Regele Mihai a primit bani în mod regulat de la regimul de la Bucureşti, indiferent că acesta a fost condus de Gheorghe Gheorghiu Dej sau Nicolae Ceauşescu

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Pe faimoasele casete pe care le-ar fi lăsat „cu limbă de moarte” fostul general Victor Atanasie Stănculescu sunt descrise fapte reale legate de relatia fostului Rege Mihai cu regimul comunist. Conform acestora, Suveranul ar fi primit bani în mod regulat de la regimul de la Bucureşti, indiferent că acesta a fost condus de Gheorghe Gheorghiu Dej sau Nicolae Ceauşescu. Regimul comunist i-ar fi plătit Regelui Mihai aceste sume de bani, lunar, pentru ca acesta să nu vorbească de rău comunismul în străinătate. ”Trebuie să mai ştiţi încă un lucru: eu sunt foarte bun prieten cu generalul Stănculescu. Ei bine, Stănculescu a fost cel care îi ducea din patru în patru luni salariul regelui Mihai I la Versoix. Mihai a fost salariatul statului român!”, a spus, acum câțiva ani, arhitectul Camil Roguski.

Și un fost șef al SIE, Ioan Talpeș, s-a referit la „salariul” de 10.000 de euro care ar fi fost dat de comuniști Regelui Mihai. ”Prin anii 90, am aflat ce l-a făcut pe Rege să păstreze tăcerea în faţa regimului ceauşist. Dan-Mircea Popescu, ministrul muncii în guvernele Stolojan, Văcăroiu şi Năstase, mi-a mărturisit că a fost unul dintre mesagerii care, fiind în misiune oficială la Berna, îi ducea personal regelui cei 10 mii de dolari, renta lunară pe care i-au plătit-o comuniştii de la Groza la Ceauşescu. Până în 1985 când, obsedat să facă economii, dictatorul a decis să nu-i mai plătească nimic. Din acel moment, nici Mihai nu a mai tăcut”, a spus Talpeș în urmă cu ceva timp.


 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
Nu a existat cineva care sa ii scrie lui Ceausescu o scrisoare cu o problema si ea sa nu fie rezolvata

Nu a existat cineva care sa ii scrie lui Ceausescu o scrisoare cu o problema

Dosarul Bechtel a fost CLASAT. România a plătit 1,4 mld. euro pentru 52 km de autostradă

Celebrul dosar Bechtel pe care ministrul Dan Şova nu reuşea să-l găsească în urmă cu

Florin Iordache a demisionat din postul de ministru al Justiției

Florin Iordache a demisionat din postul de ministru al Justiției. Demisia este depusă pe fondul protestelor

ANTIROMÂN. Tokes Laszlo: „Acum e momentul autonomiei teritoriale şi al independenţei totale a Ardealului şi a Partiumului!”

Europarlamentarul FIDESZ Tokes Laszlo a vorbit la Şcoala de Vară ”Tusvanyos”, ce a avut loc

Închide