Prinţul Charles va fi Regele Carol al III-lea al României?

Ceausescu Conspiratii Design Eminescu Masonerie Politica Simboluri Spiritualitate
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Se prefigurează din nou cu tot mai multă verosimilitate posibilitatea ca Prinţul Charles, moştenitorul tronului Marii Britanii, să devină regele României.

loading...

În urmă cu opt ani, pe 30 decembrie 2007, Majestatea Sa Regele Mihai I a semnat un act prin care practic Casa Regală a României renunţa la Legea Salică, prin care moştenitorii Tronului pot fi numai vlăstarele masculine descendente pe linie paternă.

De fapt, oricât de urât ar suna, problema Majestării Sale a început cu mulţi ani în urmă, când Regina Ana nu reuşea nicidecum să facă, în pofida perseverenţei Regelui Mihai, un băiat, ci numai fete, una după alta, toate frumuşele ca nişte mici prinţese.

Casa Regală trebuia să decidă încă de atunci cum rezolvă această gravă problemă dinastică, rămasă practic nerezolvată timp de jumătate de secol.

Renunţarea la Legea Salică, pe 30 decembrie 2007, (la exact 60 de ani de când Moscova, prin Andrei Ianuarevici Vîşinski, l-a forţat pe Rege să abdice) a fost probabil o încercare a lui Mihai I de a da o şansă ramurii feminine să îl propulseze pe Prinţul Nicolae în fruntea Dinastiei.

Nicolae este fiul Elenei, sora mai mică a Principesei Margareta. Ordinea succesorală la Tron ar fi fost, până mai ieri, probabil după trecerea în nefiinţă a Regelui nostru, următoarea: Margareta, Elena, apoi Nicolae.

Cine vorbeşte despre Regele Duda nu a priceput nimic din această poveste: Radu Duda nu putea niciodată decât să devină cel mult principe consort, dacă ar fi fost vreodată soţul Reginei Margareta.

Dar se pare că aceasta are alte priorităţi. Ca şi Elena. Ca şi Mihai Nicolae Medforth-Mills, de altfel un tip simpatic, pus pe vânturat mapamondul – dacă e să dăm crezare informaţiilor lansate de ieri încoace pe toate filierele posibile.

Profesorul Ioan Scurtu lansează, în acest context, teoria preeminenţei (încă) neexplicite a Legii Salice, adică a revenirii la tradiţie în Familia Regală.

Astfel, după ce a făcut eforturi să-şi găsească un urmaş legitim, Majestatea Sa a renunţat, iar acum se caută un succesor din familiile regale europene, pentru că realitatea este că din Mihai I nu mai există nici un succesor legal la Tron.

Aşa că Charles de Wales, înrudit de aproape cu Regele Mihai I, ar fi cel vizat de Casa Regală a României pentru altoi.

Charles este de altfel înnebunit după Transilvania / România şi domeniul său de la Viscri, din duodenul Transilvaniei profunde, a devenit un soi de centru de iradiere al turismului şi tradiţiei vechi româneşti transilvănene.

Acum, dincolo de personalitatea puţin controversată a acestui os domnesc european extrem de puternic pe linie dinastică, trebuie să recunoaştem că, exact aşa cum am spus de multe ori, în România republica şi-a dovedit şi lipsa de viabilitate, şi lipsa de tradiţie, şi fribilitatea organică.

O friabilitate caracteristică mai tuturor republicilor democratice din lume, care se înclină şi se răsucesc la orice cutremur mai serios, provocat de crize de toate felurile.

Ciudat este că eventuala venire a lui Charles pe Tronul României, ca impuls spre o stabilitate crescută a sistemului politic românesc, a fost provocată în urma destabilizărilor repetate impulsionate chiar de Moscova, aceeaşi care a dorit atât de mult să facă praf regalitatea în România, încă dinaintea celui de-al doilea război mondial.

Nu are deloc specialişti buni în inginerie geopolitică Kremlinul…

 


Sursa: 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

12 thoughts on “Prinţul Charles va fi Regele Carol al III-lea al României?

 1. A trecut timpul regilor..
  Acu tu insusi esti regele si regina ta.
  Daca Charles doreste inseamna ca in spate e Noua Ordine Mondiala, el e in Grupul Bilderberg….ei is cei care storc din mama noastra bogatii fara limete, ei is cei care au creat noua sclavie mondiala..
  Sa va fereasca DomZeu de asa ceva…

 2. Anglia a tradat Romania in timpul razboiului al doilea vinzindu-ne lui Stalin si chiar inainte si-a dovedit intentiile sabotind plecarea Romaniei de linga Germania nazista pentru a cistiga timp sa inainteze (in pofida rusilor) catre centrul Europei. Deci dorintele unui vechi imperiu plin de putregaiuri nu pot fi decit aceleasi de veacuri : COTROPIREA SAU interes.Asa ca cine e suficient de cretin sa aiba incredere in orice putere mondiala fara a vedea iteresul acesteia si in ce masua lezeaza suveranitatea sau interesele tarii e un bou…si boii ar trebui sa aibe imparati ?d ar tot bou ramine…

 3. Asta e un articol scris de 1 aprilie? Asta e stire externa?
  Tronul unui regat se transmite pe baza de hobbyuri si simpatii? Totul e o uneltire care sa il aducă la tron pe un Principele Nicolae? Pai atunci de ce a fost exclus din Casa Regala? Faceti-va temele fraților înainte de a trata subiecte sensibile. Sau scrieți despre Tonciu, Poponeț, Nelson Mondiali si alții de teapa voastră.

  1. Nu sunt sigur ca Regele a fost la curent cu aceasta asha zisa excludere. De aceea lui Nicolae i-a fost interzis sa ia legatura cu Regele.

 4. Nici nu suna asa de rau. Doar ca ma gandesc cu groaza daca e pregatit sa faca fata meschinariei ce va exploda in …meschinii nostri. Plus , nu cred ca consoarta lui ar “suporta” primitivii de romani ! Sau poate avem si are si printul Charles norocu sa doreasca sa ramana in Anglia !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *