RAPORT PE STATUL PARALEL – Jurnalistul Ion Cristoiu dezvaluie concluziile investigatiilor realizate de firma fostului director MI6: “Noi am avut aceasta imagine ca Traian Basescu comanda totul, nu-i asa? Dupa ce citesti documentele, iti dai seama ca in interiorul sistemului erau mai multe state paralele. Este gresit sa spunem ca a fost si este un singur stat. Sunt mai multe state paralele: in SRI sunt mai multe grupari, in Parchet sunt mai multe grupari, in DNA” (Video)

Politica
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Nici macar statul paralel nu are unitate de monolit, asa cum a dat impresia prin executiile puse in scena in ultimii ani. Concluzia se desprinde din recentele afirmatii ale jurnalistului Ion Cristoiu, care a evidentiat existenta unor gasti rivale, a unei „confederatii de state paralele care se bat”. Iar asta s-a vazut cel mai bine in executiile de care au avut parte doi oameni de afaceri aflati in prima linie a adversarilor lui Victor Ponta pe vremea cand acesta era premier.

loading...

Este vorba despre patronii de presa Dan Adamescu si Adrian Sarbu, care au fost transformati in tinte de catre DNA, respectiv PICCJ, ambii in cursul anului 2014, cand Ponta era prim-ministru.


Declaratia oferita de Ion Cristoiu duminica, 24 februarie 2019, pentru Gandul.info si Mediafax a venit in contextul in care pe 16 februarie site-ul britanic The Guardian a scris ca fostul director al serviciului de spionaj MI6 John Scarlett si fostul parlamentar Alexander Carlile ar fi obtinut informatii secrete din interiorul Guvernului Romaniei legate de negocieri diplomatice si de activitatea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie. Articolul din The Guardian se bazeaza pe un raport din 2016 al SC Strategy (SCS), firma privata de spionaj detinuta de tandemul Scarlett-Carlile. Documentul recent desecretizat a fost folosit de familia lui Alexander Adamescu, in incercarea de a dovedi in instanta faptul ca fiul lui Dan Adamescu ar fi fost victima unei executii judiciare din partea DNA.

Cristoiu – care a citit raportul respectiv, de 36 de pagini – arata ca documentul dovedeste luptele interne purtate intre diversele factiuni din serviciile secrete si parchetele romanesti. Mai mult: potrivit lui Ion Cristoiu, din raport reiese ca nu doar presedintii Traian Basescu si Klaus Iohannis (foto stanga), ci si premierul Victor Ponta (foto dreapta) ar fi primit indicatii de la cancelarul Germaniei, Angela Merkel, in legatura cu felul in care sa dirijeze lupta anticoruptie din Romania. De altfel, in raport apar si niste personaje din Germania care critica in mod constant Romania si ii inalta osanale fostei sefe DNA Laura Kovesi, mentioneaza ziaristul.


Iata cele mai importante declaratii ale lui Ion Cristoiu, redate pe cristoiublog.ro:

„Pana la a afla continutul acestui document, care spun ca este zguduitor, eram convins ca masinaria de arestari era numai a lui Traian Basescu. In masinaria asta era o singura exceptie, in aceasta conceptie a mea, si anume cazul Adrian Sarbu, pe care eu l-am urmarit cu mare atentie, care nu a fost anchetat de DNA, ci de ParchetDin acest document, care si citeaza cazul, se vede in felul urmator: si Ponta avea o masinarie. (…) Documentul arata cu date cum se constituise acolo, la nivelul lui Ponta, o echipa de radere a adversarilor lui, iar Adamescu era considerat prin Romania Libera, un adversar al lui PontaRomania Libera fusese in prima linie a bataliei cu Ponta, cu PSD-ul. Trustul lui Adrian Sarbu era considerat in prima linie, nu a fost considerat de stanga, a fost in prima linie a bataliei cu Ponta. Repet, socul celui care citeste acest document este faptul ca erai convins ca saracul Ponta era asa, pe undeva…si o sa vedeti, sunt cateva date foarte importante.

Aflam, pentru prima data, ca la o sedinta de Consiliu a Uniunii, in care a fost si Ponta ca premier, el a avut chiar o discutie cu Merkel in care a primit indicatii cum sa lupte impotriva coruptiei din Romania, deci, nu numai domnul Iohannis sau Traian Basescu, ci si el. Exista date precise cu o sedinta la Guvern unde s-au decis o serie de arestari si de prabusiri, mai ales de trusturi de presa, sub conducerea lui Victor Ponta. Aceasta este principala concluzie a acestui document in care apar si niste personaje care, in ultimul timp – vezi Doamne, din partea Germaniei – ne toaca, din aia care fac declaratii in favoarea lui Kovesi. Iar acum rezulta ca faceau parte dintr-o piesa condusa de Merkel de folosire a luptei impotriva coruptiei fie pe Traian Basescu, fie pe Victor Ponta pentru a-si executa adversarii.

E un document… Ar putea sa-l dea publicitatii; nu inteleg de ce nu-l da… Ar atrage atentia ca si Dragnea isi pregateste statul paralel. Eu am indraznit sa scriu ca-si pregateste dupa ce am luat la cunostinta de acest document. Si am spus: ‘Stai putin, inseamna ca si premierul si astia de la PSD nu sunt chiar asa de nevinovati’.

Sursele acestor informatii din raport sunt foarte puternice, chiar din anturajul presedintelui Iohannis si devoaleaza existenta mai multor state paralele in interiorul sistemului.

Din cate imi dau eu seama, unele erau chiar in jurul lui Klaus Iohannis, deci sunt surse foarte puternice. Mi-am dat seama de anumite surse, iar datele sunt date concrete. Intrebarea pe care mi-am pus-o inainte de a lua cunostinta de acest document – repet: Adamescu era de-al lui Traian Basescu – si cum se explica? Pai, explica documentul foarte bine. Adamescu intra in malaxor odata cu fratele lui Traian Basescu. Noi am avut aceasta imagine ca Traian Basescu comanda totul, nu-i asa? Dupa ce citesti documentele, iti dai seama ca in interiorul sistemului erau mai multe state paralele.

Este gresit sa spunem ca a fost si este un singur stat. Sunt mai multe state paralele: in SRI sunt mai multe grupari – nu cred ca le stapaneste Hellvig, nu ai cum – in Parchet sunt mai multe grupari, in DNA… Asa ca foarte multe din lucrurile care noua ni se pareau ciudate veneau din ideea noastra ca este unul – Iohannis, Traian Basescu – care e la manete si nu misca nimic. Nu-i adevarat. In numele luptei impotriva coruptiei cam miscau toti.

Foarte multe lucruri, potrivit acestui document, pe care noi nu le-am inteles si nu le intelegem, vin din existenta mai multor state paralele care se bat intre ele, care se lucreaza intre ele si noi credem ca e numai unul. Atentie! Avem de-a face cu o confederatie de state paralele care se bat.

De exemplu, la DNA… De ce au facut cazul Adamescu? Nu am de unde sa stiu ca nu era un procuror de partea lui Ponta, da? O sa spuneti: ‘Dar Kovesi unde era?’ Pai, te puteai duce tu… erati dumneavoastra Kovesi si venea un procuror si spunea: ‘Am un dosar de coruptie al domnului!’ Si tu spuneai: ‘Nu!’ Pai, cum? Si, in acel moment, dumneavoastra scriati pe Facebook: ‘Uite, ca m-a trimis cutare, cutare’. Si ea spunea: ‘Foarte corect. Ancheteaza-l!’.

Sursa: https://www.luju.ro

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *