REVOLTĂTOR. Tăriceanu, în Covasna: Românii din Covasna și Harghita ar trebui să știe limba MAGHIARĂ

Distribuie!by loading... Călin Popescu Tăriceanu este prima opțiune a lui Victor Ponta pentru postul de premier în cazul în care va câștiga alegerile prezidențiale (FOTO: sighet247.ro) Declarație stupefiantă a președintelui […]
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Călin Popescu Tăriceanu este prima opțiune pentru postul de premier a

loading...

Călin Popescu Tăriceanu este prima opțiune a lui Victor Ponta pentru postul de premier în cazul în care va câștiga alegerile prezidențiale (FOTO: sighet247.ro)

Declarație stupefiantă a președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, făcută ieri la Sfântu Gheorghe la o întâlnire cu aleșii UDMR din Covasna. Acesta nu s-a pronunțat ferm împotriva autonomiei teritoriale pe criterii etnice pentru care luptă UDMR, în schimb a afirmat că românii din zonă ar trebui să cunoască limba maghiară.

Potrivit covasnamedia.ro, Tăriceanu a evitat să se pronunțe cu privire la autonomia pe criterii etnice, însă a spus că în opinia lui în zona Covasna și Harghita toți cetățenii ar trebui să știe atât limba română cât și limba maghiară. ”Atât românii cât și maghiarii de aici ar trebui să fie bilingvi, și vreau ca această comunitate să fie liberă și realizată”, a spus Tăriceanu citat de covasnamedia.ro.


După ce în februarie 2013 primarul UDMR din Miercurea Ciuc, Raduly Robert, afirma faptul că în județele Covasna și Harghita limba maghiară este obligatorie (detalii aici), a venit rândul președintelui Senatului, al doilea om în stat, să afirme faptul că românii din cele două județe ar trebui să cunoască limba maghiară.

 

Sursa: dantanasa.ro


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Stiri Extreme

Stiri Extreme: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@stiri-extreme.ro