Ridurile şi pierdera părului din cauza vârstei au fost inversate în cadrul experimentelor pe şoareci. ”Este fără precedent”

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Specialiştii din cadrul Universităţii din Alabama au descoperit o nouă metodă de inversare a apariţiei ridurilor şi calviţiei la şoareci.

loading...

O mutaţie ce duce la disfuncţii mitocondriale induce dezvoltarea ridurilor la nivelul pielii şi a pierderii părului în câteva săptămâni. Însă, specialiştii au reuşit să descopere gena resposabilă pentru această disfuncţie şi să inverseze procesul care în cele din urmă a dus, în cazul şoarecilor, la netezirea pielii şi creşterea părului.


„Din câte ştim, această observaţie este fără precedent”, a declarat Keshav Singh din cadrul Universităţii Alabama.

Conform Science Daily, mutaţia ce produce efectul se află într-o genă nucleară ce afectează funcţiile mitocondriale. Numeroasele mitocondrii din celule produc aproximativ 90% din energia chimică de care celulele au nevoie pentru a trăi. În cazul oamenilor,  declinul funcţiilor mitocondriale este observat în timpul îmbătrânirii, iar disfuncţiile mitocondriale pot induce afecţiuni asociate vârstei.


Sursa-UAB

„Testele realizate pe şoareci furnizează o oportunitate fără precedent pentru dezvoltarea terapiilor de augmentare a funcţiilor mitocorndriale pentru tratarea afecţiunilor de la nivelul pielii şi scalpului, asociate vârstei”, notează specialiştii în studiu.

Mutaţia în cazul şoarecilor a fost indusă când antibioticul doxiciclină a fost adăugat în hrana sau apa animalelor. Acest lucru a dus la distrugerea ADN-ului mitocondrial deoarece enzimele care reproduc ADN-ul devin inactive. După patru săptămâni, şoarecilor a început să li se albească blana, să le cadă părul şi să apară riduri pe piele. Însă toate aceste efecte au putut fi inversate prin dezactivarea mutaţiei. După o lună de la oprirea mutaţiei, şoarecele şi-a recăpătat blana şi pielea sa a devenit mai netedă

http://www.descopera.ro/stiinta/17366229-ridurile-si-pierdera-parului-din-cauza-varstei-au-fost-inversate-in-cadrul-experimentelor-pe-soareci-este-fara-precedent-foto

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
Tocmai la Sibiu, Mihai Poliţeanu a strîns peste 100 de sorosişti de tip #Rezist

Zilele trecute, tocmai la Sibiu, unde este reşedinţa Preşedintelui, a avut loc o întîlnire de

Peste 70% din Romania este concesionata. Inclusiv pentru gaze de sist.

i   Peste 70% din teritoriul României a fost concesionat pentru exploatarea resurselor naturale. O

ULTIMII ROMÂNI DIN AITA MARE. Un interviu cu Părintele Iustin Gârleanu, de Dan Tanasă: ”Crucile sunt mai numeroase decât membrii comunității românești”!

Un interviu excepţional realizat în 2012 de Dan Tanasă, cunoscutul apărător al drepturilor românilor din

IMAGINILE GROAZEI! PRIMUL VIDEO CU AGRESIUNILE SEXUALE DIN AJUNUL ANULUI NOU DIN GERMANIA | AVERTISMENT! IMAGINI ŞOCANTE, NERECOMANDATE SUB 18 ANI!

  NASZE STRONY, un ziar polonez din estul Marii Britanii a distribuit pe contul de

Închide