fără apărare

Acestea nu sunt măsuri excepționale, cu atât mai mult astăzi când am rămas cum spune Cozmin Gușă “o insulă pro-americană”. Însă o insulă fără forturi, baraje de apărare, ci cel mult cu posibilitatea de a crea un mesaj SOS dând foc pădurilor în speranța că vreun aliat va vedea fumul și va veni în al treisprezecelea ceas …

NATO este și va rămâne o umbrelă de securitate. Dar oare care va fi dinamica în interior de acum înainte? Ce se va întâmpla cu Nordul și Sudul în interior? Câtă disponibilitate va mai avea nouă administrație să investească într-o zonă ce se află departe de radarul ceratranului american?! Poate că nu se va schimba nimic, dar cât de inconștienți sunt totuși liderii politici cărora dincolo de vorbe le este frică să spună adevărul și să își pregătească țara pentru ce este mai rău sperând la ce este mai bine …

Dupa demisia lui Saakasvili, astăzi a urmat demisia șefului poliției naționale din Ucraina și prevăd că într-un timp scurt cetățenii ucrainieni se vor fi săturat să-i aștepte pe americani, nemți, francezi și se vor obișnui cu ideea unui “parteneriat” cu Rusia.

”Vom fi șterși de pe fața pământului ca națiune”

AI NOȘTRII pare că văd toate aceste evoluții întâmplându-se undeva prin Madagascar sau Africa Centrala și în afară de mass-media tac mâlc numa-numa să nu supere pe nimeni și sperând că România dacă nu face nimic va fi lăsată în pace. Am o veste proastă pentru ei: NE-AM ALES DEJA UN DRUM și dacă nu-l consolidam vom fi șterși de pe fața pământului ca națiune. Puterea acestei țări și rezilienta constă în NOI. Eu nu-i mai aștept nici pe americani, nici pe nemți, nici pe turci sau francezi. Îmi dau seama că astăzi mai mult ca oricând volatilitatea alianțelor ne poate lăsa cu buza umflată mai rau decât oricand ăn istorie.

Avem nevoie de o armată puternică

După campania electorală, atât partidele, cât și președintele și guvernul au obligația ca de urgență să lămurească și să convingă populația că avem nevoie de o ARMATĂ PUTERNICĂ și că nimeni în afară de noi nu este de ÎNCREDERE și nu ne va purta de grijă. SUA au propriile probleme de politică interna ce vor genera un vid de putere și convulsii ce-i vor ține ocupați în mare măsură. Germania și Franța pe lângă un business profitabil cu Rusia, mai au și problema lipsei de capabilității militare care să le asigure lor protejarea suveranității cu atât mai puțin pentru țări ca România.

”Înțelegeri deasupra capetelor noastre”

Nu mai avem CERTITUDINI, nu mai avem GARANȚII, iar acum mai mult ca oricând România poate fi subiectul unor înțelegeri pe deasupra capetelor noastre… iar victimele vor fi întotdeauna țările slabe care nu au capacitate defensivă care să-i oblige pe cei cu intenții necurate să se gândească la pierderi uriașe dacă încearcă să supună sau să rupă România.

Nici măcar nu mai cred că principalul pericol la adresa României mai este acum Rusia, ci interesele egoiste și atomizarea Europei. Acestea vor da posibilitatea învierii fantomelor din istoria recentă sau îndepărtată și demararea unui joc in care Rusia va fi doar speculantul…

Mai mult decât atât, schimbarea radicală a UE va determina curentele naționalist- revizioniste să devină un factor de atracție față de populația ce nu mai poate primi bunăstare și care întotdeauna se va hrăni în lipsă cu gloria națiunii lor.

”Dacă nu ne trezim, statul român va deveni un vis”

În concluzie, am scris acum un an despre strategia Rusiei de înconjurare și izolare geografică și politică a României, iar acest lucru s-a întâmplat în această săptămână. Așadar mai spun o dată: DACĂ NU NE TRRZIM DUPĂ ALEGERI și nu întărim urgent și substanțial capacitatea de apărare a României statul român – așa cum arată acum – va deveni doar un vis!

*Titlul de homepage, introducerea și intertitlurile aparțin redacției

 

Sursa: dcnews.ro


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

4 thoughts on “România încercuită: Marele Plan prinde contur

  1. Cumpanasule , a-l cui angajat esti ?Pai , zona-i tulbure , Europa-i tulbure , insasi mapamondul se scalda in necunoscut , iar tu vorbesti baliverne . Azi America este tare ( dar nu asa ca-n `89 , pierzind pe prostiile ei ) , Rusia a aratat ca-n 20 de ani , a renascut ca putere militara , China vine vertiginos din urma ca are banii lumii in teshcherea , BRICS -ul nu mai accepta tutela , iar ` aliatii `nostrii aduc singe proaspat in tarile lor din zona araba si de mai departe , urmind planul ocultei , plan mort din pornire , bazat pe forta militara americana , prima colonie a lumii . Multi s-au inselat pe ideia asta , numai domnitorii nostrii , de-a lungul timpului au stiut sa se strecoare ( javre;le de pseudo-istorici ii acuza )printr-e lacomii lumii la momentele respective .Asta a fost soarta noastra de veacuri . Cum a incercat Viteazul sa iasa din tipare si sa refaca Dacia , si-a primit un glont in mina cind sa scoata sabia si o halebarda in spate .Atit ni-se permitea , nu o tara mare in zona , cind Austria era o strachina pe harta . .

    ]

  2. Un pupincurist american care propaga cu frenezie bagarea Romaniei in razboi cu Rusia pentru interesele stapanilor lui de la DC ….un individ periculos…feriti-va de el…

  3. Da cine va merge sa apere corupția si sărăcia , necazurile si indiferenta ,care sunt create de politicieni , pleacă tinerii in tari străine sa trăiască decent pentru ca in Ro , majoritatea sunt muritori de foame , situație creată de corupție începând cu nivel înalt …, așadar , cine va merge sa apere aceste valori create de mai bine de 26 de ani ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
Guvernul ungar joacă dur cu proiectul „STOP SOROS”. ONG-urile miliardarului ar putea fi verificate de Serviciile de Securitate înainte de funcționare

Lovitură pentru Soros! Guvernul ungar a anunțat marți că a depus în Parlament un proiect

Cum suntem FURAŢI la factura de CURENT ELECTRIC. Schema companiilor, DEMONTATĂ

Cum suntem FURAŢI la factura de CURENT ELECTRIC. Schema companiilor, DEMONTATĂFactura de energie electrică este,

Francmasonii au fost INTERZIȘI în Guvernul din Italia de noua coaliție guvernamentală: Ei denunță măsura ca fiind de sorginte fascistă. Insă in Romania Monarhia aka Masoneria este primita cu bratele deschise

Francmasoneria italiană a denunţat vineri ca 'anticonstituţional' şi reamintind de 'legile fasciste' programul populiştilor italieni -

ROMÂNIA DISPARE . Situatia demografica este sub pragul de alarma (Video)

Femeile din România nasc din ce în ce mai puţini copii. Dacă în anii 90

Închide