România a pierdut peste 62.000 de hectare de pădure într-un an. Romsilva se laudă cu banii câștigați

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Suprafața fondului forestier proprietate publică a statului, administrat de Regia Națională a Pădurilor Romsilva, a scăzut anul trecut cu 62.356 de hectare, până la 3.1 milioane de hectare, se arată în raportul directorului general al Romsilva. În schimb, Regia susține că a obținut bani frumoși din pădurile României, mai arată același document. Cifra de afaceri realizată în 2015 este de 1.58 miliarde de lei. Profitul brut a fost de 220 milioane de lei. (Sursa: rosilva.ro) În 2014, Romsilva înregistrase afaceri de 1,51 miliarde de lei și un profit de 103 milioane de lei, 16.706, arată cifrele disponibile pe Termene.ro.

loading...

17.268 de utilizatori au deja un cont Termene.ro

Indiferent dacă este vorba despre o verificare punctuală sau afacerea ta are nevoie de o soluție personalizată, există o soluție și pentru tine.

Vezi optiuni accesare

La jumătatea lunii trecute, directorul general al Romsilva, Adam Crăciunescu, și-a anunțat demisia (Sursa: hotnews.ro), invocând motive personale. Anterior, el fusese revocat din Consiliul de Administrație de către noul ministru al Mediului, Cristiana Pasca Palmer.

Scandalurile s-au ținut scai de Crăciunescu în ultima vreme. La nemulțumirea reprezentanților industriei mobilei, care au acuzat Romsilva că le blochează activitatea prin impunerea unor prețuri cu 300% mai mari la licitații (Sursa: mediafax.ro), s-au adăugat problemele din justiție. Alături de senatorul Ilie Sârbu și de deputații Ioan Adam și Viorel Hrebenciuc, el este urmărit penal de către Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru abuz în serviciu și sprijinirea unui grup infracțional organizat.

Potrivit procurorilor, Crăciunescu și-ar fi împiedicat angajații să împiedice restituirea ilegală a unei suprafețe de pădure de peste 40.000 de hectare, în județul Bacău. „În consecință, inculpatul Crăciunescu Adam a luat măsuri împotriva intereselor RNP Romsilva, în sensul că a șicanat efectuarea de acțiuni în justiție împotriva intereselor avute de grupul infracțional organizat format din inculpaţii Hrebenciuc Viorel, Adam Ioan şi alte persoane interesate în obţinerea terenurilor menţionate“, se precizează într-un comunicat al DNA. (Sursa: pna.ro) Prejudiciul total se ridică la 303,8 milioane de euro. Împotriva lui Crăciunescu a fost impusă măsura controlului judiciar.

Adam Crăciunescu a devenit director general al Romsilva, în mai 2012. Anterior, pentru patru ani, fusese vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș. (Sursa: rosilva.ro)

Crăciunescu mai este implicat în conducerea a două societăți: Carpatina-Forest SRL , al cărei director este Crăciunescu, se ocupă de activități de consultanță pentru afaceri și management. Carpatina-Forest SRL a avut în 2014 afaceri de 304.108 lei.

craciunescu2

În noiembrie 2015, Crăciunescu și-a cedat participarea într-o altă societate cu profil agricol, Agrofoeni SRL, către un cetățean german, Rolf Wais. Agrofoeni a avut, acum doi ani, afaceri de 949.388 de lei.

craciunescu1

 


Sursa: termene.ro

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
Atentie se fac prospectiuni 2017 !!!!!!! Prospecțiunile geologice din situl N2000 Sighișoara-Târnava Mare, potențial destructive și ilegale ! Se iau cu asalt multe sate din zona Sighisoara-Danes de catre firma de prospectiuni a lui Tender !!!

SESIZARE Catre Agentia pentru Protectia Mediului Sibiu Catre Agentia pentru Protectia Mediului Mures Catre Garda

Polonia vrea să interzică total avortul: Trebuie să restaurăm primatul valorilor creștine ale apărării vieții și să ne distanțăm de tendințele Europei secularizate

În Polonia, legile privind avortul sunt cele mai restrictive din Europa, dar politicienii de la

Sinteza ultimilor ani de… “România lucrului bine făcut..” pentru multinationale.. !Romania fara resurse , Romania lucrului bine facut pentru imperiul Austriac. Companiile austriece „măcelăresc” pădurile româneşti, poliţia arestează doar ţărani cu o căruţă de lemne. Klaus Iohannis a refuzat sa promulge modificarile la Codul Silvic. Ce va rămâne după ei, Dumnezeu cu mila.

Sinteza ultimelor luni de... "România lucrului bine făcut". Pentru alții... Ce va rămâne după ei,

Forța malefică din spatele Sistemului corupt al Justiției – și nu numai…

Mică poveste despre masoni, despre cine sunt, ai cui sunt și ce vor ei de

Închide