Președintele Poloniei: Europa ne-a lăsat pradă comuniștilor în 1945, să ne lase în pace. Pe români Casa Regala i-a lăsat pradă bolșevicilor asa că să ne lase în pace

Capitalism Politica
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

După discursul usturător la adresa ipocriziei liderilor UE susținut de Viktor Orban în Parlamentul European, acum a venit și rândul președintelui Poloniei, Andrzej Duda, să lanseze un atac la adresa Uniunii Europene.

loading...

“Polonezii au tot dreptul să aibă așteptări de la Europa, mai ales acea parte a Europei care ne-a abandonat rușilor în 1945. Polonezii au dreptul să se conducă singuri, să decidă singuri cum va arăta Polonia și să decidă cum vor fi reparate instituțiile din Polonia, erodate de timp de afectate de vechiul sistem. Trebuie să fie schimbate, deoarece Polonia trebuie să fie modernă.


Trebuie să facem ce am promis, deoarece poporul nu trebuie să mai spună că în Polonia tribunalele sunt injuste, că sistemul juridic nu apără cetățenii, nu trebuie ca poporul să mai spună că Polonia că este un stat nedrept, un stat pentru elite care nu ține cont de oamenii de rând.

Vrem ca polonezii să trăiască acasă la fel de bine ca în Europa de Vest, deoarece polonezii merită asta. Istoria noastră, lupta noastră pentru independență, pentru libertate, pentru apărarea Europei chiar și de atacurile sovietice din 1920, ne face să merităm, fără nicio îndoială, un nivel de trai decent.


Probleme noastre sunt cele mai importante pentru noi. Când o să le rezolvăm, ne vom ocupa și problemele Europei. ” –  a spus președintele Poloniei, potrivit discursului postat chiar pe site-ul președinției.

Krzysztof Szczerski, unul dintre consilierii lui Andrzej Duda, a spus că vorbele președintelui sunt o reacție la discursul despre starea uniunii, ţinut de Jean-Claude Juncker și că trebuie interpretate drept o voce puternică în discuțiile despre viitorul Uniunii Europene. Consilierul prezidențial s-a arătat foarte mirat de faptul că unii oameni din presă și unii politicieni de opoziție consideră discursul lui Andrzej Duda drept unul controversat. Acele cuvinte nu pot fi controversate deoarece sunt corecte, sunt puternice, și fac apel la o Uniune Europeană care să revină la bazele sale, la națiuni, a afirmat Krzysztof Szczerski.

Polonia și Ungaria sunt, împreună, copiii-problemă ai Uniunii Europene. În cazul ambelor țări, a fost activat articolul 7 din Tratatul privind Uniunea Europeană, deoarece Comisia, respectiv Parlamentul, au crezut să există riscuri în ambele țări de încălcare a valorilor fundamentale ale proiectului european. Budapesta și Varșovia au anunțat că se vor apăra reciproc de orice încercare a UE de a impune sancțiuni, ceea ce face întreg demersal european să fie aproape inutil, deoarece penalitățile trebuie decise în unanimitate.

https://newstandard.ro/2018/09/14/presedintele-poloniei-europa-ne-a-lasat-prada-comunistilor-in-1945-sa-ne-lase-in-pace/?fbclid=IwAR25_Eyj6oyuGmPJCwICxsLUyqXkRU5ysRquDNgnv7DFSQCzBk4QS4SMlYw

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

3 thoughts on “Președintele Poloniei: Europa ne-a lăsat pradă comuniștilor în 1945, să ne lase în pace. Pe români Casa Regala i-a lăsat pradă bolșevicilor asa că să ne lase în pace

  1. Ionesculemnu ti cunosti adevarata istorie,Crede in continuare ca acei conducatori straini au facut ceva.Dupa ei Romania era o tara de ev mediu.Habar nu ai ce spui.Ceausescu a dus o acolo in primele 10 tari industrializate.Pana la urma si cel mai amre dusman al lui Petre Tutea a recunoscut asta si anume ca Ceausescu a fost un patriot.Occidentul asta pe care il lausi tu s a cladit pe furt,jaf si omor in 2000 ani.Cand americanii si Urss au format puterea bipolara,adios colonii europene,si atunci europa s a orientat psre alte tari pe care sa le jefuiasca.Acestea sunt Polonia,Romania si Ucraina,pentru ca Rusia pe prea amre si prea puternica pentru ei.Europa aia de care vorbesti tu a ras doua populatii de pe doua continente ca sa le jefuiasca.Asa fac si acum cu estul,dar ingusti la minte ca tine,cred ca de fapt ei ne da ban,nu ca e invers.Pai frate miliardele imprumutate in jur de 120 sunt datorii cu dobanzi de care romanii nu s au atins,pentru au intrat tot in corporatiile si bancile lor,iar fondurile europene sunt de 1,2 mld eur pe care nu le accesez cum vrei tu si nu se aproaba la oricine ,una la mana dar noi platim anula la UE 1,9 mld ca si cota de tara din PIB.Deci cine pe cine hraneste.basca ca toate firmele lor sug de aici tot ,fara sa plateasca impozite ,taxe ca orice roman\In fiecare an dau gaura de 30-40 mld euro.Daca era asa cum spui tu de mult se lepadau de noi,dar noi suntem singura lor sursa sa ramana la acel nivel,pentru ca in rest s au inchis robinetele.SUA,Rusia si China stapanesc mai tot.Europa e o basina care e in agonie,moarta de foame.80% din romani gandesc ca tine.D aia tara asta este colonie,pentru ca nu intelegeti cum merg lucrurile.Pentru cultura ta generala in Europa se fura mai mult deca la noi.La ultimul raport al comisiei europene privind coruptia in statele membre Romania e pe la mijlocul liste,cu 53%,iar state din vest mai toate in primele 10.Deci unde e coruptia?Aici sau acolo?Junker este intr un scandal imens in Luxembur pentru spalare de bani si e vorba de zeci de mld euro,trafic de influenta si trafic de stupefiante si carne vie.Asta este europa aia la care voi fraierii va uitati ca la soare!

  2. Atunci ce dracu cauta toti in europa ?????
    E ca atunci cand te pui la masa cu bogatii,mananci ce iti dau ei daca nu esti in stare sa iti faci tu mancare si sa o pui in farfurie.toti vreti confortul si banii europenilor dar cum vreti voi:smecherii,hotii,munca putina s.a. Faceti domnilor fabrici pentru oameni,sa munceasca decent,sa nu mai plece “slugi” la straini,sa faceti propria mancare din pamantul vostru,propriile automobile,propriile avioane,propriile magazine…..si cate altele.Si cine dracu este de vina ca tot ce fac stainii in tarile astea este acceptat ???? Tot noi.Sau nuuu,cand mergem ca cetateni europeni la ei vrem drepturi,sa fim respectati,sa ne dea ajutoare,sa ne integreze,,,,dar tot noi santem care furam,violam,cersim,inselam…dar vrem respect !!!!! Probleme adevarate sant mult mai profunde,dar cand sant puse pe tava de niste politicieni care au furat tot,care sant vechii comunisti in haine noi,care au averi de nu stiu de unde,care se apara intre ei de lege,si mai grav,le modifica in favoarea hotilor ce vreti sa spuna Europa ???
    Credeti ca de cand a murit Ceausescu nu aveti autostrazi,strazi,infrastructura sau cai ferate ca europa nu a vrut ???? Hahaaaaa,ce creduli.Nu domnilor pentru ca toti,absolut toti,au fost in marea majoritate hoti,sau incompetenti,au furat mai rau ca comunistiii !!!!!!!! Si acum,dupa ce s-a distrus tot din vina noastra,va mint si cu istoria tarii !!!! Daca va uitati la istorie marile momente ale romanilor,un popor tanar,au fost decise de conducatori de sange strain,noi doar am tradat,mintit si furat,iar marile valori le-am exilat sau omorat !!!!

    1. Pe ce lume traesti omule?Pai Europa are nevoie de noi,nu noi de Europa.Resursele sunt aici ,nu acolo,si ei te au luat dina cest motiv,numai ca parteneriatul nu este echitabil.Ei ia tot de aici,dar nu iti da jumatate cum ar trebuie ci doar resturi,ramasite si atunci de ce am avea noi nevoie de Europa,care nu ne lasa sa ne dezvoltam prin legile pe care le da?Cand impune redevente de maxim 6% insemna ca te vrea sarac si ei slujesc corporatiile care termina economic estulCand zici nu te invadeaza cu pesta porcina,aviara sau si mai rau,euromaidane..Eu zic sa te trezesti si sa vezi realitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *