Putin a semnat legea: Nicio instanta internationala nu va mai DICTA Rusiei

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Vladimir-Putin-_2087893c

loading...

Presedintele rus Vladimir Putin a semnat marti legea ce prevede ca Rusia are dreptul sa nu aplice deciziile instantelor internationale, in primul rand ale Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), daca ele contravin Constitutiei tarii, informeaza agentia de presa TASS.

Legea in cauza, aprobata de Duma de Stat (camera inferioara a parlamentului federal rus) la 2 decembrie si de Consiliul Federatiei (camera superioara) la 9 decembrie, plaseaza autoritatea Curtii Constitutionale ruse deasupra celei a CEDO, organismul judiciar al Consiliului Europei, organizatie paneuropeana din care Rusia face parte din anul 1996. In consecinta, Curtea Constitutionala va decide de aici inainte care din deciziile CEDO pot fi aplicate si care nu.


‘Constitutia Federatiei Ruse este forta juridica suprema si ea are astfel prioritate absoluta’, a subliniat presedintele Comisiei din Duma privind legislatia constitutionala, Vladimir Plighin, unul din autorii initiativei legislative, citat de Agerpres.

Potrivit legii semnate marti de presedintele Putin, Rusia nu ar mai fi obligata sa aplice sentintele CEDO, intre care si cea prin care Moscova ar trebui sa plateasca 1,9 miliarde de euro fostilor actionari ai Iukos, companie petroliera a oligarhului si opozantului fata de Kremlin Mihail Hodorkovski, desfiintata pentru frauda fiscala in 2004.


‘Aceasta lege are scopul sa permita guvernului sa-si apere drepturile, in cazul in care decizia unei organizatii internationale contravine intereselor nationale’, declara la inceputul lunii decembrie pentru AFP deputatul Viaceslav Lisakov, din partidul aflat la putere Rusia Unita.

In schimb, parlamentarul rus Dmitri Gudkov, care a votat impotriva legii, a criticat textul, amintind faptul ca Rusia a semnat in 1996 Conventia Europeana a Drepturilor Omului. ‘In Europa, deputatii se gandesc la cel mai bun mod de a aplica dreptul international, iar aici ne gandim la cum sa-l ocolim’, a afirmat Gudkov.

CEDO a condamnat recent Rusia pentru sistemul sau de interceptare generalizata a comunicatiilor de telefonie mobila, un sistem care, in opinia instantei internationale, risca ‘sa distruga democratia’.

 

 

Sursa:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

1 thought on “Putin a semnat legea: Nicio instanta internationala nu va mai DICTA Rusiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
Istoria unei organizații din care se revendică și Iohannis – Grupul Etnic German, o afacere uriașă, mai ales după interzicere

Grupul Etnic German, subiectul nostru de astăzi, a reintrat în atenţia generală după circa 70

Călin Popescu Tăriceanu este omul politic responsabil pentru subjugarea financiară a țării prin Afacerea Erste-BCR

Călin Popescu Tăriceanu este omul politic responsabil pentru subjugarea financiară a țării prin Afacerea Erste-BCRAfacerea

Guvernul Cioloș – Soroș înlocuiește limba română și istoria cu educația pentru imigranți, educația pentru separarea copiilor de părinți și educația pentru ONG-iști

Acţiuni criminale ale Guvernului Cioloş: eliminarea Limbii Române şi a Istoriei Românilor din programa şcolară 

Program de reeducare mentală pentru creștini : Părinții și copiii români vor fi „educați” să accepte familia homosexuală !!

În trend european, proiectul „Strategia națională de educație parentală 2018 – 2025” prevede înființarea unei

Închide