Protestul de duminică nu a impresionat conducerea MȚR: Joi, studioul „Horia Bernea” a programat un alt film care exaltă homosexualitatea. Pelicula, deja premiată la un festival LGBT, abundă în limbaj EXTREM de vulgar și manele

Capitalism
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Protestul de duminică seară de la Muzeul Țăranului Român nu pare să determine conducerea Muzeului Țăranului Român să-și schimbe politica.

Astfel, joi 8 noiembrie de la ora 18:00, la studioul „Horia Bernea” al Cinematografului este programat a se proiecta pelicula „Soldații. Poveste din Ferentari”. În regia sârboaicei Ivana Mladenovici, filmul prezintă povestea „de iubire” dintre un antropolog sosit în cartierul Ferentari să studieze manelele și un fost pușcăriaș, Alberto, un cetățean de etnie romă.


Pelicula, interzisă copiilor sub 15 ani, abundă în limbaj vulgar și explicit,  a primit o mențiune specială la festivalul de la San Sebastian, secțiunea dedicată filmelor LGBT.

Filmul, o coproducție româno-sârbă, a fost lansat în septembrie 2017. Motivul pentru care cinematograful „Țăranului” îl difuzează abia acum este legat, probabil, de faptul ca februarie este „luna LGBT” în România.


Recent, un videoclip al unei piese de genul manea a fost filmat în cadrul Universității București, iar în trecut, astfel de clipuri s-au filmat la Muzeul Satului.

 

Sursa: 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *