Poți fi condamnat la închisoare dacă promovezi Mișcarea Legionară, cultul mareșalului Antonescu sau al dictatorului Nicolae Ceaușescu

Ceausescu
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Președintele României Klaus Iohannis a promulgat una din cele mai aberante legi, o lege care ne întoarce înapoi cu 25 de ani, o lege prin  care statul nu vrea să își mai recunoască crimele. 

Consilierul prezidențial Andrei Muraru a anunțat începerea monitorizării a persoanele care promovează ideile fasciste, legionare, rasiste sau extremiste și a cultului dictatorului Nicolae Ceaușescu. Serviciile vor monitoriza inclusiv mediul online pentru a descoperi persoanele care răspândesc astfel de idei.

loading...

Statul român se angajează astfel într-o luptă cu ideile și gândurile oamenilor. Același lucru îl făcea și torționarul Vișnescu, oferea reeducare oamenilor care nu se conformau ideilor Partidului Comunist Român. ”Așa erau ordinele”, după cum mărturisește Alexandru Vișinescu.

„Fapta persoanei de a promova, în public, cultul persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război, precum şi fapta de a promova, în public, idei, concepţii cu doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi. Negarea, contestarea, aprobarea, justificarea sau minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a Holocaustului ori a efectelor acestuia, a genocidului, a crimelor contra umanităţii şi a crimelor de război, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă“, sunt principalele modificări din lege.

Legea prevede şi dizolvarea unor asociaţii, fundaţii şi partide politice, care promovează şi întreţin propagandă fascistă, legionară.

„Institutul Ellie Wiesel, care a fost parte la elaborarea acestui proiect de lege, împreună cu grupul parlamentar al PNL, va avea o misiune foarte dificilă pentru că va trebui să acorde asistenţă organelor judiciare pentru că există pericolul să ne trezim cu cazuri foarte grave, care nu sunt sancţionate la câteva sute de km de Bucureşti de către un Parchet şi să se ajungă la extreme în care câteva texte să fie sancţionate drept propagandă. Este foarte important ca institutul să acorde asistenţă organelor judiciare pentru că acum asistăm cu toţii la naşterea unei jurisprudenţe în acest domeniu în România. Legea anterioară nu a avut aplicabilitate în plan juridic. Nimeni nu a fost condamnat definitiv pentru infracţiuni cuprinse în textul acestei legi“, a mai spus Muraru.

Oare de când un ONG are dreptul să facă justiție în țara noastră? Nimic nu ne mai miră în țara nimănui…

Fondatorul Centrului de Investigare a Crimelor Comunismului, istoricul Marius Oprea, afirmă că ”ne-am intors în 1989”.

”Statul nu doreşte să-şi recunoască crimele.” – spune Marius Oprea despre noua lege promulgată de Klaus Iohannis.

“În arhivele fostei Securităţi, o mulţime de oameni care nu aveau legătură cu mişcarea legionară au fost catalogaţi ca atare. Nu putem scrie despre ei? Nu putem avea acces la dosarele lor? La dosarele care oglindesc suferinţa lor în lagăre şi închisori? (…) Ne-am întors în 1989. (…)Această lege, practic, instituie o cenzură inadmisibilă. Statul nu doreşte să-şi recunoască crimele.” a declarat  Marius Oprea.

“Noi o să continuăm, să vedem ce se întîmplă, ne bagă la puşcărie sau ne amendează fiindcă scriem cărţi de istorie sau fiindcă investigam crimele regimului comunist?”, a completat acesta.

“Trăim într-un stat criminal care încearcă, cu toate eforturile, să ascundă, să muşamalizeze crima.”, a declarat fondatorul Centrului de Investigare a Crimelor Comunismului, explicând că, ani în şir, justiţia a respins sesizările legate de crimele comise de ofiţerii de securitate pe moti că nu ar fi vorba de crime contra umanitatii ci de omoruri, care s-au prescris.

 


Sursa:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *