România, defrișată de austrieci! Unde sunt cele NOUĂ SERVICII SECRETE din România? Unde este Serviciul Român de Informații pregătit pe zona de intelligence modern? Unde este Ministerul de Interne?

Capitalism Masonerie
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

defrisari (1)

loading...

Exploatările forestiere din ultimii ani din munții Retezat, Godeanu, Țarcu și Vîlcan au condus la dispariția ultimului Peisaj Forestier Intact (PFI) din zona de climă temperată a Europei, se arată într-un comunicat al organizației Agent Green.

“Am protestat la șantierul DN 66A și la minister, ne-am judecat in instanta pentru a opri asfaltarea Retezatului, am atras atenția că se exploatează pădurile în Râu-Șes, la Câmpușel și în Domogled. Dar este prea târziu. Corupția și lăcomia au învins. Cel mai vast templu al naturii din Europa a fost pierdut“ a declarat Gabriel Păun, președinte Agent Green.

Ce firme au exploatat ”aurul verde” din Retezat.

Agent Green a publicat un nou reportaj filmat de investigații realizate în perioada 2009-2015 despre exploatările forestiere din PFI. În material sunt prezentate zonele din Retezat afectate de exploatări forestiere. Firma Holzindustrie Schweighofer a cumpărat lemn exploatat de firme terțe în zona Râu-Șes și Câmpușel. La Câmpușel, firma austriacă chiar deține teritorii din PFI care i-au fost vândute ilegal de composesoratul Câmpu lui Neag. Pădurea – un amestec natural de fag și conifere este certificată FSC și a fost exploatată sistematic începând cu anul 2006 imediat după achiziție informeaza agrointel.ro.

Defrisari

O alta zona din PFI unde s-au pierdut teritorii semnificative este cea a munților Godeanu (Parcul National Domogled) unde firma gorjeană Succes a exploatat sistematic masa lemnoasă în ultimii ani. Cel putin 78.601 m3 de lemn au părăsit parcul în 2013-2014. O parte a fost extrasă și prelucrata direct de Succes iar alți 53.525 m3 au fost extrași de companiile Trans Fag, Fag Internațional, Alindo Impex, Mirona Forest si Trans Exfor care vând masă lemnoasă tot companiei Succes care prelucrează lemnul la Gureni, județul Gorj. De aici cheresteaua trece pe la o fabrică din județul Argeș pentru uscare și pleacă mai departe către China.

Ultima pădure virgină a Europei

Peisajul Forestier Intact a fost descoperit de cercetători în 2006 și confirmat de un nou studiu știintific realizat de ICAS pentru Ministerul Mediului în anul 2007. Guvernul României a ignorat acest studiu care a inclus și un set de recomandări pentru protejarea prin lege a acestui tezaur național și European. PFI a fost confirmat și de studiul publicat de Agent Green în “Ocrotirea Naturii”, revista Academiei Române în mai 2011.

“Conform criteriilor știintifice, un PFI măsoara cel puțin 50.000 ha de sălbăticie și are lățimea de cel puțin 10 km. În zona de climă temperată a Europei nu mai există niciunul. PFI Retezat măsura 101.000 hectare în anul 2006. De atunci el a fost sistematic ciopârțit. Nu înseamna ca Retezatul este complet distrus. Înseamnă ca mai păstrează încă zone naturale valoroase, chiar și păduri virgine, dar ca acestea nu mai au continuitate fiind întrerupte de exploațări forestiere și constructii de infrastructură”, a adaugat Paun.

Speranță pentru câteva păduri rămase

Chiar dacă PFI a fost pierdut mai exista încă în România în total 218.000 hectare de păduri virgine. Cele mai mari abia dacă depășesc cu puțin suprafața de 5.000 de hectare și se află în munții Semenic, Godeanu și Vilcan. Doar aproximativ 20% sunt bine protejate prin lege. 80% sunt în pericol de dispariție deoarce exploatările forestiere sunt mult mai agresive de când firmele de exploatare și procesare a lemnului au luat la cunoștintă harta cu pădurile virgine identificate prin studiul Veen Ecology publicat în anul 2005.

 

Incredibil: Așa arată România la frontiera cu Ucraina. Pădurile au fost rase!!! Imagine din satelit


Nenorociții care conduc România de 26 de ani au girat distrugerea pădurilor țării, defrișarea completă a unor zone uriașe!

Ce vedeți în această imagine oferită de AgentGreen.ro este ceea ce se poate vedea astăzi la frontiera Maramureșului cu Ucraina, granița fiind trasată cu o linie galbenă. În partea ucraineană – păduri, în partea românească – dezastru ecologic. Lăcomia fără margini a celor care și-au propus să se îmbogățească din tăierea pădurilor (și au și reușit), mai toți cu conexiuni în politica mizerabilă din România, nu a avut nicio reținere. Au ras tot! După ei, Dumnezeu cu mila!


frontiera cu Ucraina

Dacă în Ucraina pădurile sunt încă intacte, statul interzicând exportul de molid și pin, la noi nu există nicio limită și aproape nicio obligație. Corupția este uriașă și doar dacă DNA-ul intră serios în afacerile cu păduri vom mai salva ceva.

Rețeta, aplicată de toți mafioții, a fost mulți ani următoarea: 1. Ai primit un teren cu pădure pe propria firmă, cu drept de exploatare. 2. Razi tot și imediat după aceea închizi firma ca să nu trebuiască să împădurești zona defrișată (așa cum obliga legea). 3. Îți faci altă firmă. 4. Primești un teren pe noua firmă, cu drept de exploatare. 5. Razi tot și imediat după aceea închizi firma ca să nu trebuiască să împădurești zona defrișată. 6. Repeți rețeta la nesfărșit…


Desigur, o astfel de schemă de prăduitor fără scrupule nu putea fi aplicată dacă instituțiile implicate nu ar fi fost corupte până în măduva oaselor, iar unii dintre reprezentanții lor parte la jaf.

Și ca să nu fie prea evident pentru „prostimea” care se plimbă prin țară, pentru cei care iubesc natura și ar fi fost sensibili la această crimă, bandiții din industria lemnului au avut grijă să taie pădurile care nu se văd din șosea sau de pe linia ferată, pentru ca lumea nici măcar să nu bănuiască dimensiunea dezastrului.

Evident, acești nemernici trebuie opriți, trebuie să li se confiște averile și să intre la pușcărie. Vorbim de un atentat la siguranța națională de care TREBUIE să se ocupe DNA-ul! Să sperăm că nu e prea târziu!

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

10 thoughts on “România, defrișată de austrieci! Unde sunt cele NOUĂ SERVICII SECRETE din România? Unde este Serviciul Român de Informații pregătit pe zona de intelligence modern? Unde este Ministerul de Interne?

 1. Ma refeream la manipularea emotionala a opiniei publice, prin informatii false si fotografii care nu sunt din Romania. Prima imagine e din Sumatra, Indonezia.
  Incorect ” în Ucraina pădurile sunt încă intacte, statul interzicând exportul de molid și pin”. Conform raportului EIA, Holzindustrie a adus la fabricile din Romania 1.000.000 (un milion!) de mc de busteni de pin si molid taiati in padurile din Ucraina. ”In 2015, Schweighofer imported nearly one million cubic meters of spruce and pine logs from Ukraine, totaling 33 percent of the timber used in its Romanian mills. This Ukrainian timber is destined in large part for the Japanese market.” Fotografia cu camioanele (cu nr de inmatriculare sters cu markerul) e in Ro si transporta sigur busteni din padurile romanesti? Se vede steagul Ucrainei pe un stalp.
  Exista suficiente imagini din Romania care dovedesc ca se taie mult si prost, nerespectand procedurile. Ca sa nu va pierdeti credibilitatea, nu credeti ca ar trebui sa le folositi doar pe acestea?

   1. Nu credeti ca a devenit redundant mesajul cu proprietarii terenurilor si padurilor din Parcul National Retezat? Postez integral, de la sursa, situatia proprietatilor din PNR, la sfarsitul comentariului, ca sa mai variem putin.
    Aici am gasit o harta cu date despre unde/ce se poate face conform legii in PNR. http://retezat.ro/images/articole/Harta_PNR-Plan.Managm_zonare_DN66A.jpg
    Din pacate, se pot face si lucrari silvice, inclusiv taieri de padure, in parcurile nationale. Vinovat: Art. 22 din OUG 57-2007 si Legea 49-2011.

    Pe http://www.retezat.ro am gasit urmatoarele “Suprafață totală a Parcului National Retezat: 38138 ha
    Păduri (fond forestier): total ~19000 ha,
    din care: ~7000 ha statul roman (37%);
    ~12000 ha (63%): persoane fizice (fam. Kendeffy si fam. Ocskay), Unitati Administrativ Teritoriale din zona, comunitati (composesorate). Academia Română are în proprietate 2722 ha (14%).
    Gol alpin: 100% proprietate a persoanelor fizice sau juridice. Notă: Administrația Parcului Național Retezat NU deține teren în parc.”

 2. Domnilor, va pierdeti credibilitatea punand fotografii false. Prima fotografie sub care scrie “Exploatările forestiere din ultimii ani din munții Retezat, Godeanu, Țarcu și Vîlcan” e din Sumatra, nu din Retezat, nu din Romania! S-au terminat taierile rase din Ro, de trebuie sa postam fotografii din Indonezia? Gasiti foto la linkul
  http://www.religiousmind.com/2015/11/devastating-photos-of-worlds.html
  Aici vedeti cum e cu asfaltarea Retezatului si alte neadevaruri
  http://retezat.ro/index.php/noutati/comunicate-de-presa/204-asfaltarea-retezatului-cumpararea-parcului-retezat-defrisari-paduri-virgine-ursi.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *