Putin a dezvăluit temerile sale că roboții cu inteligență artificială “ne vor mânca într-o” zi și i-a cerut șefului celei mai mari companii de tehnologie din Rusia să spună cât de repede se va întâmpla acest lucru

Capitalism
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...


Putin a dezvăluit temerile sale că roboții cu inteligență artificială “ne vor mânca într-o” zi și i-a cerut șefului celei mai mari companii de tehnologie din Rusia să spună cât de repede se va întâmpla acest lucru – informează Daily Mail

Președintele rus a vorbit cu Arkady Volozh, șeful firmei de internet Yandex


Putin l-a încurcat pe Voloz, întrebând cât va fi până când inteligența artificială “ne mănâncă”

Volozh a spus că speră că “niciodată” și a apelat la o notă optimistă, dar Putin nu s-a lăsat convins


La începutul acestei luni, Putin a spus că oricine va deveni maestru al Inteligenței Artificale (AI) va conduce lumea

Vladimir Putin și-a exprimat temerile față de inteligența artificială, solicitându-i celei mai mari firme de tehnologie din Rusia, cât va fi până când roboții inteligenți “ne vor mânca”.

Președintele rus a vorbit cu Arkady Volozh, șeful firmei de internet Yandex, în timpul unui tur al sediului companiei din Moscova.

Volozh discuta despre potențialul AI, când Putin a provocat surpriza, întrebând când tehnologia ne va “mânca”.

Potrivit radiodifuzorului rus finanțat de stat RT, întrebarea l-a încurcat pe Volozh.

El a răspuns: “Sper că niciodată”.

După o pauză, el a explicat apoi că alte mașini sunt “mai bune decât oamenii” în anumite zone, dând exemplul unui excavator care sapă mult mai bine decât o persoană cu o lopată.

El a adăugat: “Dar nu suntem mâncați de excavatoare.”

Putin, cu toate acestea, nu a fost impresionat. El a intervenit, spunând pur și simplu: “Nu cred. Excavatoarele nu gândesc”

La începutul acestei luni, Putin a spus că AI este “viitorul, nu numai pentru Rusia, ci pentru întreaga omenire”.

El a adăugat: “Oricine devine lider în această sferă va deveni conducătorul lumii”. Dar a mai spus că, alături de “oportunitățile sale colosale”, sunt “amenințări care sunt greu de anticipat”.

Președintele Putin a promis, de asemenea, că va împărtăși orice “know-how” pe care Rusia îl dobândește în acest domeniu pentru a evita conflictul asupra tehnologiei. Dar, exprimându-și acum îngrijorarea cu privire la viitorul Inteligenței Artificiale, Putin se alătură acum fondatorului Tesla, Elon Musk, care s-a pronuțat ferm în favoarea unei stricte reglementări ale dezvoltării sale.

Miliardarul din Africa de Sud este ingrijorat de faptul ca robotii ar putea să inceapa să creeze intr-o zi arme impotriva oamenilor, o viziune recent pusă la îndoială de fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, care rămâne “optimist” în ceea ce priveste viitorul AI.

 

(FLUIERUL)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *