REVOLTĂTOR. Tăriceanu, în Covasna: Românii din Covasna și Harghita ar trebui să știe limba MAGHIARĂ

Politica
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Călin Popescu Tăriceanu este prima opțiune pentru postul de premier a

loading...

Călin Popescu Tăriceanu este prima opțiune a lui Victor Ponta pentru postul de premier în cazul în care va câștiga alegerile prezidențiale (FOTO: sighet247.ro)

Declarație stupefiantă a președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, făcută ieri la Sfântu Gheorghe la o întâlnire cu aleșii UDMR din Covasna. Acesta nu s-a pronunțat ferm împotriva autonomiei teritoriale pe criterii etnice pentru care luptă UDMR, în schimb a afirmat că românii din zonă ar trebui să cunoască limba maghiară.

Potrivit covasnamedia.ro, Tăriceanu a evitat să se pronunțe cu privire la autonomia pe criterii etnice, însă a spus că în opinia lui în zona Covasna și Harghita toți cetățenii ar trebui să știe atât limba română cât și limba maghiară. ”Atât românii cât și maghiarii de aici ar trebui să fie bilingvi, și vreau ca această comunitate să fie liberă și realizată”, a spus Tăriceanu citat de covasnamedia.ro.


După ce în februarie 2013 primarul UDMR din Miercurea Ciuc, Raduly Robert, afirma faptul că în județele Covasna și Harghita limba maghiară este obligatorie (detalii aici), a venit rândul președintelui Senatului, al doilea om în stat, să afirme faptul că românii din cele două județe ar trebui să cunoască limba maghiară.

 

Sursa: dantanasa.ro


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

6 thoughts on “REVOLTĂTOR. Tăriceanu, în Covasna: Românii din Covasna și Harghita ar trebui să știe limba MAGHIARĂ

  1. se referea la faptul ca romanii ar trebui sa stie atat limba romana cat si limba engleza de circlatie internationala 🙂 , …..tari, ce facusi, te scrantisi la cap?

  2. eu stiu ca in Clujul meu iubit..intr-un cartier in care ungurii si romanii erau vecini ..noi romanii am invatat ungureste si ei ungurii au invatat roamneste..si noi si ei sarbatoream cele doua Paste..iar ungurii conform obiceiului venea la stropit femeile si fetele romance si noi de Pastele lor mergeam la ei la stropit.. singurul loc unde ne bateam ungurii cu romanii.. era la fotbal in curtea scolii..unde erau in aceiasi caldire lase de unguri si clase de romani. Nimeni nu alimenta nimic..doar traiam..impreuna cu totii..si romani si unguri si evrei si sasi,etc..era minunat si oamenii habar nu aveau de politica.Nimeni nu avea nevoie de Tariceni care sa ne faca regulile!!

  3. Dl.Tăriceanu,a mai iesit pe post si sa accelerat ca un motor stricat ca nu pot fi pensionari de la stat si apoi sa lucreze tot la stat.MINCIUNI! După cum bate vântul!

  4. Da ce vreti ,sa nu mai aiba voturi??Ca doar nu o sa spuna sa invatati limba romana ca sunteti in mijlocul Romaniei
    Se face ca nu stie in ce tara este si ii pune pe romani sa invete maghiara rusa ,turca ca de niciodata nu se stie in ce limba vom vorbi cu el aici in tara asta ca printul este la o azvarlitura de bat asa ca nu vrem sa il suparam ,vrem nu vrem trebuie sa vorbim maghiara sa dam austriecilor padurile noastre si sa lasam domnule straini sa ne cumpere si cealalta jumatate ramasa de tara ,asa ca nu va agitati dragi romani prea tare GUVERNUL ARE GRIJA DE VOI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *