Privește drumul pe care îl parcurg bananele spre rafturile supermarket-elor. Fiecare trebuie să vadă aceste imagini !

Sanatate
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather


Banana – fructul cel mai des întrebuințat în zilele noastre. Zilnic noi îl mâncăm în stare proaspătă, în salate, în deserturi, iar în unele țări în general ca și garnitură. Despre cum să le folosiți nu e nevoie de explicat.

loading...

Dar nu ar strica să cunoașteți modul cum sunt crescute, culese, sortate și împachetate spre a fi trimise către supermarket-uri în toată lumea. Chiar, ce procent din toată populația știe exact cum ajung bananele pe rafturile magazinelor? Puțini, cred…


Nu știu de unde vine, dar în copilărie îmi imaginam că bananele cresc pe palmieri. Țin minte la grădiniță desenam reprezentarea țărilor calde, unde zburau pescărușii deasupra valurilor mării și frunzele palmierilor cu bananele se îndoiau de pe plajă peste apa mării…

În realitate bananele se cultivă pe plantații. Raiul adevărat al acestor fructe este Costa-Rica, o țară frumoasă cu un climat deosebit. Principalul produs de export al țării sunt bananele. Pentru ca fructele să se coacă până la mărimea potrivită este nevoie de 12-13 săptămâni.


Pe parcursul acestor săptămâni bananele sunt măsurate și este verificată starea lor de maturitate. Fructul însă nu este cules foarte copt, ca să nu se deterioreze până ajunge pe rafturile supermarket-elor.

Culegerea bananelor necesită trucuri speciale. Între rândurile de banane de pe același bloc se pune un fel de burete, ca să asigure buna transportare a fructelor. La locul colectării, fructele sunt sortate după calitate. Cele care corespund standardului primesc o etichetă.

După, bananele ajung pe mâinile lucrătorilor, care împart bananele a câte 5 – 7 fructe. Ei lucrează aproximativ câte 10 – 12 ore zilnic, pentru a satisface cererea de pe piață.

În următoarea etapă bananele sunt plasate într-o cutie specială, se cântăresc și se împachetează pentru export. Dacă sunt așezate corect, într-o cutie încap până la 240 de bucăți.

Privește acest video și totul va deveni clar:

Dacă ți-a plăcut și consideri ca prietenii tăi ar trebui să cunoască povestea bananelor, împărtășește-le ce ai aflat.

 

Sursa: perfectmedia.tv

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *