Putin, ATAC la Obama înainte de întâlnirea de la ONU | America susține în mod ILEGAL și INUTIL rebelii din Siria

Ceausescu Conspiratii Design Eminescu Masonerie Politica Simboluri Spiritualitate
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

putin9

Înainte de întrevederea pe care o va avea la ONU cu Barack Obama,  Vladimir Putin a criticat sprijinul militar acordat de SUA rebelilor din Siria.

loading...

 

Susţinerea pe care Statele Unite o oferă forţelor rebele din Siria este ”ilegală și inutilă”, a afirmat președintele rus, apreciind că rebelii antrenaţi de americani dezertează pentru a se alătura Statului Islamic (SI) cu tot cu armele furnizate de Washington, relatează Reuters online.


Într-un interviu înregistrat pentru posturi americane, înainte de întâlnirea cu preşedintele american Barack Obama, Putin a spus că preşedintele sirian Bashar al-Assad merită susţinerea internaţională întrucât luptă împotriva unor organizaţii teroriste.

 

Obama şi Putin urmează să discute luni, după ce liderul rus va susţine un discurs la ONU, în pofida faptului că oficiali de la Casa Albă şi de la Kremlin s-au contrazis în legătură cu lucrurile despre care vor vorbi şi chiar în legătură cu cine a iniţiat întâlnirea.


 

„În opinia mea, acordarea unui sprijin militar unor structuri ilegale contravine principiilor dreptului internaţional modern şi Cartei ONU”, afirmă el, potrivit unui fragment dintr-un interviu acordat posturilor americane CBS şi PBS pe care Kremlinul l-a făcut public.

Rusia şi-a intensificat implicarea militară în Siria în ultimele săptămâni, iar oficiali americani acuză Moscova că trimite avioane de luptă, tancuri şi alte echipamente în ajutorul armatei siriene.

 

Relaţiile americano-ruse au atins cel mai scăzut nivel din perioada de după Războiul Rece, din cauza crizei din Ucraina, în pofida faptului că ambele părţi împărtăşesc îngrijorări faţă de ameninţarea pe care o reprezintă Statul Islamic – dar nu sunt de acord asupra abordării.

Putin afirmă că Damascul ar trebui să fie inclus în eforturile internaţionale de luptă împotriva SI – o solicitare pe care Washingtonul o respinge -, şi critică planurile americane de a antrena până la 5.000 de rebeli sirieni pe an pentru a lupta împotriva Statului Islamic.

 

sursa: activenews.ro,http://www.nasul.tv

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *